Sari la conținut
Forum Roportal
Arcangelo

Identificarea

Postări Recomandate

Totul se petrece chiar in tine insuti.Experienta adica,apare in constiinta -tu esti cel care experimenteaza.Tu esti constiinta,TU esti Centrul,Sursa.

Sigur,ai uitat asta,pentru ca te identifici cu un personaj din mintea ta...unul foarte limitat,ingust,slab,neputincios,dependent...nicidecum cu Stapanul realitatii tale.

In locul constiintei divinitatii tale,ai pus aceasta lentila,a ego-ului.A acestul personaj marunt si slab,limitat,inferior altora,plin de defecte,apasat de nenumarate probleme...

Dar daca ai putea sa folosesti tocmai identificarea pentru a-ti regasi divinitatea?

Daca e de fapt suficient sa inveti sa te vezi ca puternic -pentru a fi puternic,sa te vezi ca frumos -pentru a fi frumos,bun,pentru a fi bun -daca cumva,e suficient sa te identifici cu absolut orice calitate si situatie pe care vrei sa o experimentezi,pentru a o si experimenta,din acel punct de vedere.

 

Vedeti,atunci cand schimbi identificarea,schimbi de fapt PUNCTUL DE VEDERE.Schimbi viziunea din constiinta.

Esti liber sa privesti ce vrei,din ce punct de vedere vrei,asa ca de ce ai vrea sa privesti din punctul de vedere al unei fiinte suferinde,limitate si neputincioase?

 

De ce sa nu iti spui: Eu Sunt...puternic...frumos,intelept,fericit,genial?

Pentru ca tu chiar esti TOTUL.Tot ce experimentezi acum,tot ce ai experimentat vreodata,se petrece chiar in tine!

Doar te-ai identificat pe rand cu acele aspecte din tine,le-ai probat,ca pe niste haine -unele erau jegoase si zdrentuite,altele pline de sclipici...tu le alegi,prin identificare.

Vezi,de-a lungul vietii asteia,ai experimentat ca un copil,din punctul de vedere al copilului.Copilul ala nu mai este -nu te-ai mai regasi macar in el acum.Insa constiinta,Eu Sunt,a ramas.Doar punctul de vedere s-a schimbat,si experienta s-a schimbat -dar totul s-a schimbat IN TINE.Tu,ai ramas.

 

Identificarea insa,alegerea acestor experiente,a acestor puncte de vedere,a fost mai mereu doar ceva ce nu ai inteles,caruia nu i-ai acordat importanta cuvenita...

 

Isus a incercat sa-i invete asta pe oameni si poate ca a reusit,partial,insa oricum invatatura initiala a fost acoperita de minciuni.Doar cititi un pic evangheliile si veti vedea cat de mult si de intens Isus se identifica cu Divinitatea (eu si Tatal,una suntem) si cat de intens le cere discipolilor sa se identifice la randul lor cu divinitatea,sa se vada asa cum se vedea el ca "Fii ai lui Dumnezeu" care sunt la randul lor "Una cu Tatal".

Moise a avut candva o viziune -un tufis in flacari ,i s-a adresat.Era Dumnezeu.

Cum sa fie un tufis Dumnezeu?! -dar ce altceva exista decat ceea ce experimentezi,inclusiv divinitatea,pentru tine?Evident ca ERA Dumnezeu.Orice este Dumnezeu...doar sa vezi asta...

Moise l-a intrebat cine este,cum se numeste si a primit un raspuns aparent criptic: "Eu sunt Eu Sunt"(!)

Si sigur,tot felul de teologi au venit sa explice aiurea cum ca Numele era de fapt secret...sau ca Dumnezeu ii spusese ca el e Existenta (dar nu tot ce exista,ci un fel de Existenta cu E mare,Fiinta).

 

Doar schimbati identificarea,punctul de vedere,perspectiva si veti vedea o alta lume.Veti creea o alta lume.

 

Vreau sa subliniez: daca ati avut chiar si o singura experienta divina,ar fi cazul sa intelegeti ca Dumnezeu insusi asa cum l-ati experimentat,este in voi.Ca sunteti DEJA Dumnezei.

Ioan Cap. 10 34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?"

Editat de Arcangelo
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×