Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Gogosi de Fastnacht sau de Lasatul Secului ... intre unguri Farsangi Fánk ... nu conteaza denumirea ca sint tocmai bineveniti aceste zile ... am cumparat deja drojdie proaspata, am dat pe razator lamaile si pastrez cojile cu zahar in borcan

de sticla in frigider pana le folosesc, am si restul de ingrediente doar trebuie sa am si placere sa le fac cand vine si fiul sa manace cu gem si zahar pudra.  Dupa cea mai simpla reteta voi prepara, ca un pic de coniac sau rom il scoate din anonimat ca si alte ingrediente aromatice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doar acum prepar bunatatea desi inca am rana pe acel deget dar folosesc manusi si voi lucra cu mana stanga mai mult!!!  ca nu mai intind timpul sa nu expire drojdea proaspata!!!

Reduc ouale de la 6 la 2, nu cred ca vor pati ceva, nu stiu de ce scriu retetele prea multe dintr-un fel de ingredient cateodata, la 500 gr de faina in acest caz.

Pun sa dospeasca in curte la soare, in casa e frig fara incalzire!!!  acoperit bineinteles ... 21*C sper sa-mi faca treaba!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Voi face si pentru aceasta noapte magica gogosi ca nu este greu si-mi plac ... deja am dat prin sita de 3 ori faina sa fie usoara, le vreau proaspete, crocante si goale pe dinauntru!

 

Parca si niste clatite ar fi binevenite, sa le dau foc de miezul noptii, stropiti cu brandy/coniac.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bosadonuts.jpg

 

Asa arata gogosii in America dar mai au si glazura alba si maronie din Siropul de Artar si multe alte amestecuri de dulciuri si creme de tort mai nou.  

Eclerul face parte din gogosi in State, unele sint coapte in cuptor nu in ulei, sint si fara Gluten si Arahide.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Povestea războiului dintre mafie, evrei și frontul sindical Gogoaşa tradițională americană :chef:

See the source image

Cam astea sint cele mai populare in vitrinele americane si dispar pana la ora3:00 PM, se cumpara cate 12 bucati/o duzina deodata traditional, dar si 1 bucata insa nu ajunge.   Eu cumpar doar 3 feluri din lista lunga ca mai sint si altele: - French Cruller, Old-Fashioned si Buttermilk, dar fara glazura sau ceva pe deasupra ca se vinde si asa ca lumea are si Diabet iar astea sint coapte in cuptor nu in ulei!!!   Se pot comanda care cum vrea dar platit in avans daca este in  numar mai mare, dar chiar daca s-ar refuza, tot se vinde pana la ora 6:00 PM ca se inchide la 11:00 PM magazinele alimentare, iar sectia de gogosi cu mult mai devreme si se pun la jumatate pret tot ce a ramas in vitrine pe tavi.   Iar de pe raftul de articole de pret redus IMEDIAT se ridica toate bunatatile!!!    Este una din cele mai mari industri din America dar nu se vorbeste decat foarte rar de brutari, bucatarii ocupa locul la emisiuni Televizate, ca-s mafioti sau altii.

Este la moda ca in fiecare dimineata o persoana din birou duce 1-2 cutii pentru micul dejun. odata l-am dus pe fiul meu la o cofetarie romaneasca si de acolo a umplut 2 cutii cu tot feluri de prajituri necunoscute in America.  Erau incantati colegii si sefii cat de bine se potrivesc langa cafea dar s-a vandut la alte neamuri cofetaria si acum se vind alte dulciuri acolo.  

 

Povestea războiului dintre mafie, evrei și frontul sindical Gogoaşa tradițională americană | Evenimentul Zilei (evz.ro)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inele de mere pane

https://retetesivedete.ro/asa-bunatate-rar-mancati-desi-e-usor-de-facut-inele-de-mere-pane-un-extraordinar-desert.html

"Pentru a obține acest desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g zahăr pudră, 1 plic cu zahăr vanilat, 1 pahar cu făină,1 ou, 50 g unt, 1/2 pahar cu vin alb, ulei."    O sa fac si azi mai incolo dar din material de clatite mai gros si-mi ies foarte bune.  De zeci de ani faceam si pentru copiii cu multe fructe.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mennyei fánkok illata vonzza az embereket a belvárosba, a Fánk Fesztivál Budapesten jártunk – Videó!

Oficial este sezonul acestori bunatati, care se mananca inainte de Carnaval, Valentine's Day, Lasatul Secului si cine ce mai sarbatoreste in aceasta Primavara, ca la noi deja au inflorit pomii de Pere Decorative.   Azi a fost si cald cateva ore din zi  :o:   Si in alimentari se da la ieftinire sa se sature lumea, dar eu nu cumpar de acolo nimic.  Imi prepar cum imi place si le pot manca se rece, uscati dupa o saptamana ca tot imi plac.    Bunica facea multe in perioada asta ca cine intra era servit si veneau multi la noi.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apple Fritters Better Than Your Granny Used To Make

Cam asa arata acesti gogosi cu mere, nu sint pufoase deloc!!!  Sint foarte la moda in Amerika, se si vand peste tot.   Faceam si eu la copiii ca la o varsta  zilnic descopera ceva bun si-l vor.  Nu vreau sa intru in acele faze cand trecem de la Hamburges cu cartofi prajiti la Gourmet Foods si restaurante unde chiar ne imbracam elegant si era poate Luni seara dar au auzit ceva delicios si m-am bucurat ca le-am satisfacut poftele.   Aveau colegi de clasa din Filipine, Cambodgea, China, Vietnam si au venit sa ma invete cum se face Orez Chinezesc in stil American.

https://evz.ro/gogosile-pufoase-cu-mar-ras-sunt-delicioase-si-ieftine-in-doar-15-minute-desertul-e-gata.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rețeta celebrelor gogoși spaniole Churro.   Desertul care a cucerit o lume întreagă!!! 

Inca nu le-am gustat, doar le-am vazut in vitrine, nu poftesc la toate alea si ma bucur.   

Nu stiu cat costa Esenta de Vanilie in Romania, dar ultima oara m-am uitat la pret in Costco, era extrem de scump.

https://evz.ro/reteta-gogosi-spaniole-churro-desertul.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Trei rețete de gogoși. Una mai savuroasă decât alta. Sunt grozave, mai ales cele umplute

"Nu-mi plac Gogosii la acest nivel, n-as putea sa le gust ca sint prea dulci si lipiciosi.  In State se folosesc niste siropuri pe care nu-i pot suferi, dar si o grasime aproape sintetica si multe altele de la care am oroare!!!   Nici pe acele simple nu le-as cumpara, pot sa-mi fac cateva daca poftesc, sint mult mai gustoase chiar si reci dupa o saptamana de stat in frigider intr-o cutie de plastic!!!

https://evz.ro/retete-gogosi-savuroasa-grozave-umplute.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×