Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Din pacate,sunt multe mancaruri care cu toate ca sunt gustoase la unii din cei care le mananca,la sanatatea noastra ele nu numai ca nu ajuta ci tocmai invers.

 

De exemplu- sarea. Azi s-a ajuns in lume la concluzia ca oamenii se subjugheza la sarea in mancare.Surplus de sare provoaca o intreaga gama de necazuri ca de exemplu tensiunea arteriala inalta si abimarea ritmului potrivit a inimii.

Unt,grasimea si margarina sau grasime trans. astupa vasele de sange si provoaca atacuri de inima ( INFRACT).

Materii prezervative care se pun in salamuri,mancare "de gata" conserve si multe altele.culori si alte chimicale care au un rol negativ in sanatatea noastra.

ZAHAR ALB SI TOATE DULCIURILE CARE PROVOACA DIABET DACA NU IMEDIAT, ATUNCIA LA BATRANETE.

 

HAI SA VA LAS SI PE VOI SA CONTINUATI CA LISTA ESTE DIN PACATE INCA LUNGA.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mancarea cea mai sanatoasa este mancarea naturala, fara niciun fel de chimicale.

 

Daca tu gasesti asa ceva e bine ca eu nu prea cred ca Bio este asa de pur cum se descrie

:crazy: si deja in portbagaj se contamineaza cu toate alea :yahoo: dar si noi incercam sa mancam cat se poate de sanatos si natural.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

HAI SA VA LAS SI PE VOI SA CONTINUATI CA LISTA ESTE DIN PACATE INCA LUNGA.

 

A curs deja multa cerneala despre acest topic sau doar mie mi se pare???

 

Poti manca ori ce doresti doar cu moderatie, poate nu mezeluri cumparate frecvent, trebuie sa ti le faci in casa ... din ingrediente sanatoase si de care-ti place, insa e munca grea

in bucatarie!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mancarea cea mai sanatoasa este mancarea naturala, fara niciun fel de chimicale.

 

Asa e dar unde s-o gasim... sa stam undeva in munte si sa mancam doar fructe de padure :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

evz_eiliv-aceron-YlAmh_X_SsE-unsplash-300x200.jpg   https://evz.ro/mananca-sanatos-iata-care-tipuri-de-carne-sunt-printre-cele-mai-bune.html

Asigurați-vă că evitați să ardeți sau să carbonizați carnea de vită – orice fel de carne, de fapt. 

Nu neglijați nici beneficiile cărnii negre/red meat din pasari: - curcan, gaina, gasca, rata, fazan, strut, etc.  Carnea neagră este o sursă mai bună de zinc decât cea albă.

Consumul echilibrat de carne de porc poate fi chiar benefic.  Gătiți corespunzător, fără prăjeli sau adaos de grăsime și să alegeți bucăți slabe.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dieta lui Ion Iliescu.   Un nutriționist a dezvăluit care este secretul longevității fostului președinte: - Mușchiuleț Proaspăt de Vită!!!

"Pentru o singură porție vei avea nevoie de aproximativ 200 de grame de carne, două grame de piper verde boabe, aproximativ 100 de mililitri de zeamă de vită și câteva linguri de ulei de măsline. În cazul în care vrei ca friptura ta să aibă un gust aparte, poți să stropești preparatul tău cu coniac.  Trebuie să ungi tigaia în care vei face mușchiulețul cu puțin ulei. Carnea nu trebuie prăjită prea mult pentru că vita se mănâncă în sânge. În timp ce mușchiulețul stă pe foc, poți să pregătești sosul. Adaugă peste carne piperul și stinge totul cu zeama de vită, pe care o vei obține din oase de vită fierte. Carnea mai trebuie trasă puțin la tigaie pentru ca aromele să pătrundă. În cazul în care vrei să realizezi un decor precum la restaurant, vei avea nevoie de două roșii cherry și reducție de oțet balsamic cu sos de soia."

*Oare de cate ori pe zi măn'că felul asta mosul de 93 de ani???  Este chiar complicat felul ultra sanatos benefic sanatatii si longevitatii ca acea zeama de oase de vita trebuiesc fierte ca piftia pe foc mic si timp lung, altfe ln-are valoare de pierdut timpul ca va fi acru.  E cam ridicol acest menu special, dar nu cred ca se hreneste cu asta mai mult de odata pe saptamana.   Un corp atat de batrin nu mai poate prelucra 200 grame de carne cruda nici daca este lichefiat cu aparate si baut.  Bunica mea paternala a trait 100 fara o zi si in ultimii 20 de ani abia a mancat odata pe zi ceva, mergea pe jos cativa km pe zi la biserica si inapoi, tinea toate posturile.*                                                                                                                                                   https://evz.ro/dieta-lui-ion-iliescu-un-nutritionist-a-dezvaluit-care-este-secretul-longevitatii-fostului-presedinte.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

thesomegirl / Getty Images 

 

Dieta Carnivora din Cavouri mi-a recomandat azi o doctorita din carne si ficat de vita fara grasime sa mai ridic nivelul de Fier in Sange care este doar cu foarte putin sub cifra normala.  Unii zic cu gura mare cat este de otravitor carnea de vita/carne rosie, americanii nu mananca ficat doar cei recent veniti din catunele locale izolate, din Delta Raului Mississippi si varful muntilor Stancosi.  

A ramas mirata ca-i spun "NU" la recomandarea ei  :eek:  ... sint cinstita si ma exprim DREPT, exact cum ma simt si-mi ies pe gura cuvintele.   Ficat, burta si alte subproduse animaliere nici nu se gasesc in alimentarile pentru toti, doar in zone mai sarace, la orientali, arabi.   Doar odata pe an, nu mai tin minte ocazia, se vinde in toate alimentarile toate alea si pentru Menudo Mexican.    Am de calatorit peste 12 km un drum cel putin pana la primul magazin din asta dar trebuie sa rezerv sau sa comand special.  Mai vorbea de leguminoase si spanac dar vrea sa mananc ficat si sa prepar si Pateu de Ficat sa am ce rontai cand ma uit la TV.   Deloc nu i-a placut ca doar odata pe zi mananc, dar daca mananc o felie de paine cu Pateu, devine mancarea mea pentru acea zi!!!  Asistenta nici n-a stiut ce inseamna Pateu de Ficat si m-a incurajat sa trec pe la ea cu marfa asta de rontait.  Cred ca era Poloneza doctora.

Am inceput dieta asta cu Linte din India pe orez Basmati tot din India si castraveti cruzi, ca magazinul COSTCO are patroni din India si vand mai ieftin marfurile de acolo.

https://www.msn.com/en-us/health/weightloss/what-is-the-carnivore-diet/ar-AA1aTH2O?ocid=winp1taskbar&cvid=86bf39ccdeca4b74912c99139382ca8b&ei=39

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai sanatos aliment din lume Costa doar un leu si are beneficii uimitoare asupra organismului

"Cel mai bun produs de pe pământ este spanacul" :meeting: 

*Costă doar un leu in Romania, in State o legatura cam de 20 de fire costa 3 dolari insa trebuie nimerit ziua in care se aduce marfa noua ca se usuca repede pe rafturi desi sint udate si deja este manura a 2-a zi.    Aici nu prea are succes nici frunza asta prin Westul Salbatic, la New York e alta vanzarea.   Felul in care-l gatesc eu, pentru americani este un Dip pentru Chipsuri ca si Mancarea de Dovlecei, amandoua cu mult marar verde si smantana.   Voi avea pe masa a doua zi de acum incolo pana ma plictisesc, ca sa pompez FIER destul in sange.   Imi aduc aminte de bunicul german ca o femeie l-a intrebat daca are ceva de vanzare care contine fier si i-a oferit o cratita gaurita de vreme ... din fonta.   Avea doar glume nesarate omu', dar noi n-am inteles ce cauta femeia in realitate.*  

https://www.fanatik.ro/cel-mai-sanatos-aliment-din-lume-costa-doar-un-leu-si-are-beneficii-uimitoare-asupra-organismului-20386010

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Orz in loc de Orez si eu folosesc mai des ca are alt gust si ne place.   Nu este foarte raspandit, nu se ofera in restaurante sau in reclamele televizate

sau niciunde doar este acolo in alimentara.  Cine vrea il ridica de pe raft ce se vine impachetat in pungi transparente precum orezul sau in cutii de catron.  

Pentru garnitura langa orice merge mult mai bine decat orezul.   Cateodata am facut si sarmale cu Orz care defapt este Orez de la altitudini inalte!!!  

Nu-mi place cu coaja nimic, nici nu ascult acele povesti vanatoresti cat este scoarta de sanatoasa, deloc nu-mi pasa.  Doar pe cel decorticat cumpar

si am mereu in casa ca si langa ciuperci prefer Orz decat altceva.   Mai adaug si in anumite supe unde se cere cateva boabe de orez.

https://www.doctorulzilei.ro/cereala-bogata-in-colagen-care-intinereste-corpul-care-duce-la-o-digestie-mai-buna-reduce-starea-de-foame-si-te-scapa-de-kilogramele-in-plus/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×