Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Numele mau e Andra. Sunt intr-o relatie de 4 ani cu iubitul meu si cred ca am ajuns intr-un punct in care nu ne mai putem oferi anumite raspunsuri unul celuilalt, asa ca m-am hotarat sa le caut in alta parte si anume aici. Stiu ca poate parea ciudat ce spun, sau poate nu, dar aici sper sa gasesc intelegerea de care am atata nevoie in momentele astea.

Am gresit in aceasta relatie, recunosc, am fost de multe ori geloasa si poate egoista, dar niciodata egoismul meu nu a depasit anumite bariere. Recunosc, am fost geloasa, dar nu esti gelos decat atunci cand nu iubesti. Eu si iubitul meu am avut niste probleme legate de fostele lui relatii, probleme care m-au afectat oarecum din punct de vedere sentimental si poate psihic...adanc in subconstientul meu.

Fosta lui iubita a luat legatura cu mine chiar la inceputul relatiei noastre si mi-a spus ca este insarcinata in 3 luni cu iubitul meu(rin sa mentionez ca nu eram impreunala momentul producerii incidentului), asta fiind prima mea problema. A doua fiind faptil ca la cateva luni dupa ce ne-am mutat impreuna o prietena buna de-a lui, care l-a ajutat in decursul timpului, i-a marturisit faptul ca il iubeste si ca ea se sinucide daca el rupe legatura cu ea. La inceput nu am stiut nimic, am inceput sa observ ca el intra la baie ca sa vorbeasca la telefon, pleca de acasa ca eu sa nu il aud. Vorbea si de fata cu mine, dar de fiecare data cand intrebam imi spunea ori ca e mama lui, ori ca e sora lui.niciodata adevarul, pana intr-o zi cand mi-am luat inima in dinti si am sunat-o pe mama lui povestundu-i tot. Ea mi-a spus cam ce parere are ea, despre cine crede ca e vorba. L-am confruntat si in sfarsit am aflat totul. 6 luni a durat toata mascarada asta, acum am luat-o de la capat. Isi alege tot timpul persoanele nepotrivite cu care sa se imprieteneasca si nu stiu ce sa mai fac. Sunt intr-o mare incurcatura din care nu mai pot iesi oricat m-as stradui.

Acum e vorba de o vecina care intamplator ii este colega de serviciu si care, intamplator e una dintre persoanele pe care le agreez cel mai putin. Pentru mine asta, combinata cu putina gelozie nu e combinatia castigatoare/

Femeia are la vreo 36 de ani, divortata de 6 ani, cu un copil. Motivul divortului ei e una din fostele mele prietene, cu care sotul a inselat-o. Iubitul meu spune ca a ales=o drept amica din cauza trecutului ei problematic pentru ca se aseamana cu ce a trecut mama lui si el in trecut. Asta o inteleg. Ce nu inteleg e faptul ca iubitul meu spune ca sunt geloasa si din cauza asta mi-a ascuns faptul ca a fost la ziua ei, ca s-au intalnit in oras de cateva ori, pentru ca nu voia sa imi fac griji sau sa ma gandesc la ce nu trebuie, pentru ca el mi-a spus de atatea ori ca ii este doar amica, iar relatia asta de amicitie nu implica decat discutiile despre lucrurile pe care le au in comun, si ca nu se simte deloc atras de ea din alte puncte de vedere, ca ma iubeste si ca daca nu ma iubea nu il mai tinea nimic langa mine. Tocmai asta e problema mea acum. Datorita faptului ca mi-a ascuns atatea combinat cu faptul ca incepusem sa fiu pe pozitii si sa urmaresc ce se intampla in jurul meu cu mai mult interes, am inceput sa nu mai am incredere in el si sa il banuiesc de infidelitate. Mi-am facut un obicei din a o urmari cand pleaca si cand vine acasa entru ca am observat faptul ca de cand iubitul meu s-a apucat de sport, de alergat, la fel si ea, care considera pana acum ca mersul cu masina e mai sanatos. Am observat ca de cateva ori, vreo 5-6 la numar, dupa ce ajungea ea acasa ajungea si el si de fiecare data cand ii spuneam imi zicea ca e doar o coincidenta, ca probabil si inainte era la fel, doar ca nu bagam eu in seama. Ajunsesem sa ii scriu ei mesaje pe fb, mesaje la cera clar nu am primit raspuns, ba mai mult am fost oarecum mustrata. In primul rand mi-am cerut scuze ei pentru faptul ca 6 ani de zile nu am salutat-o si ca imi pare rau pentru ce a facut prietena mea, cea mai mare greseala din ultimul timp. Ea s-a dat lovita ca eu de ce nu o salut, ea fiind cea care intorcea capul in cealalta parte de fiecare data cand trecea pe langa mine pe strada. I-am cerut sa o lase mai moale cu iubitul meu pentru ca ma deranjeaza prietenia lor, ca inteleg ca e amica lui si ca ma bucur ca a gasit o persoana cu care sa poata vorbi, alta in afara de mine. Ce mi-am auit dupa? Cum de mi-am permis sa ii trimit mesaj si ce a fost in capul meu ca i-am zis de prietena mea k si-a adus iar aminte si ca se simte rau...bla bla bla. Dar cand isi povestea istoria divortului atunci nu isi mai aducea aminte sau a suferit o amnezie imediat dupa!?

Nu stiu c sa mai fac. I-am spus ca nu imi convine prietenia lui cu ea, dar mi-a replicat ca nu am ce face pentru ca ea e singura persoana cu care poate sa vorbeasca, dintre prietenii lui, cu care sa si aiba ceva serios de discutat. Nu stiu ce sa ma mai fac. Am ajuns in punctul in care ma obsedeaza faptul ca m-ar putea insela, pentru ca asa cum mi-a ascuns atatea....nu stiu ce sa mai cred. Pe de-o parte imi spune ca ma iubeste, ca nu exista nimic intre ei decat o simpla amicitie, dar pentru mine faptul ca imi ascunde e o plpsa de respect si de corectitudine pentru ca indiferent cum as reactiona daca doreste spre ex sa mearga cu ea in oras, am dreptul in calitate de iubita sa stiu asta. Am dreptul sa nu fiu mintita, asa cum si el are acest drept lucru pe care l-am respectat indiferent de situatie si de gravitatea ei.

Acum, ca am spus ce era de spus, am nevoie de un sfat. Cum sa procedez? Cum sa fac sa accept prietenia asta greu de suportat? Pentru ca el considera ca asta e doar gelozia mea si ca daca nu as fi geloasa nu ar fi la fel situatia, ca as fi mai intelegatoare si as vedea altfel lucrurile. Va rog, sfatuiti-ma pentru ca imi iau campii. Nu vreau sa ajungem sa ne despartim pentru ca eu nu stiu cum sa imi inhib pornirile...Ce trebuie sa fac?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. Fa un rezumat , cand te mai calmezi cu agitatia

2. Te inseala, te-a inselat mereu cu altele si te minte.

3. Desparte-te

4. Inhiba-ti pornirile

 

....In aceasta ordine...

 

Apropos, de care porniri este vorba?...sexuale, ucigase?!

 

P.S.

Invata sa scrii mai concis, este obositor ( de ex. pe nimeni nu intereseaza si nici nu este relevant pentru situatie cum s-a dat ranita amanta prietenului tau sau alte bazaconii infantile similare )

 

 

Mai nimeni nu va citi tot, si raspunsurile le vei primi aiurea...la cate o fraza desprinsa din context.

Editat de 5 o'clock
  • Upvote 7

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ce trebuie sa fac?

 

Nu stiu ce trebuie sa faci tu, dar eu daca as fi in situatia ta, l-as trimite la plimbare de tot si cu tot cu vecina si asta nu din gelozie, dar nu as accepta ca un individ dintr-asta sa-mi calce demnitatea in picioare, nici daca ar avea un ciorchine de testicole.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te minte, asta-i clar. Nu stiu sa-ti spun de ce, poate pentru ca stie ca esti geloasa si nu vrea sa il freci la icre, poate pentru ca te insala.

Cert e ca ii place sa fie mai liber, nu numai legat de tine.

N-ai cum sa vezi altfel lucrurile, in momentul in care el se ascunde. Spune-i sa fie transparent si atunci o sa fii si tu altfel. Daca refuza, atunci inseamna ca are lucruri de ascuns. Nu poti sa-l dezveti tu de asta.

 

In alta ordine de idei, contactarea amicelor/amantelor partenerului e una din cele mai proaste miscari pe care poate sa le faca o femeie. E injositor, asa, cum sa zic. Nu o mai implica pe vecina sau pe vreo alta care va mai fi vreodata.

 

Si in a treia ordine de idei, barbatii nu stau langa femei geloase (si invers). De obicei pleaca. Tre sa recunosti ca o persoana geloasa e obositoare si enervanta cu crizele continue.

  • Upvote 6

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa-l pui pe Ernest pe urmele lui....

 

Acuma, lasand gluma la o parte, el nu iti va da satisfactia ca te inseala, decat cand va fi prins cu mata in sac.

 

Gelozia ta din cate vad e chiar justificata. La tine e raspunsul.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-a mai inselat pana acum, sau cel putin nu stiu eu asta. Presupun ca atunci cand partenerul te inseala se schimba oarecum fata de cel/cea pe care o are alaturi, iar eu nu am simtit asta pana acum si pana la prietenia asta a lui nu a facut nimic sa ma detemine sa il suspectez de infidelitate. De despartit, nu cred k sunt destul de puternica sa o fac pentru ca il iubesc prea mult si ma ingrozeste gandul ca as putea sa raman fara el. Cert e ca nu suport sa fiu mintita si nu cred ca exista cineva care sa nu fie de acord cu mine cand spun ca minciuna nu este solutia in cazul asta si de altfel in niciun caz. Aveam mult mai multa incredere in el atunci cand inca nu locuiam impreuna. Nu trebuia sa stiu exact ce face si cu cine se intalneste, imi era suficient sa fie cinstit si sa nu imi ascunda nimic.Cat despre porniri, de fiecare data cand se vorbeste despre ea, sincer, mi se face pielea de gaina. In momentul ala tot ce imi trece prin cap e sa o iau de cap si sa matur orasul cu ea si ar fi un caz bland gandindu-ma k nu sunt dintr-un oras mare. Ea nu se poate numi amanta iubitului meu pentru ca deocamdata nici eu nu stiu ce e. Amica, prietena....si cam pana aici vreau sa ma gandesc. cert e ca nu stiu cum sa controlez situatia, cum sa ma controlez pe mine sa nu izbucnesc de fiecare data cand el incearca sa fie onest cu mine pentru ca trebuie sa recunosc faptul ca s-a intamplat si asta o data si nu sunt mandra deloc. Chiar azi, mai exact dupa ce am postat subiectul m-a sunat si mi-a spus ca a vorbit cu ea la telefon, ca l-a sunat si i-a spus ca o sa mearga pana la serviciu (el fiind aum acolo sch 2) si ca il roaga atunci cand se incheie programul sa o aduca acasa cu masina, la care raspunsul meu a fost un "super" ironic. La asta ma refer, nu ma pot abtine sa nu fiu rautacioasa cand vine vorba de ea si nu stiu cum sa fac sa ma abtin si sa dau impresia ca nu ma intereseaza chiar daca nu e adevarat, poate asa chiar ajung la performanta de a o ignora, in timp.

 

Ehheee...crezi ca nu m-am gandit si la Ernest?:))

 

Eu sper in continuare sa fiu eu cea paranoica si sa fiu eu cea care vede lucrurile gresit. Ce nu am spus e ca el e din alt oras, unul la vreo 400 de km distanta. A venit aici pentru mine, a lasat tot in urma, familie, prietni, doar ca sa fie cu mine. Imi repeta faptul ca doar eu il tin aici si nimeni altcineva, ca daca ne-am desparti poate atunci mi-as da seama ca nu e aici pentru ea ci pt mine. De fiecare data cand vorbim pare sincer si incep sa il cred, sa ma linistesc, asta pana imi spune de ex ca o aduce acasa cu masina sau vad ca ajung acasa amandoi aproximativ in acelasi timp. Atunci uit de tot ce mi-a spus si ma enervez iar.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sper sa nu ai dreptate pentru ca m-a afectat destul pana acum. Paranoica sper sa fiu eu. L-am amenintat ca o sa fac si eu la fel sa vedem atunci cum se simte si mi-a spus ca imi va accepta decizia atata timp cat il respect. cel putin aici mi se pare corect, dar nu as putea niciodata sa fac asta pentru ca mie una, mi s-ar parea ca il tradez.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca ai impresia ca el nu si-a dat seama pana acum, ca tu nu poti face asta si ca absolut orice ar face, atat timp cat ar masca bine si ar minti "satisfacator" tu nu o sa pleci de langa el, esti in alta realitate.

Editat de Pharrell24
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ma ingrozeste gandul ca as putea sa raman fara el.

 

Ia imagineaza-ti ca ai ramas fara el. Ce ti s-ar putea intampla? Se casca pamantul? Vine al doilea potop? Vine invazia de lacuste? Orbesti, surzesti? Ramai oloaga? De ce esti asa ingrozita? Crezi ca o sa mori mana in mana cu el, ca in Omul bicentenar? Trezirea.. c-a venit laptareasa. Relatiile sunt destinate unui sfarsit. Tragic, de cele mai multe ori. Si a ta o sa se termine. Iubitul tau are amice femei.. multe. Ii plac femeile, iar tu nu poti sa inchizi un ochi, nu-ti convine situatia.

Incepe sa te obisnuiesti cu ideea ca nu e relatia ideala pentru tine. Pentru ca nu e.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×