Sari la conținut
Forum Roportal
Amuneth

Retete usoare in calorii

Postări Recomandate

:)

iata un alt mod de a prepara iaurt sanatos, simplu si rapid si a evita produsul ala din pravalii plin de chimicale.

nemaivorbind ca laptele din care e facut ala e de calitate indoielnica.

 

merci de reteta. flowers1.gif

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cu placere. E de la bunica reteta :)

 

Am vazut o araboaica cum facea iaurt in casa, ca ea si gatea cu mult iaurt in sosurile tocanitelor. Intr-o cratita grea de metal a pus un pic de smantina Kosher din magazin peste care a turnat 1 gallon (4 litri) de lapte organic tot cumparat ca nu avem acces la altceva. La temperaturile noastre in timp record se prinde laptele oriunde :crazy:

O sa ma interesez de lapte direct de la producator, la San Diego am avut un fermier care aducea acasa si oua si branzeturi, aici e alta clima.

 

On Topic: ieri am mancat 3 stiuleti de porumb fiert ... face parte din mancarea sanatoasa si lejera, te simti ca poti sa zbori daca ai avea si aripi :yahoo: Porumbul dulce cu boabe marunte ca zaharul sau mierea este in sezon si ca din oricare produs agricol, si din asta trebuie sa ne saturam cand sint cei mai buni.

 

Tine de foame o vreme buna, combinat cu nervi tine si mai mult ca n-a venit fiul la masa si nici nu m-a sunat, stiu ca avea sedinta si de acolo cine stie unde s-au dus ... iar eu n-am mancat de aseara decat fructe.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doar o ciocolata pe saptamana si nimic mai mult, niciun fel da zahar, dulcuiri, nimic.

:lol: doar atat sa mananci 7 zile in rest nimic? foarte sanatos

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am mancat 1 castonel cu Pruni Imparateasa :doh: din alea romanesti, aproape de 1 kg, azi asa erau reclamate intr-un magazin, vreo 6-8 piersici de toamna, care-s mai consistenti la pulpa, mai dulci si mult mai aromatic decat piersicii de vara galben, si o mare bucata de pepene verde, cativa litri de apa, un pumn de nuci, cafea dimineata si o castron de supa de fasole si crutoane.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Culinar.ro

 

Strugurii sau hrana zeilor

 

Adorati inca din antichitate, strugurii raman si azi un deliciu sanatos. Prezenti in multe culori si sortimente, strugurii vin sa completeze diverse retete de deserturi, bauturi, mancaruri cu pretentii si mai mult de atat.

 

Strugurii previn raceala si gripa si constituie o excelenta sursa de nutrienti importanti pentru organism precum vitamina A, C, B6, acid folic, potasiu, magneziu, calciu, fier si seleniu. Dar strugurii nu sunt recomandati doar pentru acesti nutrienti, ci mai mult pentru aportul insemnat de antioxidanti, flavonoizi care lupta cu radicalii liberi. Gratie continutului insemnat de enzime si apa, strugurii sunt un remediu pentru toate acele persoane care sufera de astm, si asta pentru ca ajuta plamanii. Dar strugurii nu sunt doar un remediu natural pentru plamani si atat, consumati mereu, aceste fructe ale zeilor previn bolile de inima prin inhibarea dezvoltarii de cheaguri de sange.

In plus, strugurii reduc nivelul de colesterol.

 

Beneficii aduse organismului uman sunt inregistrate si din partea sucului de struguri. Astfel, un pahar cu suc proaspat de struguri, servit dis-de-dimineata, reduce migrenele. Si daca v-ati fi zis ca pana aici s-ar extinde lista, ei bine, nu!

 

Strugurii sunt bogati in acid organic, celuloza si zahar, devenind astfel un laxativ pentru toti cei care sufera din pricina constipatiei. Pe de alta parte, sunt foarte buni si pentru acele persoane care sufera de indigestie prin usurarea dispepsisiei si a iritatiei stomacului. Strugurii sunt recomandati si pentru refacerea organismului dupa o perioada mai grea, caci strugurii combat oboseala si restabilesc nivelul optim de fier. Astfel, preparand un suc din struguri albi, fara sa adaugi apa, ii oferi organismului energie si multi nutrienti esentiali unei bune functionari.

 

Si daca vrei sa imbatranesti frumos, sa ai un ten ca piersica, moale, fin, fara pata, fara rid, strugurii sunt cheia. Strugurii contin antioxidanti care inhiba actiunea radicalilor liberi, aceea de a oxida celulele. Insa strugurii reusesc sa anuleze semnele imbatranirii premature, lasandu-ti tenul fin, fara niciun cusur.

 

Pe langa ficat care se ocupa de detoxifierea sangelui, rinichii vin si ei sa elimine toxinele prin urina. Dar consumul de struguri reuseste prin aportul de nutrienti importanti sa usureze munca rinichilor, prin reducerea nivelului de acid din sistem. Si potrivit unui studiu recent, sucul obtinut din strugurii roz reduc semnificativ riscul de cancer la san. Astfel, strugurii incetinesc si ihiba totodata dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales tumoarea colorectala. Si pentru bolnavii sau suspectii de Alzheimer, tot din sfera aceasta vine solutia salvatoare. Resveratorul este substanta miraculoasa care scade nivelul de amiloidal- beta-peptida. Si mai mult de atat, strugurii imbunatatesc activitatea de la nivelul creierului, scazand riscul de boli neurodegenerative.

 

Tot strugurii ne scapa de riscul racelii si gripei

 

Gratie proprietatilor antivirale si antibacteriene, strugurii reusesc sa tina la distanta raceala si gripa prevenind infectiile si ajutand organismul sa lupte cu virusii. Care struguri sa fie indicati in afectiunile sezoniere? Strugurii rosi sunt recomandati in viroze. Nici stafidele nu sunt uitate. Dulci, crocante, ideale in brioase, fursecuri si multe alte deserturi, au si ele beneficiilor lor. Ajuta in constipatie, amelioreaza febra, anemia, aciditatea si redau libidoul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mancati cu masura si necombinati cu alte cele pentru ca sunt o bomba de calorii, sa stiti. Au foarte mult zahar, iar diabeticilor nu le sunt indicati.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mancati cu masura si necombinati cu alte cele pentru ca sunt o bomba de calorii, sa stiti. Au foarte mult zahar, iar diabeticilor nu le sunt indicati.

 

Strugurii sint foarte buni cu cozonac fara umplutura!!! se pot pune si in orez sau gris cu lapte sau oatmeal, supa si sauce de struguri, compot sau gem, dar nu se poate manca asa de mult din ei deodata!!! Peste 1 kg nu cred ca ajunge cineva sa manince :no:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca mananci doar struguri intr-o zi sau impreuna cu alte fructe este ok si un kg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×