Jump to content
Forum Roportal
Blupple

Inscriere UNArte fara bac

Recommended Posts

Voi pune o intrebare la care doresc sa mi se raspunda doar cu da, sau nu. Nu vreau sa ii vad pe unii care comenteaza, sau isi dau cu parerea aiurea!

 

Anul trecut la UNArte Bucuresti, au fost admisi si candidati care nu au luat bacul. Anul acesta mai sunt acceptati candidati care au picat bacul?

 

Ca sa evitam spamul si PE CEI care isi dau aiurea cu parerea, va voi explica motivele pentru care am picat bacul si de ce vreau sa intru neaparat la facultate. In primul rand am picat doar proba la matematica, la restul probelor descurcandu-ma destul de bine (chiar daca pentru ele am invatat fix in ultima zi), notele fiind peste 7,50 la amandoua. In schimb, matematica am urat-o cu pasiune inca din clasa a doua. Si nu, nu e vorba ca nu invat, chiar incerc sa-mi dau silinta s-o inteleg, dar nu pot, pur si simplu nu se lipeste de mine, mai ales de cand am dat peste derivate si polinoame. La matematica am invatat intens tot anul. Am facut pregatiri, am facut exercitii aproape zilnic, m-am cam rupt de prieteni ca eram prea ocupat. Eram din ce in ce mai stresat ca nu reusesc sa invat si simteam cum eram aproape de un accident vascular cerebral. Dintr-un tip foarte calm am ajuns unul irascibil. Si cu tot stresul, efortul, insomnia de dinainte de proba la bac, tot am picat.

Singurul motiv pentru care mi-am dorit sa iau bacul a fost posibilitatea de a urma o facultate de arte. La desen am talent nativ, am urmat si cursuri bune (nu din alea la care se preda prostioare de gradinita si te invata sa intinzi creionul cu degetul ca sa iasa desenul frumos) si am ajuns la o anumita performanta pe care vreau s-o mai slefuiesc sub indrumarea unor profesori universitari. In plus, urmarea unei facultati departe de casa ma poate ajuta sa iau o parte din viata de la capat, ceva de care am nevoie.

Sa nu intelegeti ca zic ca matematica este inutila. Multe lucruri care mi s-au predat la mate sunt inutile pentru mine si pentru orice voi face in viitor, cu exceptia urmatoarei sesiuni la bac. Nu inteleg de ce am nevoie sa stiu sa rezolv unele probleme mult prea avansate pentru mine, daca nu voi lucra niciodata intr-un domeniu in care voi avea nevoie sa cunosc legile de compozitie, relatiile lui Viete, formulele de derivare si alte tampenii. Nici macar profa n-a fost in stare sa ne explice la ce ne va ajuta pe noi toate lucrurile astea. Plus ca la mine in liceu, matematica n-a fost o piedica doar pentru mine, a fost pentru majoritatea celor inscrisi la bac. Foarte putini au reusit sa treaca si au notele cele mai mici la mate. Cei mai multi au picat, in special datorita matematicii. Multi din cei care au picat la mate, au avut in schimb note bune la celelalte probe, multi chiar mai bune ca ale mele.

Acum, toata vacanta mea este data dracului. Stau in casa si invat ca cel mai mare tocilar cu draperiile trase, sperand sa mai prind cate ceva si sa-mi pice si mie niste subiecte mai usoare la bac in sesiunea din august, poate scot macar de un 5,00. Viata mea mergea cand pe un drum bun, cand pe unul rau. Acum datorita matematicii a luat-o grav pe drumul ala mai urat. Daca nu reusesc sa trec la mate sa-mi pot urma facultatea, cred ca am sa plec undeva departe de civilizatie, unde voi trai singur doar din agricultura si pescuit. Undeva unde sa nu-mi pese de lipsa banilor, a confortului , a mizeriei din oras,sau a tehnologiei.

 

Acum mi-am schibat dorinta de a mi se raspunde scurt si la obiect. Acum am chef sa-i aud pe toti inteligentii cat de prost sunt, cum nu stiu eu sa invat logic si invat ca un papagal, cum fac parte din cea mai idioata generatie si cum mi-am facut tara de ras picand cel mai cretin examen existent.

Edited by BlueS
Estetizat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc si imi cer scuze pentru felul mai agresiv de a ma exprima si poate pentru lungimea postului! Am avut nevoie sa ma descarc putin si nu am avut unde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×