Sari la conținut
Forum Roportal
The Bitch

Ritualuri si Traditii ciudate in diverse religii, culte, secte...

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Asta ar mai lipsi, sa se bage legea in bucataria oamenilor si sa le prescrie ce, cat si cand sa manance. Poate ar trebui sa se dea si alte legi care ar complementa de minune pe cea in legatura cu carnea si anume de cate ori pe zi are omul voie sa mearga la buda, sa aiba sex, sa faca dus, cate ore are voie sa doarma, samd. grin.gif

 

Nuuuuuuuuu!

Fi linistita!

Tupeul asta nerusinat sa iti spuna ce sa manci si ce sa faci in pat, il are doar Dumnezeu, spionul ala care te spioneaza din cer si cand te stergi la fund, si cand ai orgasm, si vede tot si toate .... ca doar de aia e atotputernic si nu are nevoie de nicio aprobare de la nimeni, asa cum ii sade bine unui derbedeu cu tupeu ... ca cel mai sus pomenitul!

Editat de soimos1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

7 Noiembrie, MOSII DE TOAMNA. Ce fac credinciosii in aceasta zi???

 

 

Ziua Morţilor, Ziua tuturor Sfinţilor, Luminaţia sau Luminaţiile, 7 Noiembrie este ziua în care se pomenesc morţii, ziua în care gândurile noastre se îndreaptă cu credință către cei dragi care au trecut în nefiinţă. Ea este celebrată în foarte multe ţări creştine din lume.

 
 
Credincioşii merg special la biserică şi la cimitir, curăţă mormintele şi le înfrumuseţează cu flori, în amintirea celor care cândva i-au însoţit pe drumul vieţii. În noaptea de 7 noiembrie, fiecare mormânt devine un mic altar al luminii. Mii şi mii de  lumânări sunt aprinse în memoria celor trecuţi în eternitate. Se spune că de Ziua Morților porţile Tărâmului de Dincolo se deschid iar morţii vin să-i viziteze pe cei vii, scrie Ziarulunirea.ro. 
 
În general, Biserica Ortodoxă face pomenirea morţilor sâmbăta. Unii credincioşi ortodocşi sărbătoresc Ziua Morților nu în 7 noiembrie, ci în prima sâmbătă din luna noiembrie, dar anul acesta sâmbăta cade în ziua de 7 noiembrie.dsc_0020.jpg
 
În Evul Mediu, pe 7 Noiembrie, după Sfânta Liturghie dedicată Zilei tuturor Sfinţilor, oamenii îşi petreceau după-amiaza în cimitire rugându-se pentru sufletele răposaţilor. Aşa se explică originea consacrării primei zile din Brumar drept zi de pomenire a morţilor. De aici şi obiceiul de a merge pe 7 Noiembrie în cimitir, de a duce flori şi coroniţe de flori, de a aprinde lumânări şi a ne ruga pentru sufletele morţilor. În Biserici, se săvârşeşte vecernia (slujba de seara) în memoria celor trecuţi în veşnicie. 
 
ZIUA MORŢILOR. Ziua de 7 noiembrie este cunoscută, în special în Transilvania, ca și ziua de „Luminație“ sau „Ziua Morților“. 
 
800px-wszystkich_swietych_cmentarz1.jpg
 
În tradiţia creştin ortodoxă, sunt mai multe sărbători de pomenire a morţilor pe an. Şi ori de cîte ori un credincios simte nevoia să-i pomenească pe cei dragi trecuţi la cele veşnice poate să facă asta. În zonele în care ortodocşii au trăit alături de catolici, reformaţi sau protestanţi, aşa cum se întâmplă în Ardeal, credincioşii s-au influenţat însă reciproc, şi au ajuns să ţină obiceiurile împreună. De aceea, şi Sfântul Sinod a fixat o zi pentru pomenirea morţilor, dacă laicii au preluat acest obicei la început de noiembrie. Aşa că, prima sâmbătă din noiembrie este o „zi a morţilor“, în care se face pomenirea acestora cu deosebire. Ortodocşii au însă o „Sâmbătă a morţilor“ şi înainte de începerea Postului Mare, şi în fiecare sâmbătă din post, şi se pomenesc morţii şi în Joia Mare, şi de Moşii de vară, şi în fiecare sâmbătă sau duminică, la liturghie, şi la soroacele de după îmormântare. 
 
 
pomenirea_mortilor_2_30001400.jpg
 
Familiile curăță în această zi mormintele celor dragi și le decorează cu flori, cadouri și lumânări. La casele oamenilor, sunt realizate altare cu fotografii ale tuturor morților din familie, fiind oferite feluri de mâncare și fructe preferate ale răposaților, împreună cu lucrurile personale ale acestora. Acest obicei se numeste ofrandă sau pomană.
 
ZIUA MORŢILOR nu ar trebui să fie înfricoșătoare, ci sfântă. Este o zi în care toți cei care au pierdut persoane dragi și le amintesc cu drag. Se presupune a fi o zi sfântă, în care spiritele care vin pe pământ sunt binevenite și amintite. Se crede că dacă spiritele coborâte pe pământ nu sunt mulțumite de pomenile făcute pentru cei decedați, acestea se întorc nefericite, fără binecuvântarea familiei. Prin urmare, mulți oameni urmează ritualurile acestei sărbători cu mare seriozitate. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/calendar-ortodox-14-octombrie-sfanta-cuvioasa-parascheva-ce-traditii-trebuie-sa-respecti-astazi.html

Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. În această zi, creștinii trebuie să țină cont de o serie de tradiții și superstiții. 

- ... în gospodăriile de la țară, se aprind focuri pentru a da afară spiritele rele. Ciobanii consideră că iarna care urmează va fi una grea dacă oile dorm îngrămădite. O altă tradiție spune că femeile trebuie să împartă mâncare copiilor săraci pentru a avea o sarcină ușoară.

 - să se dea de pomană pâine din grâul nou și must, pentru pomenirea sufletelor celor trecuți în „Lumea Neîntoarcerii”. Credincioșii vor avea noroc, bani, iubire și liniște.

 - femeile nu au voie să spele, să coasă, să măture, iar bărbaţii nu au voie să lucreze la câmp sau să facă alte activități.

Mda, cine mai poate crede in asemenea gogomanii, sau poate fi prostit la chestii din astea, ma intreb???  Pai daca n-au voie de facut nimic merg sa se dea in barci cu cine le place ca asta nu-i interzis, ca-i familist sau nu, DELOC nu mai conteaza!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

inmormantare

"Nu există un nume standard de prosoape care se oferă la înmormântare, iar persoanele apropiate decedatului decid câte vor dărui. În principiu, ele se oferă persoanelor dragi și care au avut o legătură puternică cu cel care a trecut în neființă.   Atât prosoapele albe, cât și batistele albe care se dau la înmormântare sunt un simbol al luminii care călăuzește sufletul celui adormit pe calea spre veșnicie, risipind întunericul morții și apropiindu-se de Hristos, „Lumina vieții”."

N-am stiut, insa la secui, se pregateste din timp si asta, sicriul este in podul casei cu toate cele necesare, pana si bani pentru cheltuielile ce mai apar.  Bunicul meu a platit si clopotarii din timp si groparii, muzicienii din orchestra, macelarul pentru carne si pe cei care vor gati si servi masa dupa ce totul s-a terminat.  Era tuica la invechit in pivnita cu ani inainte de eveniment ca si vin.   Era comandat franzela din oras dar si paine si altele pentru copiii plus desert care era Cozonac simplu, fara umplutura dupa traditia locla.  Nu se oferea altceva decat o masa dupa inmormantare in curte sau in Caminul Cultural daca vremea n-a fost potrivit pentru a sta afara in aer.    

https://redactia.ro/de-ce-se-ofera-prosoape-si-batiste-la-inmormantare-238407?utm_source=evz.ro&utm_medium=Referral&utm_campaign=fidmee

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aruncă din casă ACESTE lucruri! Aduc ghinion ... 

„Verigheta, în cazul divorţului, Tablouri si Fotografii sumbre, Ceasuri stricate, Animale  împăiate, Sticle sparte, etc. 

Eu le-as vinde eventual, ca unde-l arunc, de acolo va fi vandut de altcineva!!!   Am vizitat un fost coleg al sotului de o vreme si avea in curtea imensa 2 case, una al parintilor unde a crescut si el, si acolo sint pastrate toate obiectele acumulate de peste 100 de ani.   Se poate locui in casa ca este tinut perfect, dar ei au construit una pentru a avea spatiu personal dupa casatorie.  Copiii au plecat din casa si acum iar prepara casa lor cu toate alea pentru a fi un fel de muzeu al familiei, pe parter si etajul unu.  Au adaugat etajul doi pentru ei sa fie mai la inaltime in caz ca vin copiii sa nu se deranjeze ca sotia este extrem de bolnava in faza terminala,  si nu mai suporta galagie de copiii mici.  Abia s-au mutat in partea noua al casei, dar trebuie sa coboare ca vine des salvarea la sotie si ei prefera acces rapid la pacienti.   Cum se poate desparti de asemenea amintiri???   Eu n-as putea locui intr-o casa atat de incarcata!!!

https://www.doctorulzilei.ro/lucruri-pe-care-nu-trebuie-sa-le-pastrezi-in-casa-scapa-de-ele-imediat-energia-lor-nu-este-benefica/

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am auzit inca de Sindromul Bradului de Craciun, doar ca se spala bradul de toata mizeria ce are pe el din padure plus transportat.   Am crescut intre brazi si n-am stranutat, ofera un aer foarte placut padurea de brazi.   Rumegusul de la taiat ai altele poate sint daunatori, nu bradul!!!   Hai sa pedepsim brazi prin distrugere totala si va disparea si stranutatul!!! 

Viva Prostia!!!

https://retetesivedete.ro/sindromul-bradului-de-craciun-o-afectiune-misterioasa-care-afecteaza-tot-multe-persoane-ce-simptome-are-si-cum-va-poate-afecta-organismul.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http%3A%2F%2Fgandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2Fjandarmeria-franceza-a-confiscat-un-porc-de-la-romanii-care-se-pregateau-sa-l-sacrifice-imaginile-zilei_jpg.jpg

In Franta porcul a fost salvat de politisti din mainile romanilor care voiau sa-l sacrifice dupa ritualurile bine cunoscute.   In State intrau si in puscarie amatorii de ritualuri!!!                             Au patit multi care se credeau pe deasupra orice Lege Americana, dar n-a tinul cu lozinca "Noi sintem Romani"   Au primit si amenzi mari ca li s-a dus si poftele de la carne. 

https://www.gandul.ro/poze/video-porcul-ghita-a-fost-salvat-de-jandarmii-francezi-din-mainile-unor-romani-care-se-pregateau-sa-il-sacrifice-19891223?pic=0

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

solstitiu-de-iarna.jpg

Cea mai întunecată noapte a anului: solstițiul de iarnă 2022.   Ritualul de urmat pe 21 Decembrie.

Solstițiul de iarnă 2022 va avea loc la data de 21 Decembrie la ora 23:38.  În această zi începe iarna astronomică.

În fiecare an, în jurul datei de 21 Decembrie sau cel târziu 22 Decembrie, are loc solstițiul de iarnă în emisfera nordică și solstițiul de vară în emisfera sudică.

"Obiceiurile româneşti din preajma solstiţiului de iarnă păstrează amintirea jertfirii violente a zeului adorat, prin substituirea acestuia cu arborele sacru, bradul sau stejarul, tăiat şi incinerat simbolic în noaptea de Crăciun, cu taurul, reprezentat de o mască, Capra, Brezaia, Ţurca sau Boriţa, care, după ce însoţeşte unele cete de colindători, este omorât simbolic şi, mai ales, cu porcul, reprezentare neolitică a spiritului grâului, sacrificat ritual la Ignatul Porcilor pe 20 Decembrie." 

https://www.doctorulzilei.ro/cea-mai-intunecata-noapte-a-anului-solstitiul-de-iarna-2022-traditii-si-superstitii-ritualul-de-urmat-pe-21-decembrie/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand in numele religiei trebuie sa aretie ca o idioata sa satisfaca placerile bosorogilor ca DOMINA femeile si le pot ucide daca vor, in caz ca nu se supun!!!   Eu peste acesti handicapati si impotenti as arunca o bomba foarte grea sa vada unde ajung in bucati!!!    Mi-e scarba de aceste presupuse religii, care sint doar unelte de intimidare si acces la ucidere.   O tanara de 22 de ani a fost ucisa ca a sifonat scula lui nu se stie cine, ca nu avea capul acoperit in masina ... 

https://evz.ro/politia-din-iran-va-incepe-sa-supravegheze-purtarea-valului-musulman-agitatia-nationala-continua.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pâine

"Toți credincioșii pun azi pâine și sare la pragul casei lor. Ce semnifică această tradiție???"

*Ca au ramas inframati in timpuri cand erau scalvii nu stiu cui si se tareau pe jos de frica lui Popa ca le va pedepsi cineva si mai rau!!!   

De ce NU se intampla NIMIC la cei care nu se ocupa de asa ceva, ma intreb???  :lol2: *

"Oamenii din Maramureș adună toate lucrurile de care nu au nevoie și le dau foc în această zi."

N-am auzit de asa ceva pan-acum, in Sighet nu se facea din aste treburi ca nici nu aveau prea mult din nimic, nici haine sau alte obiecte prin casa taranii.   Avocatii romani nu se ocupau cu din astea traditii sau nici chiar popa bisericii romanesti ca locuia la 2 case de noi, langa Biserica Ortodoxa. 

Noi eram in bloc, iar curtea blocului era parte din biserica luat de comunisti pentru blocuri pe centru, containerul mare de gunoi era chiar foarte aproape ce aceasta cladire, si langa biserica locuia si popa.   Nu cred sa se fi schimbat ceva de atunci, noi care eram si contra acestei Institutii,

Comunism, am primit apartament ultra central la 2 parale chiria pentru ca era intre 2 biserici, in fata blocului era Biserica Greco-Ortodoxa si in continuare se trageau clopotele pentru un scop care ei stie doar,  iar in spatele blocului era cea Ortodoxa in limba romana.    Mai vedeam si spatele Bisericii Evreiesti din geam ca de la primul etaj aveam deja un orizont larg.   

https://evz.ro/toti-credinciosii-pun-azi-paine-si-sare-la-pragul-casei-lor-ce-semnifica-aceasta-traditie-de-buna-vestire.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×