Sari la conținut
Forum Roportal
Pippo

Comentarii si dezbateri pe marginea maximelor si cugetarilor ateiste !

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Comentam pe marginea maximelor si cugetarilor de pe topicul http://www.roportal.ro/discutii/topic/96507-maxime-si-cugetari-ateiste/

 

Singura maxima pe undeva pe aproape de adevar (intentionat sau nu?), dar putin ambiguu exprimata, este aceea a lui Mark Twain. Restul sunt opinii personale, rautati si aberatii.

 

"Faith is believing in that which I know ain't so." - Mark Twain

-Credinţa este a crede în ceea ce ştiu că nu este aşa-

 

 

"All thinking men are atheists." - Ernest Hemmingway

-Toţi oamenii care gândesc sunt atei-

Este foarte stupida afirmatia asta, m-as rusina enorm in locul lui Ernest Hemmingway de atata necunoastere. Ateu este doar acela care refuza existenta lui Dumnezeu. Credincios este acela care crede (in sensul de speranta ca fiind directia corecta si de cautare, in urma sfaturilor altora care au gasit Adevarul si care se numesc sfinti) in existenta lui Dumnezeu. Iar omul de stiinta adevarat este acela care nici nu refuza si nici nu crede orbeste fara sa treaca orice lucru prin filtrul ratiunii (poate avea doar eventual speranta intr-o directie sau alta, deci poate fi credincios in sensul de speranta), si tocmai acesta este cel care gandeste cel mai mult, nefiind sub nici o forma ateu, deoarece ca un om de stiinta sa fie ateu inseamna sa aibe dovezi exacte si intelegere exacta ca Dumnezeu nu exista - dovezi si intelegere pe care nu le poate aduce nici un ateu, spre deosebire de sfinti care au adus in permanenta de-a lungul timpului dovezi materiale, palpabile, chiar si pentru intelegerea celor mai slabi la minte, ca Dumnezeu exista.

 

In conditiile in care slab de minte inseamna sa sustii lucruri pe care nu le intelegi, cine este mai slab de minte, Pippo sau Ernest Hemmingway? Cine este mai slab de minte, cel care inchide ochii si-si baga capul in pamant spunand ca nu exista (ateul), sau cel care spune "nu stiu" si inainteaza pas cu pas spre a descoperi si intelege EXACT adevarul (omul de stiinta - care poate fi credincios sau necredincios - cu speranta in existenta lui Dumnezeu sau fara speranta in existenta lui Dumnezeu - pana la punctul in care intelege exact daca este intr-un fel sau altul)?

Editat de Darianna
introdus primul paragraf de catre moderator
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu, mi se pare ca este punctul de vedere oficial cel putin al bisericii catolice. (spun "mi se pare" deoarece am vazut ideea pe care am prezentat-o oficial expusa intr-un document catolic, dar nu retin exact care si cum). Poti verifica.

 

Sunt convins ca daca intrebam pe cei cu intelegerea cea mai profunda (dintre reprezentantii oficiali) atat catolici cat si ortodocsi, sau daca citim scrierile lor, ne vor spune acelasi lucru. Nimeni dintre adevaratii coordonatori-sfinti nu cere credinta oarba sau fanatism, ci credinta sub forma de speranta, care sa te duca pe directia de a intelege.

 

Credinta vazuta ca fanatica sau oarba, este doar proasta intelegere a poporului in legatura cu subiectul (si cu multe alte subiecte delicate, evident prea complicate pt mintea lui Hemmingway, daca el nu a inteles nici macar ca poti fi nici ateu, nici credincios, ci doar om de stiinta care gandeste si crede doar pe masura ce intelege, limitandu-se doar la ceea ce intelege exact).

 

Nu exista "adevar al SAU". Adevarul este unul singur, la care ajung toti acei care il cauta. Vezi cum te bantuie automat in gandire conceptele gresite pe care le ai in subconstient?...

Editat de Darianna
edit citate invizibilizate
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inchis pana il "coafez". Va rog sa aveti rabdare, nu imi dati pm-uri, nu dati rapoarte, lasati-ma sa il aranjez, ca, dupa mutarea unor mesaje de pe celalalt topic, a devenit o mare varza. Multumesc.

 

1. Va rog frumos sa incetati cu mesajele provocatoare, de tip flame, zeflemitoare si ironice.

2. Fiti rezonabili si incercati sa nu transformati rugamintile/rapoartele/mesajele private in ordine. Sunt citite toate rapoartele, toate mesajele raportate, incercam sa multumim pe toata lumea. Atata vreme cat lumea nu exagereaza, afcors.

3. Au ramas doar doua mesaje mari si late, cele care comentau strict maximele. In rest, cele care explica ce sunt ateii, ce sunt crestinii, cine a inventat apa calda, nu isi au locul aici. Exista topice dedicate fiecarei grupari, puteti explica acolo. Nu ma puneti sa le mut acolo, ca nu o voi face. Deschideti bine ochii si vedeti ce cere fiecare topic, inainte sa va aruncati in comentarii ce risca sa fie invizibilizate. Nu imi mai spuneti ca mesajele voastre sunt documentate si ca ati depus efort cand le-ati postat, ca nu sunt impresionata. Repet: cititi cu atentie cerintele topicului! Ce e off, ce e menit sa provoace alte discutii, mesajele de tip flame, vor fi invizibilizate fara explicatii si fara sa revin asupra acestei decizii. Eu cred ca am fost destul de intelegatoare, toleranta si rezonabila (bine, mai am si alte calitati, dar le expun pe alte topice) lasand topicul aceste. Va rog frumos sa fiti si voi la fel... si totul va fi bine.

4. Topicul acesta va fi redeschis maine, ca as vrea sa va calmati in seara asta.

5. Va multumesc, din nou, pentru intelegere (daca o aveti, desigur). :hi:

 

 

 

LE: pana maine ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa aprob si restul mesajelor. Le voi reciti la rece...

Editat de Darianna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista termenul de cugetari ateiste, exista doar "anticugetari" ateiste, adica nimic altceva decat cugetari impotriva crestinismului. Lucru care nu-i o noutate, termenul de diavol inseamna asta: clevetitor, paras, potrivnic, vrajmas etc

Editat de _altul
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista termenul de cugetari ateiste, exista doar "anticugetari" ateiste, adica nimic altceva decat cugetari impotriva crestinismului.

Ţi se pare că toate cugetările ateiste sunt contra creştinismului? Te

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cei mai mulţi oameni ar ucide adevărul dacă adevărul le-ar ucide religia. - Lemuel K. Washburn

 

trist adevar valabil si azi

 

Credinţele sunte cele care despart oamenii.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa sune bine, as inlocui 'credinte' cu 'religii'

 

Mai realist as indrazni sa spun, deoarece credintele personale, sa fim sinceri, nu prea i-au dezbinat pe oameni, in schimb religia, adica forma organizata si patronata a credintei, a facut ravagii lasand in urma sa milioane de morti torturati in moduri groaznice...

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×