Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Annder

Dintre fantomele modernitatii - Cariera. Sondaj.

Rate this topic

Recommended Posts

Ce inseamna pentru lumea moderna termenul de cariera ? Daca o cariera traditionala era definita in termenii avansarii intr-un anumit numar de companii, carierele moderne sunt vazute ca neavand limite. Ele se refera la un nou tip de intelegere, in care contractul psihologic intre angajat si angajator nu include in mod automat promisiunea unei angajari pe viata si a unui parcurs de cariera cu pasi clari.

 

Acest nou tip de intelegere inseamna pentru angajat ca va trebui sa se implice intr-o gama extinsa de activitati de management al carierei pentru a-si crea optiuni care sa ii permita realizarea scopurilor profesionale si sa le aasigure pozitia pe piata muncii.

 

Conceptul de <cariera proteana> reflecta masura in care o persoana reuseste sa isi conduca propria cariera intr-un mod proactiv, directionat de valorile personale. Aceasta ii permite sa isi evalueze succesul in cariera pe baza unor criterii subiective.

Ce presupune aceasta nou viziune asupra carierei?

 

1. asumarea responsabilitatii pentru alegerile si oportunitatile profesionale

 

2. o identitate de sine clara, o idee clara despre cine suntem care sa ghideze deciziile legate de cariera

 

In prezent, realizez un studiu pentru a afla modul in care angajatul modern se raporteaza la cariera sa in general, la deciziile legate de ocupatia sa si modul cum isi evalueaza succesul in cariera. Acest punct de discutie este important pentru noi ca si angajati, pentru ca ne poate clarifica aspecte legate de cariera noastra la care nu ne-am gandit pana acum. Rolul este unul de autocunoastere si beneficiul este comun atat acelora care si-au construit pana acum o cariera dar si acelora care sunt la inceput de drum.

 

Unde va aflati acum in traseul dumneavoastra profesional?

 

V-ati gandit la o cariera intr-un domeniu sau va este de ajuns o ocupatie mobila?

 

Sunt numai cateva dintre intrebarile lpe care vi le puteti clarifica participand la acest studiu.

 

Astfel, pentru a avea o imagine mai completa asupra acestui domeniu important al vietii dumneavostra, va invitam sa completati chestionarul urmator:

 

www.isondaje.ro/sondaj/259836213/

Edited by Annder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×