Sari la conținut
Forum Roportal
lynxul_negru

Va reusi Pitzi sa dea desteptarea Nationalei?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dupa meciul amical de ieri cu Elvetia, castigat de noi cu 1-0, parca nationala de fotbal antrenata de Piturca e gata sa ne pacaleasca, trezindu-ne ceva sperante. Desi elvetienii au avut mai multe ocazii, noi am dat gol si am scapat cu fata curata din ultimul sfert de ora, cand era s-o luam. Piturca a bagat in teren multi jucatori tineri sa testeze cum se descurca, in ideea intineririi echipei nationale. Desi este prea devreme sa punem pariuri, dati-va si voi cu parerea ce a mers bine, ce nu, pe cine ati vedea mai departe in primul 11 sau pe cine ati lasa pe bara? Putem spera sa avem din nou o nationala de fotbal care sa joace altceva decat miutza?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vom ramane echipa de locul 3-4 in preliminarii si in urmatorii 5 ani, iar asa ceva mi se pare un lucru obisnuit. Asa a fost nationala Romaniei dintotdeauna: ba echipa care sa treaca de grupe la turneele finale, ba echipa de locul 3-4 in preliminarii.

Intr-adevar, toti jucatorii din nationala sunt profesionisti si talentati, dar nu la fel de buni nici macar cat Dan Petrescu. N-am sa spun chiar despre Hagi, caci el a fost un caz special printre jucatorii vremurilor lui si unul fericit pentru romani.

Editat de Dzidzean
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

au reuşit o victorie minimă într-un meci amical cu o echipă care nu e în top 10 Europa

hai să nu ne îmbătăm cu apă rece

 

pentru echipe de top aşteptăm încă o săptămână :cheer:

Editat de Diela
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca să vedem cum se desfăşoară lucrurile în mintea conducătorilor din fotbalul intern, ne uităm rapid la Becali de la Steaua. Acesta, după ce Grozav a dat golul victoriei României, în deplasarea din Elveţia, gata, a spus că dă un milion de euro şi chiar mai mult, pentru a-l cumpăra pe Grozav. Nu are importanţă că Steaua are sau nu nevoie, că Steaua are deja jucători pe acest post, sau că Steaua are bani să-l plătească, ci....pentru Becali, important e că el a dat un gol prin care România, necalificată la EURO 2012, a căştigat pe terenul Elveţiei, o altă necalificată la EURO.

 

Mă gândesc cu mult haz, cum ar fi ca FC Barcelona să dorească să-l cumpere pe cel care dă un gol la debutul său în naţionala Spaniei, fără a avea importanţă că Messi, Pedro, Alexis Sanchez, etc, etc, sunt deja acolo. :)

De asta Barcelona e echipă uriaşă, pentru că uneori aşteaptă ani de zile, cum a fost cazul lui Fabregas, sau cum e acum cazul lui Gareth Bale de la Tottenham Hotspurs, pentru a vedea dacă sunt sau nu potriviţi pentru Barcelona.

 

A obţinut şi naţionala României o victorie. Bravo ei ! :)

 

 

 

pentru echipe de top aşteptăm încă o săptămână

Numai mâine nu-i poimâine ! :yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vom ramane echipa de locul 3-4 in preliminarii si in urmatorii 5 ani, iar asa ceva mi se pare un lucru obisnuit.

 

Si eu cred ca este nevoie de timp pentru a construi o nationala care sa functioneze. Varianta optimista ar fi in 2 ani - nu este imposibil. In meciul cu Elvetia am vazut in sfarsit ceva faze de atac construite, asa cum de un an nu s-au mai vazut. De mult timp n-am mai vazut ca echipa sa construiasca fara graba, fara sa arunce mingea in fata la intamplare. Dupa mult timp am vazut incercari de demarcare ale mijlocasilor ca sa poata primi mingea de la fundasi, apoi ceva pase legate, care sa duca mingea din terenul nostru si s-o livereze atcantilor.

 

Mie mi se pare important ca Pitzi sa faca o echipa pe care sa o poata domina si conduce, nu o echipa cu jucatori "vechi" care sa impuna stilul lor. Daca baga tineri, poate impune un stil ceva mai curat, mai ofensiv si mai putin "smecheresc". Un exemplu: Raț mi s-a parut o eroare, eu nu l-as mai tine. Desi are experienta, am avut senzatia ca vine cu atitudinea veche, de jucator "hârșit", care stie o multime de dirty tricks si le pune in practica. Faza la care elvetienii au cerut penaly ar fi putut sa ne puna capac, fiindca Rat chiar l-a impins pe ala in careu si a mai facut niste faulturi in repriza a doua.

 

au reuşit o victorie minimă într-un meci amical cu o echipă care nu e în top 10 Europa

hai să nu ne îmbătăm cu apă rece

 

Este adevarat, cu o floare nu se face primavara. Nu-i vorba sa ne imbatam cu apa rece, ci sa ne uitam la felul in care se construieste nationala noua. Poate sa iasa ceva bun sau o aiureala, ramane sa vedem.

 

Ca să vedem cum se desfăşoară lucrurile în mintea conducătorilor din fotbalul intern, ne uităm rapid la Becali de la Steaua. Acesta, după ce Grozav a dat golul victoriei României, în deplasarea din Elveţia, gata, a spus că dă un milion de euro şi şi chiar mai mult, pentru a-l cumpăra pe Grozav. Nu are importanţă că Steaua are sau nu nevoie, că Steaua are deja jucători pe acest post, sau că Steaua are bani să-l plătească, ci....pentru Becali, important e că el a dat un gol prin care România, necalificată la EURO 2012, a căştigat pe terenul Elveţiei, o altă necalificată la EURO.

 

Corect. De multe ori "naravurile" campionatului intern au stricat apele la nationala. Crezi ca asta e o mlastina din care nu se poate iesi?

 

pentru echipe de top aşteptăm încă o săptămână :cheer:

 

Nici Austria nu-i chiar o echipa de top. Oricum, cu echipele de top n-avem nici o sansa in viitorul previzibil.

Editat de lynxul_negru
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De multe ori "naravurile" campionatului intern au stricat apele la nationala. Crezi ca asta e o mlastina din care nu se paote iesi?

 

Nu, nu se poate ieşi. De fiecare dată, plini de speranţe şi încredere, "începem de la zero", şi, ca prin minune, ajungem la -1 (minus unu), adică mai jos decât de unde am început. Totul se datorează "lipsei de carte" a conducătorilor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, dupa egalul cu Austria eu nu pot spune mare lucru. Jocul este inca neconcludent, desi putem vorbi macar de un mic castig de moral. Deci vom mai urmari ce si cum, insa avantul pe care l-au luat turcaletii dupa atatea victorii este alarmant.

 

Tot la fel de alarmant, cel putin din punctul meu de vedere este ca Pitzi mai conteaza inca pe Mutu. Cica mai avem si jucatori experimentati ca Mutu, Stancu si Marica pe care ne putem baza. De Stancu nu zic nimic, fiindca nu l-am mai urmarit, Marica poate ar merge, dar Mutu mie mi se pare contraindicat la nationala (sau cel mult in doze mici). Este un jucator obosit, marcat de insuccesele si problemele de pana acum si cu aere de vedeta. Daca il baga in echipa, Mutu va monopoliza jocul: fiindca are varsta si aura de vedeta, toti jucatorii tineri vor pasa toate mingile la el, vor miza pe el si nu vor avea curajul sa combine cu altcineva, sa gaseasca alte trasee de atac. Jocul nostru va fi in felul asta usor de contracarat de adversari. My view.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×