Indigo 1 3462 Raportează post Postat Mai 29, 2012 Stii ce am mancat zilele trecute si mi-au placut foarte mult Samara? Pricomigdale ( erau luate de la o cofetarie dar aveau gustul ca si cum ar fi fost facute in casa! Ai vreo reteta cu asa ceva ca eu nu mai stiu demult !? :doh: 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 29, 2012 Fff bune, nu am facut inca personal, dar aveam o reteta de la cursul de cofe. Am sa o caut. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Indigo 1 3462 Raportează post Postat Mai 29, 2012 Multumesc Samara. Sper sa nu-ti dau prea mult de cautat, doar daca ti-e la indemana. :flowers: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 29, 2012 Chiar mi-am luat azi migdale, nu am timp acum, dar revin cu reteta. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Indigo 1 3462 Raportează post Postat Mai 30, 2012 (editat) ok, avem migdalele! :yes: cele mai importante dupa parerea mea. LE: de care ai luat crude sau prajite? Editat Mai 30, 2012 de Indigo 1 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Mai 30, 2012 azi se duce după zahăr m 4 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Indigo 1 3462 Raportează post Postat Mai 30, 2012 mah, oualele trebuie sa fie proaspete asa ca sa le ia ultimele :lol: 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 30, 2012 Ah carcotaselor :P Noua ne-a dat reteta cu nuca, dar e mai bun cu migdale. Am luat crude cu pielita. nuca - 400 g zahar tos - 600 g albusuri - 10 bucati faina - 60 g aroma vanilie/esenta de migdale zahar farin - 20 g Nuca macinata se amesteca cu zaharul si cu albusurile, fara a le spuma. Se pune oala pe bain-marie, la foc potrivit, pana se incalzeste compozitia si se leaga usor. Se retrage, se tempereaza, se adauga aromele si faina pana rezulta o compozitie omogena. Se toarna cu posul cu dui in forme diferite, pe o hartie de copt. Se pudreaza si se dau la copt la 140-160 grade cam 15-20 minute. In prima parte a coacerii se poate lasa usa intredeschisa. Aspectul trebuie sa fie lucios cu crapaturi mici la suprafata. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Mai 31, 2012 ooooo, avem reţeta :clapping: dar ce este ..... posul cu dui ?? :blink: 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 31, 2012 :) Posul cu dui este acel con facut din silicon, plastig, hartie sau punga cum vrei sa-i zici in care bagi aluatul si are o gaurica ( duiul ) prin care spritezi compozitia in tava. Duiurile sunt cu gaurele diferite in forma de stea, de frunze etc. 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri