Jump to content
Forum Roportal
Abbie M.

Gasirea unui duhovnic

Rate this topic

Recommended Posts

As vrea sa cred ca trascende religiei exacte, in cazul spiritualitatii adevarate.

Intrebarea mea ar fi cum ati gasit acel duhovnic care sa va indrume, in care sa aveti incredere - intamplare, recomandare, vis, viziune etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doar cine practica ce predica imi poate fi duhovnic. Stii cine face asta ? Nimeni, pentru ca toti suntem humans.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebarea mea ar fi cum ati gasit acel duhovnic care sa va indrume, in care sa aveti incredere - intamplare, recomandare, vis, viziune etc.

Prin simtire. Pur si simplu am simtit o legatura instanta intre mine si duhovnic, de indata ce l-am vazut. O deschidere pe care am perceput-o la nivelul inimii si care m-a indemnat sa merg la el si sa imi deschid sufletul. E ceva extraordonar pentru ca alegerea nu tine de domeniul rational.

 

Doar cine practica ce predica imi poate fi duhovnic.

 

Aici gresesti. Nu are nicio treaba ceea ce spune un duhovnic (prin harul dumnezeiesc cu care a fost investit la hirotonie, de a propovadui cuvantul lui Dumnezeu, de a savarsi Sfintele Taine, slujbele bisericesti si mai ales, de a conduce pe cei credinciosi la mantuire) cu ceea ce face el ca orice om, dupa ce isi scoate sutana.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un om cu har traieste credinta si in afara orelor de program. Are treaba si inca foarte multa. Nu e o meserie ca oricare alta, viata lui trebuie sa fie sfanta. Daca e intr-adevar ales. Daca nu.. cand isi scoate fustele, e om ca toti oamenii. Harul nu tine cont de sutana, este si ramane sau nu este deloc.

  • Upvote 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un om cu har traieste credinta si in afara orelor de program.

viata lui trebuie sa fie sfanta.

Da, foarte corect ce spui. Doar ca lucrurile sunt un pic mai profunde.

Daca vorbim de preotii de mir care traiesc in lume, ei cand isi scot sutana si merg acasa la sotie si copii ( ca sa nu mai zic de alte conjuncturi in care des se afla), nu pot ramane la fel de sfinti ca si calugarii care duc o viata monahala, lipsita de ispitele lumesti. Cu toate acestea, harul impartasit prin hirotonie nu se pierde niciodata. Cel hirotonit poate fi doar oprit de la savarsirea celor sfinte pentru abateri de la buna purtare preoteasca. :crazy:

 

Nu degeaba se si zice SA FACI CE ZICE POPA DAR SA NU FACI CE FACE EL. :roll: De aceea si spuneam in mesajul anterior, ca un preot (chiar daca viata pe care o are dincolo de sutana lasa de dorit) are harul de a conduce pe mireni la mantuire prin puterea de conducere duhovniceasca cu care a fost investit la hirotonie: "Cel ce va asculta pe voi, pe Mine Ma asculta, si cel ce se leapada de voi se leapada de Mine ; iar cel ce se leapada de Mine se leapada de Cel ce M-a trimis pe Mine"

Edited by Melissa Rebeca
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt oameni care se pastreaza sfinti traind in lume, pentru ca Isus nu le-a zis crestinilor sa se duca sa traiasca in munti sau in manastiri - nici el n-a facut-o, ci le-a zis sa mearga sa raspandeasca Evanghelia pana la marginile pamantului.

Asta e o scuza ieftina, ca sa poata spune ca si ei sunt oameni. Eu nu am zis ca nu au voie sa greseasca, dar nu pot fi adulteri, hoti, fatarnici, avizi dupa bani si cum mai sunt ei, chiar cu sutana pe ei, ci trebuie sa vegheze la viata lor, sa se roage mult, sa aiba o purtare fara pata in fata lumii.

 

Da' e bine ca lumea le gaseste scuze si ii intelege. E foarte bine, astia-s aia care ii conduc pe oameni la dumnezeul ala al lor, al popilor. Nu la ala adevarat, ci la al lor. Care ingaduie sa mai aiba si nasul rosu din cand in cand, sa isi insele nevestele, sa mai aiba si escapade gay now and then... Cool.

 

Asa ca Finnian, uita-te la viata lui, afla ce fel se comporta in afara bisericii. Daca vrei un om al lui Dumnezeu.

Edited by Amarena
  • Upvote 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sfintenia nu are program de 8 ore .

 

Da, ei sunt reprezentantii divinitatii pe pamant si in aceasta calitate ar trebui sa o reprezinte si nu doar in timpul programului de lucru. Popi ar trebui sa se faca doar cei care pot sa-si traiasca viata in conformitate cu legile religiei si cerintele ei! Cei care nu respecta macar Decalogul si cerinta, sa-ti strangi averi in cer si nu pe pamant, cred ca n-au ce cauta in haine de popa, pentru ca altfel asistam la pastorirea turmei de catre lup!

Edited by Black velvet
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu degeaba se si zice SA FACI CE ZICE POPA DAR SA NU FACI CE FACE EL. :roll:

Da, stiu... dar vezi tu... daca ar fi sa invat ceva de la cineva, sau sa caut indrumare la acea persoana, apoi acea persoana trebuie sa aplice ea insesi ce predica, altfel nu e cu nimic mai buna ca mine, deci de ce sa caut la un egal sau in inferior ceva ce nu se gaseste la mine ? Ca logic ca nu se gaseste nici la el.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×