România
Roportal.ro

Acronis Try and Decide

Început de eusebio__, Mie 25 apr 2012 · 0 răspunsuri · 4.197 vizualizări · închis

eusebio__10 mesaje#1

Nici nu stiu exact unde sa postez.

La Hardware ? Windows 7 ? Software - Acronis ? La Mozilla Firefox ?

Rog un admin, cu scuzele de rigoare, sa mute acest thread unde considera ca e mai bine.

Sa va explic despre ce este vorba.

Recent mi-am cumparat un SSD, am instalat Windows 7 Ultimate 32 bit. Am inca 2 HDD-uri ca partitiile D si E. Nu intru in detalii, vreau sa trec direct la problema mea.

Mi-am instalat toate programele de care am nevoie, driverele, setari, configurari, optimizari, s.a.m.d.

Dupa ce am terminat, mi-am facut un backup la partitia C, cu Acronis True Image Home 2010.

Pana aici, toate bune si frumoase. Am vrut sa vad cum functioneaza optiunea Try and Decide, care este inclusa in Acronis.

Aici fac o mica paranteza : aceasta optiune Try and Decide, se poatea activa ( e recomandat ) inainte de a instala / testa un oarecare program. In caz de probleme cu programul instalat - testat, se poate reveni la starea de dinaintea instalarii programului.

Se da restart, apar 2 optiuni :

Continue in the mode

Stop and discard changes

Daca userul vrea sa continue testarea, selecteaza Continue in the mode, iar daca vrea sa "anuleze" acel program testat, selecteaza Stop and discard changes. In cazul in care programul instalat - testat e ok, userul are optiunea in interfata grafica de la Acronis, sa salveze setarile.

Eu instalez - testez destul de multe programe, dar niciodata nu o fac inainte de a activa Try and Decide. E riscant, asa ca mi-e mult mai simplu cu acea optiune.

Inainte, cand aveam HDD ca partitia C, nu aveam absolut nicio problema cu Try and Decide.

Sa va zic despre ce e vorba. Azi am activat Try and Decide. Am instalat programul X, l-am testat, am decis ca nu-l pastrez. Am dat reboot, am ales Stop and discard changes. Toate bune si frumoase pana aici. Programul X nu-l mai aveam instalat.

Toate setarile din sistemul de operare erau exact asa cum le-am lasat inainte de a activa Try and Decide . Insa un singur program isi pierde setarile, si anume Mozilla Firefox 5.0

Imi arata de parca Mozilla e proaspat instalat, toate setarile sunt ca cele default, inclusiv tema de la Mozilla, setarile, bifarile, tot.

N-am nici cea mai mica idee de ce Mozilla Firefox " se pierde in ceata" dupa folosirea Try and Decide, pe cand toate, absolut toate celelalte programe nu sunt deloc afectate.

Aveti vreo idee cum s-o rezolv ? M-am gandit sa las totul asa cum e, dezinstalez si reinstalez Mozilla in D sau in E. Credeti ca e o idee buna sa am browserul ( default ) instalat pe alta partitie decat cea cu OS ?

Orice sfaturi / pareri / sugestii sunt binevenite.

Am asa o presimtire ca nu exista rezolvare la problema asta, in afara de instalarea Mozilla pe alta partitie.

Oricum, eu va multumesc anticipat.

← Înapoi la Arhiva