Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Aproximativ 1.000 de femei pakistaneze au fost ucise anul trecut, în Pakistan, "în numele onoarei”, conform unui nou raport al celei mai importante grupări pentru drepturile omului. Există însă temeri că numărul lor ar putea fi mult mai mare, având în vedere că multe dintre crime sunt acoperite de rude, în complicitate cu poliția.

 

Sursa: REUTERS

 

Sute de femei au fost omorâte de propriii tați, soți sau frați, realimentând temerile legate de violențele la care sunt supuse acestea, femeile fiind tratate frecvent drept cetățeni de rangul al doilea.

Conform raportului anual al Comisiei pentru Drepturile Omului a Pakistanului, cel puțin 943 de femei au fost ucise în 2011 pentru că au lezat numele familiilor lor.

 

Numărul lor reprezintă o creștere cu peste 100% față de 2010, scrie ”The Telegraph”.

 

”Pe toată durata anului, femeile au fost ucise cu bestialitate în numele onoarei, atunci când au acționat într-un anumit fel împotriva voinței familiilor sau doar pe baza suspiciunii că au făcut astfel”, concluzionează raportul.

 

În document se spune că ”femeile au fost ucise frecvent din cauza unor dispute legate de proprietate sau pentru drepturile de moștenire”. Raportul atrage atenția că, de foarte multe ori, poliția acționează ca ”forță coercitivă” împotriva femeilor.

 

În ziarele locale știrile referitoare la femei tinere, care s-au sinucis în urma unor dispute în familie legate de alegerea unor iubiți, au devenit o banalitate, iar poliția nu se mai obosește să ancheteze aceste sinucideri, se mai spune în raport.

 

 

EVZ.ro

Editat de The Unknown
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×