Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
ciprian2006

transplant ochi

Recommended Posts

buna ziua! anul trecut am avut un accident la ochi care a provocat un ulcer corneean. am mers la un doctor (nu foarte competent), si dupa 2 operatii nereusite mi-a scos ochiul pentru ca nu a scos infectia bine si s-a agravat. era posibil sa-mi afecteze si ochiul drept si ultima solutie a fost sa taie nervii ca sa nu mai am probleme. acum am proteza.

as vrea sa stiu dak as mai avea sanse sa-mi fac un transplant de ochi.( dak nu in tara e bine si in strainatat.) va rog sa-mi spuneti cam in ce ar consta operatia!

va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu cred ca transplantul de ochii este posibil deoarece un nerv odata sectionat nu mai poate realiza legatura cu alt nerv(ca in cazul oaselor,mushkilor,venelor,cand tesutul se regenereaza),deasemenea sectionat la randul lui.sorry

Share this post


Link to post
Share on other sites
nu cred ca transplantul de ochii este posibil deoarece un nerv odata sectionat nu mai poate realiza legatura cu alt nerv(ca in cazul oaselor,muscailor,venelor,cand tesutul se regenereaza),deasemenea sectionat la randul lui.sorry

Nu e adevarat! Orice este posibil. Si transplantul de ochi in sine dar si legarea oricarui nerv. Uite un exemplu: tatal meu a avut o taietura zdravana la incheietura mainii acum cativa ani.In urma acestei taieturi nervul i-a fost pur si simplu spulberat dar...printr-o operatie cu laser isi poate misca in voie toate degetele si mana ca si cand nimic nu sa-ar fi intamplat.

 

 

 

 

Deci..NU ITI PIERDE SPERANTA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

si at. cum explici ca cei care au suferit leziuni la coloana vertebrala si au nervi sectionati sunt paralizati si nervii nu s-au refacut?

 

din cate am invatat la biologie,neuronul(celula nervoasa) nu se divide.

Edited by x_files

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putem privi nervii ca pe niste cabluri electrice. Mai simple sau mai complexe. Maduva spinarii este un "cablu" extrem de complex. Nici nervul optic nu este prea simplu.

Punerea la loc a unui brat sectionat s-a facut. Nu stiu cat de bine functineaza dupa. Legarea nervilor nu cred ca se bazeaza pe refacerea neuronilor...

Despre transplant de ochi n-am auzit, dar nici nu m-a interesat problema.

Poate in viitor va fi posibil.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×