Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Ce produse apicole trebuie să consumăm în funcție de sezon?

 

Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic în funcţie de sezon, iar meniul nostru alimentar trebuie să fie adaptat după acest criteriu. Mai mult decât atât, specialiştii de la ApiLand afirmă că din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipseasă produsele apicole, deoarece mierea, polenul, pastura etc. contribuie semnificativ la sănătatea şi vitalitatea noastră. Aceştia au realizat, în premieră, şi un calendar cu tipul de produse apicole pe care trebuie să le consumăm lună de lună şi proprietăţile pe care acestea le au.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alimentul care aduce norocul. Trebuie să îl ai mereu în casă, ce spune tradiția       YS Organic Bee Farms CERTIFIED ORGANIC RAW HONEY 100% CERTIFIED ORGANIC HONEY Raw, Unprocessed, Unpasteurized - Kosher 32o...

https://www.impact.ro/alimentul-care-aduce-norocul-trebuie-sa-il-ai-mereu-in-casa-ce-spune-traditia-308446.html?utm_source=EVZ+Link+Text&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Aud pentru prima oara.   Eu am miere din belsug in casa dar pe loc ferit de caldura si lumina iar daca se cristalizeaza, las apa fiarta din robinet sa curga peste borcan intr-un vas, e ca si rezolvat iar NOROCUL, e tot de partea mea  :derisive:     Mai nou folosesc miere cruda solida, greu se dizolva si nu se topeste cu usurinta nici in Arizona. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.dcnews.ro/consuma-o-lingurita-de-miere-pe-zi-prof-dr-ciurea-dezvaluie-beneficiile-secretul-este-echilibrul_860326.html 

"Consumă o linguriță de MIERE pe zi. Prof. dr. Ciurea dezvăluie beneficiile: ”Secretul este echilibrul”

Mi-a spus si mie doctorul familiei inainte sa apara COVID oficial, eram foarte bolnava in 2019 in Septembrie, atunci am inceput mierea zilnic cu o lingurita si n-am mai fost bolnava.   Masca n-o abandonez si nici dezinfectarea pe maini la intrare si iesire din locuri publice, manusi unde pot, in alimentari unde am pe atins poate dupa altcineva un obiect.   Azi am rugat un barbat inalt sa-mi dea jos niste cutiute cu Thyme cu nu le ajungeam pe cel mai inalt raft.    Nu inteleg, de ce le aseaza asa la vazul girafelor numai, eu n-am cum sa ma catar dupa ele.   M-a intrebat si a trebuit sa-i spun un story, ce fac cu 4 cutii din acele nimicuri @ 14,17 grame fiecare???   Nu in sticlute marfa uscata cumpar, din alea nu servesc, ca am gasit viermisori ca stateau de un secol pe rafturi prafuite.   De pe o planta se taie crengutele si se pun intr-o cutiuta lunguiata, este proaspat inca verdeata.   Desi nu parea bolnav dar nici masca nu purta, eu aveam si manusi, acasa au intrat in apa sarata la imbaiat toate 4 cutii de verdeata deci nu m-a contaminat cu nimic.    Credea ca Ciupercile sint ceva aliment sintetic, sofisticat pentru hollywoodieni, umflat cu aer ...

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/alimentul-care-te-scapa-de-infectii-este-mai-puternic-decat-unele-antibiotice.html

O sticluta costa poate mai scump decat medicamentul. Azi la multe chestii se spune ca este atat de bun ca nu stiu ce, dar in realitate nu este asa.  Mierea oricare este un aliment miraculos!!!   Cel din  Noua Zeelanda este doar un moft pentru cine-si permite sa arunce banii.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

miere-1.jpg?resize=200%2C200&ssl=1

"Ea poate fi introdusă în mâncare sau poate fi folosită ca mască pentru păr sau ten." = ar fi intrebare unora din femeile curioase si pioase religioase???

Le-as mai recomanda cateva locuri unde se poate aplica miere sa le savureze cu placere maxima, dar NU vreau sa pacatuiesc ca e postul mic dupa tot anul ce am postit, si merg la miere imediat ca face bine si la conditia mea actuala ca nu tin borcanul langa computer.  Rontai niste Pecani, buni pentru creier si memorie.    

Chiar pe varf pom au crescut acesti pocaiti ortodoxi care citesc si ele biblia si inca n-o inteleg ca se gandesc mereu la un alt barbat!!!

Eu nu-i consider normali ca cer sfaturi de la popa ce si cum sa bage in gura???  si act ca prostu-n targ cu gura cascata!!!  Sint specimene si pe aici din astea, mai trec pe al biserica maghiara la cascat gura ca vad totul altfel de lume decat in bisericile lor.  Nu la sujbe doar la evenimnete in curte unde se si gateste in aer liber in ceaune paprikas, sarmale, tocanite, o supa de peste renumit, se fac carnati de macelari din Ardeal la vanzare cui tona si zeci de alte mancaruri facute in casa se poate oferi bisericii. dar eu nu gust din toate astea ca nu prea sint pe gustul meu, inoata in grasime si au boia iute dar chinezii la mananca ca si ungurii, polonezii, cehii, rusii oricine este binevenit, ei sint sanatosi, eu am de luat medicmente zilnic si contra acidului mult si n-am nici o placere sa fiu bolnava.

Se fac si Langosi si Clatite si eu acolo ma aliniez la Langosi foarte prajit si-l mananc uscat, fara adaosuri de nici un fel.  Se face in fata mea, comand 2 bucati si cumpar ceva lichid de baut si alte prajituri de dus acasa ca se aduc special marfuri de gospodine excelente, ca valoarea se poate deduce din taxele anuale!!!  Asta este unicul avantaj cand Statul American colaboreaza cu bisericile dar platile facute pe check si chitanta de la biserica ca au incasat banii oferiti pentru plata diferitelor taxe si ritualuri iar donatiile in mancaruri spre vanzare in favoarea bisericii dupa o apreciere nu prea exagerata: adica sa dea reteta si cat a costat fiecare item si cat timp a durat totul plus benzina ca se primesc cupoane de la toate serviciile si se merita putin de contabilizat.   Pe langa ca sint filmate pentru recordul bisericii, cred ca apar si de la Camera de Comert sa se convinga de calitatea mancarurilor, er sa uit de Cozonacii de Craciun care se vor vinde mai devreme, cand va fi un mare targ organizat care cere si comenzile din timp sa aibe timp de preparat destul de vanzare si se termina mai repede decat o gaina trece strada din sat. 

Nu lipsesc de la aceste evenimente, imi cumpar torturi intregi pentru copiii, carti de citit in maghiara ca lumea vine si cu ce nu le mai trebuie prin casa, costume populare pentru copiii, fete de masa din Ungaria, tot feluri de artizanate, este pe ce casca gura, cu cine vorbi in toate limbile posibile de la Ungaria spre Est pana-n Mongolia si China.

https://evz.ro/mierea-de-albine-de-post-sau-nu-preotii-au-oferit-explicatia-asteptata-de-milioane-de-credinciosi.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mierea, antibiotic natural

"Să nu uităm de produsele stupului. Mierea, propolisul, care este un antibiotic natural deosebit de puternic şi care conţine B-uri naturale" ... in cazuri de Gripa!!!

"Ceaiul de hibiscus, cimbru, cimbrişor, busuioc ne creşte imunitatea. La fel şi ceaiul de ghimbir sau curcuma" ... ajuta la prevenirea Racelori, Tusei si Gripei.

*Supa de Gaina ajuta enorm la vindecarea de aceste conditii sezonale, dar purtarea de MASCA ajuta cel mai mult in locuri publice sa nu raspandim si altora*. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cât de sănătoasă este mierea???   Explicația unui celebru nutriționist ...

*Sint de parere ca TOTUL este sanatos daca se consuma cu masura si moderatie.   Aceste obiceiuri vin de ACASA, de felul care cum a fost crescut de acasa.

Copilul mic nu stie nimic de mancare pana nu este indopat de parinti si fortat chiar si batut sa manance multe ce nu-i plac.   De aici apare problema nutritiei.

Si eu am avut aceasta problema cu tatal meu ca nu voia sa ne vada slabe pe mine si pe sora mea.  Atunci nu era la moda decat o fiinta umana rotunda, care

dovedeste starea materiala al familiei.   Ma forta sa mananc pana am fost gasita la marginea santului in iarba, lesinata.   Un satean ducea acasa o caruta cu

fan incarcat cu vreo 2 metri si sotia era sus pe fan, de acolo m-a zarit si a strigat tare sa auda oamenii ca este o problema mare!!!  Doctorul din Sat i-a zis ceva

ca nu m-a mai facut sa mananc cu forta dar nu ma aveam bine cu el din acest punct de vedere.  Ne obliga sa purtam pantaloni pe vremea cand doar baieti si

barbati purtau asa ceva, sa nu se vada ca avem picioare slabe cat 2 bete de chibrit.  Eu si azi am picioare slabe si sint intrebata de secretul exercitiilor sau unde

am facut vre-o operatie???    Ce mancam???   Cartofi de cate ori ne era foame si era dupa noi sub ce forma il vom manca.   

Pentru ca era mereu foc in bucatarie, copti in coaja in cuptor era cel mai simplu, dar tot noi aveam de facut totul ca mama era ocupata cu altele. 

Nici nu stiam de existenta cartofilor prajiti, avem putine retete, dar nu comentam,  1 kg de zahar se cumpara pe an, ca si de ulei si de orez!!! 

Nimic dulce n-am mancat in copilarie in exces, daca venea cineva si ne aducea ceva sau de Craciun, nici prajituri nu prea se faceau in casa.  Aveam miere dar

nu aveam acces la borcan, era al bunicului, adunam fructe din padure si faceam compot asa natur cum erau dar si gemuri si dulceturi.   Se indulceau singuri.

Legea era ca nu acceptam NIMIC de la nimeni pana parintii nu sint de acord sa ne dea cineva ceva, dar si atunci doar acasa aveam voie sa-l mancam!!!

In aceste conditii am crescut sanatosi, desi slabi dar nu anemici ca mancam Macris din iarba si altele ce mai gaseam in natura dar si cultivam multe legume.

In Sighet an vazut copiii sa moara de la mancare multa si grasa ca se raspandea ca de 3 ori se mananca pe zi carne sau ceva din animal, ca-i procesat curat

sau higienic, nu era verificat iar asta era culpabil de moartea multora pana sa se imbolnaveasca de Ficat, Fiere, Pancreas, si alte organe la faza terminala.  

Vad si azi copiii bolnavi din cauza parintilor dar n-am ce sa fac, in casa nu-i primesc ca revine pe mine daca se intampla ceva.   

Eram mare si nu stiam ce gust are mierea, ciocolata sau alte bunatati.   Azi o lingurita rasa de miere este doza de dulce de la COVID incoace, si nu-mi schimb 

obiceiurile de a manca sau bea ceea ce vreau.   De ziua mea am avut cartofi in 2 feluri cu varza acra, am ras, dar asa mi-a placut. 

Am fost indrumata spre celebri Nutritionisti Americani dar le-a parut rau ca m-au primit la consultatie.  Sa iau Vitamina C din coaja de cartof  :eek: si tarate ca 

era tare la moda intr-o vreme pentru experiment, versiunea Maghiara au primit ca raspuns la meniul sanatos recomandat. 

evz.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×