Sari la conținut
Forum Roportal
Andrei Stinga

Studiu de caz: optimizare blog personal. Ce si cum?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut,

 

In primul rand, fiind un blog personal, nu are rost sa te gandesti foarte bult la keyword research sau chestii de genul. Ceea ce e cel mai important, este sa pui continut unic (adica necopiat din alte parti). Chiar daca sunt pasiuni de-ale tale sau orice alt subiect, stai pe subiectul respectiv, cat mai clar. In SEO se spune "content is king".

 

Raspunsuri:

 

1. Intotdeauna titlul articolului trebuie sa reflecte ceea ce e in articol. Daca vei scrie despre mere, nu o sa pui in titlu: "Un pom minunat". Eventual o sa pui: "Merele blablablaNu " sau oricum, despre ce e vorba in articol, imagine etc.

 

2. Nu trebuie sa te gandesti prea mult la cuvintele cheie. Asta se practica in cazul blogurilor de nisa de exemplu, nu neaparat generaliste. Adica daca am un blog in care povestesc despre electronice, voi avea grija in cazul in care scriu despre un televizor lcd, sa repet de cateva ori ca e vorba despre un televizor lcd si in titlu si in text.

 

3. Daca ti-ai pus Google Analytics, poti sa-ti activezi si Google Wemasters Tools. Acolo vei vedea gasi, printre altele si ceea ce cauti.

 

4. Daca vrei sa-l promovezi, cel mai bine sa sa intri in comunitatea blogerilor, sa-i citesti si pe altii, sa-ti expui parearea prin comentarii, sa te faci cunoscut si sa-ti faci prieteni.

 

5. Google Analytics iti arata doar din momentul in care e inserat codul in pagini.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×