Jump to content
Forum Roportal
Miss4d4

Alpinism utilitar

Rate this topic

Recommended Posts

zilele acestea ne confruntam cu foarte multi turturi pe acoperisuri care cad la oameni in cap ( mie spre exemplu acum 2 zile... dureros cucui ci inca mai doare) si zapada ideea e ca un alpinist utilitar ar solutiona probleme astea cat si orice proiect de alpinism utilitar care implică:

 

>> Tencuieli, vopsitorii, reparaţii şi zugrăveli de faţade, acoperişuri, turnuri de apă, silozuri, coşuri, furnale şi turle de biserici;

>>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, de multe ori avem nevoie de serviciile oferite de un alpinist utilitar, si am vazut multe situatii in care acestia au intervenit atunci cand a fost nevoie de inlaturarea turturilor, si a zapezii de pe acoperis. Chiar zilele trecute am vazut alpinisti utilitari la blocul din fata mea, care dadeau jos turturii de la etajul 10. Mai cunosc persoane care au apelat la serviciile de acest tip si in alte situatii, si am o ruda care a dorit sa vopseasca exteriorul apartamentului de la etajul unui bloc tot cu 10 etaje, stand la etajul 8. A facut niste calcule si a ajuns la concluzia ca este mai ieftin sa apeleze la un alpinist utilitar, decat sa colaboreze cu o firma de constructii ce trebuie sa monteze o schela pana la acel etaj. Mi-a cerut sfatul, si mi-a trimis o adresa a unui site, pentru a vedea ce parere am despre acea persoana, si despre serviciile oferite. Site-ul era alpinismurban.ro, si dupa ce am citit cateva informatii de pe el, am ajuns la concluzia ca este o idee buna pentru lucrarile la inaltimi destul de mari. Nu este prea mare deranjul, iar in cateva ore problema poate fi rezolvata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate aceste atributii sa le faca un "aplinist" ... utilitar cica ... muream si nu stiam ca exista asta in ramura economiei nationale!!!    Totusi gasesc putin ridicol denumirea de alpinist pana ce este vorba de munca de constructie sau intretinerea cladirilor inalte!!!     Credeam ca salveaza pe munte la schiuri pe cei rataciti sau cazuti in prapastii, acolo se potriveste de minune titlul.   Langa echipa de salvare din helicopter mereu este si unu mai curajos care face manevre riscante doar sa-i dea o sansa ranitei, si in caz de salvare din ocean!!! sau alta apa rapida cum sint astea de aici in caz de inundatii sau mai rau.            

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×