Sari la conținut
Forum Roportal
marius36

TRATAMENT APICOL hvb

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.

 

din pacate pentru mine am descoperit acum cateva zile ca sufar de aceeasi boala ca si voi, hvb,

nici nu stiu cat de ingrozit trebuie sa fiu,doctorul mi s-a parut optimist si deloc afectat de diagnosticul pe care mi-l citea,desi mi-a spus ca tratamentul este foarte complicat si ca poti ramane cu virusul asta pe viata.

 

trebuie sa mai fac o analiza (viremia) si apoi punctia, de care mi-e frica rau, si abia dupa aia cred ca pot sa incep sa ma ingrozesc de tot...

am avut mare noroc sa gasesc site-ul asta ,si sa mai aflu ceva despre hepatite ,despre care chiar nu stiam mare lucru, si m-am mirat teribil sa aflu cati oameni pot sa sufere din cauza acestui virus nemernic,10% din romani!!!

am citit cateva retete naturiste,si as fi vrut sa va rog sa imi recomandati ceva din experientele voastre.

 

am gasit un articol cu un tratament apicol ,recomandat de prof. Vasile Andritoiu ,poate cineva dintre voi l-a incercat,sa imi spuna daca are efect.

dl. prof. garanteaza vindecarea hep b in 2 luni

 

am incredere in trat naturiste,pentru ca am avut o cunostinta care s-a vindecat in 3 saptamani de hep ,din pacate nu stiu de care ,pentru ca nu ma interesa atunci ,cu niste ceaiuri si fructe uscate .

nu mai am insa cum sa iau legatura cu el . pt. ca a plecat din tara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Ingrozit nu trebuie sa fii, ca am fost noi si pt tine cand ne-am aflat fiecare dintre noi diagnosticul.

Ce vreau sa iti spun: ruda sau cunostinta ta care a scapat de hepatita a avut probabil forma acuta ori de la A ori de la B. Mai mult ca sigur ca ar fi scapat si fara sa urmeze un tratament naturist, crede-ma. In forma acuta faptul ca nu iti stresezi organismul si ca ai cat de cat sistemul imunitar functionabil, e suficient ca sa scapi de virus, uneori (rar) chiar si de virusul C. In rest de virusul A scapi 100% si de B 90% din cazuri. Acum intrebarea e dc poti urma tratamente alternative naturiste: Da, insa cei mai multi de aici iti vor confima faptul ca NU SCAPI DE VIRUS cu tratamente naturiste. Nici cu gandaci, nici cu viermi, nici cu rostopasca, nici cu silimarina, cu nimic, doar cu interferon si lamivudina sau adefovir pt hep B. Eu vorbesc acum de forma cronica in care sper sa nu te afli, insa, de obicei cand ti se descopera din intamplare AgHbs mai mult ca sigur e vorba de o hepatita cronica. De ajutat te ajuta unele produse naturiste in cel mai bun caz prin aportul de vitamine si minerale, sau prin efectul placebo. In rest... dupa un timp cand iti dai seama ca nimic altceva nu functioneaza, devii constient ca singurele rezultate au fost obtinute cu interferon si incepi tratamentul (dc e cazul). Ne-ar ajuta sa ne spui cum ai descoperit tu ca ai hepatita, ce analize ai facut si ce rezultate ai obtinut.

Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo marius36

din pacate ne "cunoastem" din acest motiv (HBV). Sper ca te vor ajuta textele noastre din forum.

E normal sa te "ingrozesti" asa ne-am ingrozit si noi. Dar cu timpul o sa te "ingrozesti" din ce in ce mai putin.

Poti sa traiesti si cu virusul asta, bine mersi ca si pina acum cu mici restrictii ca de exemplu alcoolul si grasimile. Important este ca partenerul tau sa se vaccineze. Daca ai transaminazele normale, virusi putini si fibroza da grad mic nici nu se incepe un tratament. Daca ai norocul sa ai hepatita b acuta scapi in 90% de ea.

Nu trebuie sa te sperie rezultatul viremiei, poate ai virusi putini (mie mi s-a spus ca pina la 100000 copi/ml pot sa stau pe tusa). De biopsie mie si mie frica dar citeste prin forum si ai sa vezi ca la majoritatea nu a durut si nici urmari nu a avut. Prin urmare "capul sus!"

Ai grija ce faci cu fel de fel de leacuri, inainte sa le iei informeaza-te sa nu-ti faca rau, ca virusii nu poti sa-i elimini cu ele. Prietenul tau ori a avut o forma acuta ori s-a scapat spontan de virus. Eliminarea spontana are loc la 1% de bolnavi de hepatita b pe an.

Am citit si eu ca exista o reteta cu miere, propolis si polen care ar face bine la ficat. Rau nu cred ca face (doar daca mierea este incarcata cu fel de fel de alte substante) dar eu personal nu cred ca virusii se sperie si o iau la fuga.

Eu cred ca daca s-ar elimina virusul in doua luni prin miere nu s-ar mai cheltuii atita bani pentru cercetarile in ce priveste boala asta.

Ai grija si cu dietele, eu am slabit in lunile astea 10 kg. La sfirsit de saptamina m-a intrebat o prietena daca vreau sa mor acuma direct de foame sau in citiva zeci de ani eventual din cauza unei afectiuni a ficatului.

Stiu, e foarte greu sa accepti ca tocmai TU ai aceasta boala, mai ales ca mediile raspindesc stiri care ne cam stigmatizeaza, dar savureaza momentele frumoase din viata (ca sint o gramada) si alunga gindurile care iti fac frica, te fac mic, te strimtoreaza si nu te lasa sa te desfasori.

Cu drag Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Marius, tratamentul lui Andritoiu l-am facut si eu pentru VHC. Este extrem de greu de dus, proceduri multe si complicate, basca costisitor (pentru 4 luni: 11 mil lei vechi in 2004) iar rezultatul, in ce ma priveste, a fost o crestere cu 100 000 UI a viremiei.

Ce pot sa-ti spun este ca in nici un caz, daca auzi de tratamentul lui Ciuhrii, cel cu insectele, sa nu te bagi. L-am facut si pe acela si in 6 luni mi-a crescut viremia de la 635 000 UI la 7 800 000 UI. Mai multe persoane au patit la fel: poti citi despre asta in hepatita C la tratamente alternative!

Si eu am fosta adepta tratamentelor alternative, de frica interferonului, si in doi ani vezi si tu cat de mult rau am putut sa-mi fac. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de ce spun medicii care te investigheaza si ... citeste mesajele mai vechi de pe forum. Incet, incet trebuie sa accepti ca s-a intamplat acest lucru nenorocit ca sa poti sa incepi lupta.

Toate cele bune!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc ca mi-ati raspuns, deja simt ca am mai mult curaj, avand alaturi niste aliati ca voi.

 

Hai sa va spun cum am aflat ca am boala asta:

analizele de acum 3 ani mi-au aratat ca am cava transaminaze mai mari dar in limite,trigliceridele f mari (266.00) ,calciu sub limita minima, lipsa de fier, si cam atat.La ecografie mi-a iesit un inceput de steatoza hepatica, si ceva litiaza biliara.

am urmat un regim de slabire pt ca eram cam durduliu si am luat un tratament pt anemie,dupa care m-am simtit binisor.

acum 2 ani am repetet analizele ,trigliceridele erau normale,calciul la fel,transaminazele normale, steatoza hepatica insa persista.am luat o cutie de liv 52 si atat

acum un an mi-au descoperit o anemie eritrocitara ,hepatomegalie, splenomegalie,si steatoza avansata fata de trecut

am facut un tratament pt anemie,am luat niste liv 52 si am mai tinut un pic de cura de sucuri de fructe si legume pana cand am zis eu ca e ceva mai bine si m-am oprit.

in ultimul an insa ,starile de oboseala nejustificata s-au inmultit ingrijorator,aveam ameteli,durerile articulare in special de picioare ,ma omorau, am zis ca am imbatranit mai devreme si asta e,mai ales ca stiam ca am si o spondiloza cervicala si lombara, mi-am zis : gata! sunt copt de reumatism.

 

prin toamna ,pe langa oboseala am inceput sa simt niste intepaturi la ficat ,din ce in ce mai dese,si mai puternice, pe care le-am pus pe seama oboselii, am luat niste liv 52,si aloe vera ,sirop de catina si m-au lasat uimitor de repede,drept pt care nu am mai fost la medic.

am fost sa imi fac din nou analizele ,cu o saptamana in urma, crezand ca am din nou vreo anemie, si surpriza: tgp=66,74, trigliceridele =225.00, acid uric seric 7,54, indice de distributie eritrocitara=15,80,si electroforeza p s gamma=23,80

cam atat ,drept pt. care, mi s-a recomandat sa fac o analiza pt hepatita ,care arata cam asa:

ag hbs 40,44 pozitiv

anti hbc negativ

anti hcv 0,34 negativ

nu prea stiu ce inseamna toate astea,am inteles ca trebuia sa mai fie o analiza si pt hep.d ,dar nu s-a facut

 

ce vreau sa va mai spun ,e ca nu am avut nici un simptom de icter,pana acum, o fi un semn bun sau

nu e necesar sa treci prin asta pe drumul spre hvb cronica?

 

maine ma duc sa imi fac replicarea virala,si apoi asteptarea cred ca va fi groaznica ,pana aflu rezultatul,nu stiu de ce naiba sunt asa pesimist,ca doar sun altii cu probleme mult mai grave, si le iau in ras.

 

desi nu mi-a fost recomandat inca nici un regim ,l-am inceput de cum am citit analizele ,deoarece ma gandeam la steatoza mea si la trigliceride, am lasat tigarile, alcool oricum nu beam de obicei, am trecut pe salate si ciorbe de legume ,am renuntat la carne in afara de peste si ceva vita, nu stiu ce sa ma fac cu sarea,eu mananc de obicei cam sarat si condimentat, si asta nu cred ca e bine,nu?

 

am inceput sa iau dimineata polen,ceai de pedicuta,anghinare,armurariu,sunatoare,si sucuri naturale de legume si fructe,aloe vera, liv 52,spirulina si silimarina .cred ca rau nu au cum sa imi faca ,pana o sa imi recomande medicii un tratament.

 

va tin la curent cu rezultatele,si va multumesc ca sunteti alaturi de mine

 

Va multumesc ca mi-ati raspuns, deja simt ca am mai mult curaj, avand alaturi niste aliati ca voi.

 

Hai sa va spun cum am aflat ca am boala asta:

analizele de acum 3 ani mi-au aratat ca am cava transaminaze mai mari dar in limite,trigliceridele f mari (266.00) ,calciu sub limita minima, lipsa de fier, si cam atat.La ecografie mi-a iesit un inceput de steatoza hepatica, si ceva litiaza biliara.

am urmat un regim de slabire pt ca eram cam durduliu si am luat un tratament pt anemie,dupa care m-am simtit binisor.

acum 2 ani am repetet analizele ,trigliceridele erau normale,calciul la fel,transaminazele normale, steatoza hepatica insa persista.am luat o cutie de liv 52 si atat

acum un an mi-au descoperit o anemie eritrocitara ,hepatomegalie, splenomegalie,si steatoza avansata fata de trecut

am facut un tratament pt anemie,am luat niste liv 52 si am mai tinut un pic de cura de sucuri de fructe si legume pana cand am zis eu ca e ceva mai bine si m-am oprit.

in ultimul an insa ,starile de oboseala nejustificata s-au inmultit ingrijorator,aveam ameteli,durerile articulare in special de picioare ,ma omorau, am zis ca am imbatranit mai devreme si asta e,mai ales ca stiam ca am si o spondiloza cervicala si lombara, mi-am zis : gata! sunt copt de reumatism.

 

prin toamna ,pe langa oboseala am inceput sa simt niste intepaturi la ficat ,din ce in ce mai dese,si mai puternice, pe care le-am pus pe seama oboselii, am luat niste liv 52,si aloe vera ,sirop de catina si m-au lasat uimitor de repede,drept pt care nu am mai fost la medic.

am fost sa imi fac din nou analizele ,cu o saptamana in urma, crezand ca am din nou vreo anemie, si surpriza: tgp=66,74, trigliceridele =225.00, acid uric seric 7,54, indice de distributie eritrocitara=15,80,si electroforeza p s gamma=23,80

cam atat ,drept pt. care, mi s-a recomandat sa fac o analiza pt hepatita ,care arata cam asa:

ag hbs 40,44 pozitiv

anti hbc negativ

anti hcv 0,34 negativ

nu prea stiu ce inseamna toate astea,am inteles ca trebuia sa mai fie o analiza si pt hep.d ,dar nu s-a facut

 

ce vreau sa va mai spun ,e ca nu am avut nici un simptom de icter,pana acum, o fi un semn bun sau

nu e necesar sa treci prin asta pe drumul spre hvb cronica?

 

maine ma duc sa imi fac replicarea virala,si apoi asteptarea cred ca va fi groaznica ,pana aflu rezultatul,nu stiu de ce naiba sunt asa pesimist,ca doar sun altii cu probleme mult mai grave, si le iau in ras.

 

desi nu mi-a fost recomandat inca nici un regim ,l-am inceput de cum am citit analizele ,deoarece ma gandeam la steatoza mea si la trigliceride, am lasat tigarile, alcool oricum nu beam de obicei, am trecut pe salate si ciorbe de legume ,am renuntat la carne in afara de peste si ceva vita, nu stiu ce sa ma fac cu sarea,eu mananc de obicei cam sarat si condimentat, si asta nu cred ca e bine,nu?

 

am inceput sa iau dimineata polen,ceai de pedicuta,anghinare,armurariu,sunatoare,si sucuri naturale de legume si fructe,aloe vera, liv 52,spirulina si silimarina .cred ca rau nu au cum sa imi faca ,pana o sa imi recomande medicii un tratament.

 

va tin la curent cu rezultatele,si va multumesc ca sunteti alaturi de mine

 

scuze ca m-am cam luat cu vorba si am scris atat de mult!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo Marius26,

e foarte bine ca te-ai dus la doctor sa-ti faci analizele. Doar un medic poate sa decida daca ai nevoie de un tratament si de ce fel de tratament ai nevoie.

ag hbs pozitiv inseamna antigenul de suprafata. Deci ai HBV.

Inceteaza sa mai iei fel si fel de leacuri si asculta de sfatul medicului pe ce drum trebuie sa o pornesti.

Eu nu ma prea pricep la produsele astea naturiste dar un singur lucru pe care iti pot spune este ca aici in germania s-a scos LIV 25 de pe piata pentru ca s-a facut un studiu si s-a constatat ca la cei cu ciroza a crescut letalitatea de la 40% pina la 81%. Liv 25 se mai poate cumpara aici doar ca supliment de hrana in internet si nu ca medicament.

Iti doresc sanatate, si sa ne scri cum ti-a iesit viremia.

Ciao Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da marius26, mai mult ca sigur ai hepatita B, faptul ca te-ai chinuit atat de mult pana sa afli ma sperie ,pt ca inseamna ca e lumea plina de incompetenti... Nu e exclus ca acest LIV 52 sa fie responsbil. Stiu ca multi pot sa imi sara in cap insa, dupa cum stiti carcinogeneza (sper ca folosesc bine termenul de aparitie a celulelor cancerigene) este rezultatul distrugerii si regenerarii celulelor hepatice. Faptul ca in ficat are loc o distrugere continua si apoi o regenerare (odata prin natura celulelor hepatice si apoi accentuata de LIV 52) e normal ca se accelereaza acest proces de distrugere si deci carcinogeneza. Asa ca nu tot ce e din plante e neaparat si bun si s-ar putea ca sa faca mai mult rau decat bine. Oricum ar trebui sa faci analize amanuntite referitor la hep B, sa faci AgHbe, anti Hbe, punctia si viremia si o noua hemoleucograma, insa asta ti le recomanda un medic specialist bun, nu trebuie sa ti le recomandam noi neaparat, asta e standardul.

Multa sanatate si sa ne auzim cu bine.

Editat de Sky

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

Am fost azi sa imi ia sange pt .analiza de incarcare virala,si mi-au spus ca dureaza 3-4 saptamani (la v. babes)

asa mult dureaza de obicei ? si m-a costat 350 ron , asa scump e peste tot? ( la IDS, era 390 ron)

 

ce fac eu pana sunt gata analizele,ar mai fi ceva de facut?

 

sky,te rog, daca poti da-mi si mie ceva detalii cu privire la ce analize ar mai trebui sa cer sa mi se faca ,si ce inseamna ,pentru ca inca nu sunt la curent cu termenii astia, ag hbe ,anti hbe,ag hbs, anti hbc ,anti hcv etc

 

pe voi va deranjeaza ficatul? pe mine ma cam inteapa , si il simt umflat.

 

voi spuneti ca liv 52 nu e prea bun, pai si eu ce naiba sa iau ,pana sunt gata analizele, ca doctorul nu mi-a recomandat nimic si mi-a spus ca ne vedem cand e gata viremia, adica peste vreo luna

 

in tot timpul asta nu pot decat sa las virusii sa-mi pape ficatii ?!

 

health 4 all!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

marius36 asa de mult dureaza viremia, la cei mai multi cam o luna a durat. Pe mine m-a costat viremia 4,3 milioane, deci ai gasit chiar ieftin.

 

Ce analize ar trebui sa faci? Doar un medic iti poate recomanda asta, insa un medic hepatolog ar fi bine pt ca el e specializat in asa ceva.

Iti pot spune ce analize am facut eu: AgHbe (din englezescul "envelope")- antigenul, in general este o substanta toxica emisa de un virus, antiHbe reprezinta anticorpii, antiHbc (anticorpii de miez- de la "core") sunt primii care apar si care indica faptul ca organismul a intrat in contact cu virusul, si AgHbs antigenul de suprafata. Asadar eu am facut aceste analize si in plus: anti Hbs, transaminaze, ecografie, electroforeza proteinelor serice, bilirubina directa, indirecta si totala, timp Quick si de sangerare, viremie si punctie. Dar repet: ASTA TREBUIE SA ITI RECOMANDE MEDICUL, s-ar putea sa nu iti trebuiasca toate aceste analize.

 

Eu iau destul de rar Lagosa si Farcovit B12, incerc sa nu uit de fructe si legume si incerc sa ma hranesc suficient cu ceea ce nu imi face rau. La primul semn ca imi face rau un aliment il scot din alimentatie.

 

Sa nu iti inchipui tu acum ca virusii o sa iti pape tie ficatul intr-o luna mai mult decat in atatia ani... Si ca sa intelegi mai bine acest virus, nu el iti mananca ficatul ci propriul organism. Virusul B patrunde in ADN-ul celulelor hepatice iar organismul, in momentul in care depisteaza virusul incepe sa actioneze asupra celulelor infectate pe care nu le recunoaste. Sunt cazuri cand organismul nu recunoaste virusul sau il tolereaza si nu actioneaza deloc asupra lui si desi sunt virusii de ordinul milioanelor pe ml ficatul nu e afectat deloc. Deci raul tot organismul nostru il produce.

 

Ficatul ne inteapa uneori si pe noi. Pe mine unul a inceput sa ma intepe a doua zi dupa ce am aflat ca am hepatita deci suspectez ca mintea mea e de vina. Nu spun ca e cazul tau, pt ca s-ar putea ca tu sa ai ficatul marit intr-adevar. Ai grija in primul rand sa scapi de steatoza pt ca altfel nu stiu dc ti se va recomanda tratament.

 

A si inca ceva: e ceva in neregula. Ori nu ai scris tu bine ori nu ai rezultatele corecte. Nu ai cum sa ai AgHbs pozitiv si antiHbc negativ. Poate vroiai sa spui antiHbs negativ, pt ca e imposibil altfel su e o greseala.

Uite si un link unde sa te convingi ca nu ai cum:http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/March2002/HowInterpretHepBPanelResults.htm

Asadar ori ai gresit tu cand ai scris, ori laboratorul cand a scris ori analizele sunt incorecte.

 

antiHCV negativ inseamna ca nu ai intrat niciodata in contact cu virusul hepatic C.

Sanatate si sa ne auzim cu bine.

 

DACA AI LITIAZA BILIARA INTREABA MEDICUL INAINTE DE A LUA LAGOSA. Nu stiu sigur dc nu cumva s-ar putea sa nu ai voie. Ai grija si la Colebil si altele asemanatoare, nu le lua decat dupa ce iti spune medicul si dupa ce l-ai avertizat ca ai litiaza biliara.

Editat de Sky

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

SKy, iti multumesc f. mult ,pentru ca m-ai luminat ,am inceput sa le pricep cat de cat.

 

cred ca nu eu am gresit,le mai scriu odata cu foaia in fata:

ag hbs 40,44 pozitiv

anti hbc negativ

anti hcv 0.34 negativ

 

cred ca si la mine mintea e de vina in ceea ce priveste intepaturile,si eu de cand am aflat , parca ficatul e singurul organ care ma deranjeaza .

 

totusi e ceva in neregula,ieri m-am simtit exagerat de umflat, ma deranja si cand respiram, drept pt. care am fost si mi-am facut o ecografie,la care mi-au gasit o hepatomegalie ,si o splenomegalie gradul 3 (4 e maxim). si azi m-am simtit la fel in special dupa ce am mancat.

 

deja mi-e frica sa nu fie o ascita. asta se vede pe ecograf?

 

doctorul care m-a consultat a fost f. amabil si mi-a dat o trimitere la BALS ,la dr CARUNTU FLORIN ,dar abia cand o fi gata viremia.

din ce am citit intr-un singur search pe google, se pare ca e un specialist de renume in domeniu.

 

nu sunt edificat cu o chestie: nu trebuia sa trec printr-o faza de icter,pentru a ajunge la cronicizarea bolii???

 

si inca ceva: ce inseamna pt tine sa iti faca rau un aliment?

simti ca te deranjeaza ficatul?

asta ti-a recomandat cineva, sau e alegerea ta?

adica daca nu iti e rau poti sa mananci si cartofi prajiti cu mujdei si cu o halca de carne, de exemplu?

(vorbesc de lucruri sfinte,oricum sunt la cura de slabire ,pt steatoza si trigliceride)

 

sanatate la toata lumea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×