Jump to content
Forum Roportal
Paduregabi

Complicatii dupa oparatie de blocaj renal

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am un motanel de 14 ani, care pe 28 dec. 2011 a facut blocaj renal.

A fost sondat timp de 5 cinci zile, i s-a dat jos sonda dar uretra s-a indundat din nou si s-a efectuat operatie de extirpare penis, testicule, curatare vezica de pietre si nisip.

Motanelul a fost tinut pe sonda 2 saptamani, apoi i s-a scos sonda dar urina tot sub forma de picatura deoarece orificiul creat era pre mic. I s-a mai facut o interventie chirurgica in urma careia i s-a mai indepartat din pielea ramasa in jurul uretrei, a stat pe sonda inca 2 saptamani.

Saptamana trecuta i s-a scos sonda si timp de 2 zile a urinat bine, in jet, dupa care jetul s-a suptiat foarte mult si a ajuns sa urineze din nou sub forma de picatura. S-a constat ca orificiul uretrei s-a inchis foarte mult prin vindecarea zonei operate.

S-a procedat la o noua interventie chirurgicala, prin care s-a dorit largirea zonei prin care urineaza.

Medicul nu poate spune daca orificiul creat, dupa aceasta noua operatie, va ramane suficient de larg si nu se va vindeca pana la a optura din nou uretra.

Intrebarea mea este daca cunoasteti cazuri similare si ce s-ar putea face pentru ca vindecarea operatiei sa nu mai duca la inchiderea uretrei. Poate exista vreun unguient cicatrizant care sa vindece zona inainte de scoaterea sondei sau vreo procedura medicala aplicabila in asemenea situatii.

 

Va multumesc din suflet si astept raspunsurile dumneavoastra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua,

 

Am un motanel de 14 ani, ....

 

 

E necesar de chinuit o pisica cu atitea operatii ... mi-e mila ca la varsta asta vor in liniste sa admire peisajul sau sa doarma la caldurica nu sa fie anesteziate. N-am auzit de asa ceva inca, doar de alte conditii la ficat, tiroida, articulatii, etc. Ii doresc numai bine motanelului si tie la fel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×