Sari la conținut
Forum Roportal
Psihologul

Proiectul legii sanatatii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

PROIECTUL LEGII SANATATII -AR TREBUI SA FIE RESPINS

REFORMA SISTEMULUI DE ASISTENTA MEDICALA

 

 

 

 

In ultimii doi ani guvernul Basescu & Boc ne-a obisnuit cu tot felul de reduceri record de salarii, taieri de venituri in domeniul asistentei sociale asa ca noua reforma in domeniul asistentei medicale aproape ca a fost considerata de unii ca un fapt banal.

NU reforma planificata de Ministerul Sanatatii nu este nici pe departe una de rutina ,se doreste sa fie o reforma radicala , draconica pentru ca isi propune sa desfiinteze din temelii si ultima veriga a statului social –accesul fiecarei persoane a omului de rand, la asistenta medicala “gratuita” prin casa de asigurari de stat.

Dr. Ritli ,ministrul sanatatii pregateste in saptamanile care urmeaza un “pluton de executie” pentru oamenii bolnavi dar saraci din Romania ,asigurarile de sanatate private .

La asigurarile private fiecare cetatean este obligat sa cotizeze pentru a putea beneficia de asistenta medicala completa si nu doar pe jumatate cat se va oferi dupa noua lege pedelisto-udemerista prin pachetul de baza al asigurarilor de stat.

De ce “pluton de executie” ? pentru ca chiar si in momentul de fata pentru mii (sute de mii ) de oameni bolnavi nu le ajung banii pentru medicamente ,pentru investigatii medicale etc. datorita veniturilor mici , viata lor deja fiind pusa in pericol , asa ca sub nici o forma nu au de unde sa plateasca in plus si asigurari private de sanatate, care cum spun asiguratorii vor fi scumpe si in continua crestere.

Practic prin introducerea acestei “reforme” in sanatate partidele la putere, PDL + UDMR+ UNPR ingradesc accesul populatiei la asistenta medicala - deci la viata ! , incalcand chiar si constitutia Romaniei.

Culmea cinismului , persoanele bolnave cu boli cronice ,invalide (care nu pot munci), avand o pensie de boala mica oricum insuficienta vor fi obligati (daca se va aproba noua lege) sa plateasca in plus si asigurari medicale private scumpe ,cu atat mai scumpe cu cat starea sanatatii lor este mai deteriorata. De unde (?!). Bestii nu oameni.

Ce este aproape incredibil este lipsa de reactie a partidelor politice responsabile, a societatii civile , a presei scrise si audiovizuale neaservite puterii la acesta lege criminala pregatita de guvernul Boc .

Cum este posibil asa ceva , indiferenta “nesimtirea” aceasta care a cuprins societatea romaneasca?

Este adevarat ca in Romania desi masurile “de austeritate” au fost cele mai dure din Europa protestele populatiei fata de aceste masuri au fost cele mai reduse ,aproape inexistente in comparatie cu protestele din alte tari.

Oare de ce acesta lipsa de solidaritate umana ?

Chiar daca televiziunile aservite puterii sau straduit sa ne explice ca oricum grevele si manifestatiile ,nu schimba nimic- e doar manipulare ; acolo unde au fost manifestatii puternice au cazut guverne ,deci ceva sa intamplat.

Lipsa de reactie a societatii civile ne va aduce sfarsitul.

 

 

http://proiectul-legii-sanatatii.blogspot.com

 

 

http://proiectul-legii-sanatatii.blogspot.com

Ianuarie 2012.

La doar cateva zile dupa ce guvernul a retras proiectul legii sanatatii ,guvernul a anuntat ca va realiza un nou proiect ,pe aceiasi baza ca si primul modificandu-se probabil doar capitolul medicina de urgenta.

Intrucat in mod sigur si acest proiect are ca scop infiintarea asigurarilor private de sanatate ,acest propiect ar trebui sa fie respins din start de societatea civila si asociatiile pacientilor,cel putin.

Acest priect de lege pedelisto-udenerist are ca unic interes sa scape bugetul de stat de povara cheltuielilor pentru sanatate , urmand sa fie trasferate ,dupa noua lege, pe umarul pacientilor prin asigurarile private de sanatate.

Daca aceasta lege va fi aprobata ,persoanele cu venituri mici ,pensionarii de boala nu vor mai va acces la asistenta medicala completa ,cel mult vor beneficia doar de un numar limitat ,insuficient de servicii medicale asigurat prin pachetul de baza.

Chiar si in tari bogate precum SUA , unde asistenta medicala este bazata pe asigurari private de sanatate jumatate din populatia tarii nu benefiaza de asistenta medicala datorita costului ridicat al asigurarilor private .

Nu trebuie in nici un caz sa acceptam proiectul legii sanatatii elaborat de coalitia la putere, pentru ca este in mod clar indreptat impotriva intereselor pacientilor ,el trebuie respins. !

Daca se intentioneaza sa se faca o noua lege a sanatatii ,ea trebuie sa excluda trecerea la asigurari private care ii afectază in mod dramatic pe cei cu venituri mici.

 

 

http://proiectul-legii-sanatatii.blogspot.com

Editat de Burel001
Editat autocitarea inutila

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Nu reiese foarte clar ce iti doresti mai mult.Respingerea unui proiect care apropo,inca nu a fost supus dezbaterii publice (nu in forma noua dupa retragerea proiectului comisiei prezidentiale), caderea guvernului, chemarea la manifestatie,culpabilizarea coalitiei si propaganda politica in favoarea opozitiei ?!

Proiectul de reforma in domeniul asistentei medicale este necesar si obligatoriu.Determinant pentru felul in care va arata proiectul ce urmeaza a fi votat in parlament si promulgat de presedinte, este seriozitatea dezbaterii politice si publice.Acest proiect nu va mai fi adoptat prin asumarea raspunderii, asadar toti cei interesati ori sensibilizati de subiect ,cei care au expertiza si bineinteles chiar si toti neavenitii, vor avea posibilitatea sa isi spuna parerea sa faca propuneri si in final alesii vor legifera,presedintele va promulga si vom avea o noua lege a sanatatii rezultata in urma unor demersuri complete si democratice.Va fi o lege atat de performanta, democratica si sociala, pe cat poate oferi in acest moment clasa politica si societatea noastra,nici mai mult nici mai putin.

In mod sigur vor fi si nemultumiti de viitoarea lege,asa cum exista nemultumiti de actuala lege.Personal cred ca statul social este important, insa pentru a avea un nivel ridicat de solidaritate sociala, este nevoie mai intai de un sistem performant.Acum avem o carpeala de solidaritate sociala generata de un sistem falimentar si corupt,ceea ce nu mai poate continua.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

NU reforma planificata de Ministerul Sanatatii nu este nici pe departe una de rutina ,se doreste sa fie o reforma radicala

Nici nu trebuie sa fie una de rutina, ea chiar tr5ebuie sa fie una radicala!

 

draconica pentru ca isi propune sa desfiinteze din temelii si ultima veriga a statului social

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intr-un punct trebuie sa fiu de acord cu Traian Basescu: societatea romanesca nu doreste reforma acestui sistem. Ca oamenii, asistatii sistemului nu doresc, e clar de ce, din cauza saraciei. Dar eu nu inteleg de ce medicii nu doresc aceasta reforma. Doar voci izolate am auzit din sistem care se pronunta clar pentru reforma. Si am auzit medici renumiti care o dau cotita cand sunt intrebati direct despre reforma sistemului.

Ar trebui sa fie clar ca salariile lor vor creste in urma reformei. Si alte beneficii ar trebui sa apara foarte repede odata cu primele schimbari in sistem.

Editat de Rodica`

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar trebui sa fie clar ca salariile lor vor creste in urma reformei. Si alte beneficii ar trebui sa apara foarte repede odata cu primele schimbari in sistem.

In timp ce marea majoritate a doctorilor lucreaza in paralel, la stat si privat, e greu de inteles de ce nu vor schimbarea sistemului.

Sa aduc in discutie si contributia lor directa la jefuirea Sistemului Public de Asigurari de Sanatate ?

Sa ne fie clar, eu as privatiza tot ce inseamna Sanatate. Inclusiv Serviciul de Urgenta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In timp ce marea majoritate a doctorilor lucreaza in paralel, la stat si privat, e greu de inteles de ce nu vor schimbarea sistemului.

Sa aduc in discutie si contributia lor directa la jefuirea Sistemului Public de Asigurari de Sanatate ?

Sa ne fie clar, eu as privatiza tot ce inseamna Sanatate. Inclusiv Serviciul de Urgenta.

ala e MIG 29 ???

 

Nici nu trebuie sa fie una de rutina, ea chiar tr5ebuie sa fie una radicala!

 

 

Niciunde in UE asistenta medicala nu este gratuita, ea este si trebuie sa fie o asigurare prin care contribui cu taxe toata viata.

 

Asta nu din cauza ca sunt private, ptr ca in Germoney toate casele de asigurari medicale, (ptr ca sunt muuulte)toate sunt private,iar faptul ca serviciile medicale se reduc la jumatate este o alta problema, o problema pe care trebuie voi romanii sa o rezolvati prin participare masiva in strada luptandu-va cu jandarmii.

Va imaginati cumva ca mafia de stat este impresionataa de faptul ca niste viermi se taraie pe strada? (Ca parca viermi i-au numit pe protestatari, NU?)

 

 

Asta ce spui tu nu este o problema ptr romani, ptr ca romanii sunt cel mai credincios popor din Europa si si-au rezolvat problemele privind sanatatea intr-un alt mod !

Ptr ce crezi ca s-au construit 20 000 de biserici?

Nu ptr ca Dumnezeu este atoputernic?

Pai slava domnului, ugaciuni avem destule, apa sfintita se da cat este nevoie si ajunge ptr toata lumea... si la lins icoane si pupat ciolane ne pricepem bine!

Asa ca romanii sunt asigurti "de sus" iar doamne-doamne" hotareste cand vrea El cine merita sa vina degraba la El!

 

Pai constitutia o incalca chiar Curtea Constitutionala, asa ca nu trebuie sa te surprinda asta mai ales ca traitor in Ro!

In Ro li se asigura romanilor libertatea religioasa ptr ca fiecare sa se poata ruga lui Dumnezeu conform credintei sale, iar Dumnezeu in mod sigur ca stie ce va hotari!

 

 

Se pare ca pe romani nu ii deranjeaza prea mult asta, ptr ca nu am vazut prea multi revoltati in strada.

 

Bestiile de care vorbesti...nu au aparut din neant ...ci au fost alese in mod democratic, iar daca majoritatea a ales niste bestii, minoritatea trebui sa respecte si sa accepte alegerea majoritatii, ptr ca asa este in democratie!

 

Ba nu este de loc incredibil ci era de asteptat sa fie asa, pai tu iti inchipui ca ceilalti sunt altfel?

Toti suntem romani!

 

Cum nu stii?

In Romania chiar prin constructia a 20 de mii de biserici s-a ales solutia EGOISTA in locul celei COLECTIVE, adica mergem la biserica dar eu ma rog numai ptr mine si familia mea, pe restul poa sa-i ia Dracu ca nu-mi pasa, si asta vedem clar dupa felul cum la sarbatori religioase se calca in picioare ca animalele ca sa puna mana pe o lada cu oase ptr ca acele oase sunt "facatoare de minuni" si eu trebuie sa ating lada chiar daca ii calc in picioare pe toti ceilalti, ptr ca mie si familiei mele sa ii fie bine!

Asta se cheama Modelul Ortodox!

Iar ortodoxia este chiar inima Romaniei!

In occident este bunastare si totul OK ptr ca se alege varianta COLECTIVA!

Stimabile , faci niste analogii extrem de subiective ! Ortodoxismul nu a ars pe rug pe nimeni si nici nu a pornit razboaiele alea groaznice precum Catolicismul ! Ai permanent tendinta de a lauda tot ce vine din vest ..........

 

Eu cred ca stiu care e salvarea ROMANIEI !! :yahoo: Sa vii tu sa pui lucrurile la punct !!!

Editat de Stressmanforeverr

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×