Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Fără viză

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Fără viză în SUA, un vis realizabil

 

Autor: Paul Ciocoiu, Simona Mătieş

 

Americanii ar putea accelera eliminarea vizelor pentru statele aliate.

 

Procesul de eliminare a vizelor pentru cetăţenii ţărilor aliate Statelor Unite, printre care şi România, ar putea fi accelerat dacă legislativul american aprobă un proiect de lege în acest sens depus marţi de patru membri ai Congresului.

 

Practic, propunerea avansată de congresmanii Mike Quigley şi Steve Chabot, pe de o parte, şi de senatorii Barbara Mikulski şi Mark Kirk, pe de alta, vizează modificarea criteriilor de admitere a ţărilor aliate în Programul Visa Waiver.

 

Cetăţenii celor 36 de ţări incluse în acest program pot călători în SUA fără viză pentru o perioadă de 90 de zile. În prezent, criteriul de admitere a unei ţări în program este rata de refuz a cererilor de viză care nu trebuie să depăşească trei procente.

 

Propunerea constă în asocierea a două criterii în procesul de evaluare a unei ţări înainte de admitere: rata de refuz a cererilor de viză, care să crească de la 3%, cât este în prezent, la 10%, şi rata de depăşire a perioadei de şedere prevăzută în viză care nu ar trebui să depăşească 3%. Actualul sistem nu este eficient, au argumentat congresmanii.

 

IDEAL. Viza pentru America este greu de obținut pentru mulți români

 

Românii nu sunt un risc

 

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, apreciază că propunerea ar putea ajuta România. Este foarte important să se dezbată în Congres acest program, spune Diaconescu pentru EVZ.

 

"E momentul să se discute şi la nivelul instituţiilor din domeniul securităţii naţionale criteriile de admitere în program, care pot fi reevaluate din punct de vedere tehnic", consideră el.

 

"Din păcate, rata de respingere a vizelor pentru români nu este suficient de redusă, deşi dacă ne luăm după perioada pe care românii o petrec în SUA, după modul în care ei se încadrează în muncă, putem spune că românii nu reprezintă un risc semnificativ pentru SUA", a opinat Diaconescu. România a avut, în anul fiscal 2011, o rată de respingere a vizelor de 22,4%.

"Reformarea programului ne va consolida relaţiile cu aliaţii internaţionali.“

MIKE QUIGLEY, congresman democrat

 

GHID

 

Paşi de parcurs pentru solicitanţi

 

La jumătatea anului 2010, ambasada Statelor Unite în România a anunţat că toate cererile de viză temporară vor fi depuse doar online, prin intermediul unui formular electronic unic.

 

Formularul DS-160, tradus şi în limba română, poate fi accesat direct de pe site-ul ambasadei iar solicitanţii îşi vor putea ataşa poza prin simpla încărcare a acesteia din computerul personal.

 

După completare, formularul va fi trimis automat spre procesare, solicitanţii trebuind să printeze doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviul programat prin intermediul call-center-ului.

 

Taxa de solicitare a vizei poate fi plătită la orice sucursală din ţară a Băncii Transilvania. În prezent, dacă un solicitant aplică pentru o viză temporară de mai multe ori în decursul unui an, fiecare refuz contează în rata finală de respingere.

 

Proiectul depus acum patru zile în Congresul american prevede contabilizarea unui singur refuz în astfel de situaţii.

 

EVZ.ro Vineri, 03 Februarie 2012

573 vizualizări, 11 comentarii, 1 voturi

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ar fi un lucru bun daca am scapa de eticheta pusa ca romanii sunt un risc pentru ordinea publica din SUA si locurile lor de munca

 

 

De aici nu exista asa ceva!!! In Europa se clocesc asemenea idei pre_concepute, aici nu intereseaza pe nimeni de unde esti, ce lucrezi. Cu ordinea publica se ocupa politia si Sheriff-ul insa viza de mai sus nu este de munca doar de vizita!!! Daca cineva incearca sa si lucreze va gasi din acele joburi ca pentru studenti sau de curatat case!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ar fi un lucru bun daca am scapa de eticheta pusa ca romanii sunt un risc pentru ordinea publica din SUA si locurile lor de munca

Ar fi un risc pentru locurile de munca daca ar emigra in masa, dar nu sunt atatia romani pe lumea asta incat sa prezinte chiar si toti laolalta vreun risc pentru o tara de marimea unui continent cu populatie de peste 300 de milioane. :lol:

Pentru ordinea publica nu ar fi un risc decat daca fac parte din comunitatea aia de umilinta nationala pe care i-a trimis Sarkozy acasa.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×