Sari la conținut
Forum Roportal
Sub Zero

Rastafari

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Deoarece viata fara iluzii este la fel ca sexul cu prezervativ (adica sigura), iar Platon l-a batut pe Diogene la numarul de like-uri de pe Filosofbook, m-am gandit sa va povestesc despre religia mea. Bine, despre fosta mea religie. Sunt apostat, am renuntat la mantuire, mi-am taiat parul si am imbratisat sistemul Babylon.

In Romania are cam acelasi statut cu "Pterodactyl Jesus" (Pacea fie si asupra lui!), abia cativa din ascultatorii reggae avand habar despre misteriosul JAH care apare in aproape fiecare melodie.

Deoarece exista Google, Wikipedia si Jah Army, va voi prezenta pe scurt din istoria si invataturile rastafarianismului.

1. "Ziua mantuirii este aproape"

Totul a pornit din Jamaica, odata cu miscarea "Back to Africa" din ghettourile Kingstonului. Un moment important a fost ''profetia'' lui Marcus Garvey (considerat de catre rastafari reincarnarea lui Ioan Botezatorul) din anii '20, "Priviti spre Africa, atunci cand un rege negru va fi incoronat, ziua mantuirii este aproape!". Lucru ce parea putin probabil intr-o Africa impartita intre puterile coloniale ale vremii.

Cand Ras Tafari Makonnen (23 iulie 1892 - 27 august 1975*) (*minciuna Babylonului), devine imparat la Etiopiei in 1930, luandu-si numele de Haile Selassie I (“puterea Sfintei Treimi), profetia parea implinita. Haile Selassie provenea dintr-una dintre cele mai vechi dinastii domnitoare din lume, “Kebra Negast” (Cartea regilor) indicand descendenta sa pana la regele Solomon al Israelului si regina din Saba (regatul axumit din Etiopia), si-a presupusului lor fiu Menelik. Majoritatea rastafarienilor il considera pe Haile Selassie ca fiind a doua venire a lui Isus, incarnarea lui YHWH, Jah (Jahovah), Dumnezeul Viu. Fiind o miscare cu origini crestine (mai bine zis un mix crestino-iudaic, cu puternice accente afrocentriste), rastafarieni cred ca mesajul lui Isus a fost distorsionat de catre sistemul babylonian (civilizatia occidentala), asa ca o a doua incarnare a lui YHWH era necesara, atat pentru restabilirea mesajului originar, cat si pentru intemeierea unui regat pe pamant, Paradisul promis, Zionul, unde pacea si egalitatea sa stapaneasca pentru eternitate. Titlurile luate de catre Ras Tafari Makonnen la incoronarea din 1930, Rege al regilor, Stapan al stapinilor, Leul lui Iuda, Puterea Sfintei Treime, sunt considerate de catre adeptii rasta ca fiind alte semne ale implinirii profetiilor din Apocalipsa.

In 1966 Haile Selassie I viziteaza Jamaica, unde de trei decenii credinta in divinitatea sa se consolidase. Este asteptat la aeroport de aproximativ 100.000 de jamaicani, moment extrem de important in istoria miscarii rasta. In sfarsit zeul lor venise la ei. Tot acolo astepta si cel ce va deveni cel mai important apostol al rastafari, Bob (Robert Nesta) Marley. Daca in Marcus Garvey rastafarienii l-au vazut pe Ioan Botezatorul, Bob Marley ar fi meritat sa fie Pavel. Prin muzica sa a dus mesajul rasta in toata lumea.

2. Drumul spre Zion

Majoritatea rastafarienilor au o dieta ("I-tal") bazata pe legile iudaice din Vechiul Testament, se abtin de la consumul de alcool si tutun, considerandu-si corpul ca fiind templul Domnului.

Cannabisul (ganja, ganJAH, the herb, sensimilla) este considerat un panaceu, un facilitator al ascenderii spirituale si un important mijloc de gasire al pacii interioare. Asemanator cu impartasania crestina.

Rastafarienii isi poarta parul netuns, sub forma de suvite impletite/incalcite natural (dreadlocks, dreads, locks). Este posibil cel mai vizibil aspect al culturii rasta (si reggae), deseori fiind confundante. Originea dreadlocks, in varianta rastafari, vine de la nazoreii evrei. Unii dintre cei mai importanti nazorens evrei au fost Samuel, Samson si Iacov, fratele si apostolul lui Isus. Pentru rasta reprezinta coama Leului lui Iuda si radacinile spirituale.

Biblia este cartea de capatai pentru rastafarieni. Dar spre deosebire de crestini care cred ca procesul de scriere a cartii a fost demult incheiat, ei cred ca Biblia mai are file de completat, fiind o carte vie, ca si Dumnezeul lor.

 

Blessings!

 

I&I

Editat de The Hound
  • Upvote 7

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
:stars:

 

esti sub efectul panaceului, de postezi (doar) emoticonul ala?

 

 

E foarte spiritual topicul,... :think: nu-l transformati in topic de muzica, va rog.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din rasfatarile religioase pe mine m-a fascinat cel mai mult Reformarea!!!

Calvinistii isteti care s-au opus Papei, Vaticanului si Bisericii Catolice in totalitate!

Cea mai curajoasa fapta s-a intimplat vazind cu ochii ca au format FERM o alta religie si biserica cu reguli noi si comfortabile pentru acea comunitate care sta si azi in picioare. Si pe Napoleon admir insa el n-a facut alta biserica decat s-a modernizat fara vorbe sfinte si mangaieri papale!!! si multe alte nebunii corsicane :crazy:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

The Rasta man is like a brother

Just becouse we have the same father

 

Principile sunt interesante modul in care vad ei societatea moderna corupa ,Babylonul,obiceiuri ,ceremoni

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×