Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Calin-copil_de_casa

Pariuri sportive fara acordul vecinilor in mod ilegal!

Rate this topic

Recommended Posts

Va aduc la cunostinta urmatoarele incalcari ale legii pentru care eu consider ca institutiile statului nu si-au facut datoria:

 

1. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis o societate de pariuri sportive si cafenea fara acordul vecinilor si nici macar fara instiintarea noastra din partea proprietarului localului, a investitorului, a asociatiei de proprietari prin administrator sau primarie.

Acordul vecinilor in forma scrisa autentificata este obligatoriu conforma Legii nr. 50 din 29 iulie 1991 Republicata cu modificarile si completarile uterioare, Capitolul A - P.A.C., Sectiunea I, Paragraful 2.5.6., precum si prin Normele metodologice din 12 octombrie 2009 de aplicare a Legii mai sus mentionate, Art. 27 Acordul vecinilor, alin. (1), lit. b. si alin. (5) care prevede in mod explicit acordul vecinilor numai in forma autentica.

 

De asemenea, aceasta cafenea s-a deschis si cu acordul tacit al administratorului de asociatie, contrar Legii nr. 230 din 6 iulie 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, art. 41 si art. 42 unde se specifica acordul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza pe plan orizontal si vertical spatiul supus schimbarii.

 

Am incercat rezolvarea acestei situatii pe cale amiabila pe tot parcursul lucrarilor de modificari a spatiului ce au durat aproximativ o luna de zile fara sa tina cont de orar. Nu am putut contacta proprietarul, la fata locului cu pricina erau doar muncitori angajati ai unei firme de constructii care nu au vrut sa ne dea detalii. De asemenea nici domnul administrator nu ne-a furnizat mai multe informatii.

 

Impreuna cu familia B., direct afectata de aceste lucrari am constatat faptul ca s-a umblat la structura de rezistenta a blocului, lucru recunoscut si de reprezentantii Inspectoratului Judetean In Constructii si ai Directiei Urbanism din cadrul Primariei cand au venit in inspectie. Totodata, s-a perforat si plafonul dintre parter si etajul 1 la mine in bucatarie si s-au montat aparate de aer conditionat sub balconul si fereastra mea fara acordul meu.S-au instalat si firele de curent electric care trec prin dreptul apartamentului meu.

In acest sens, impreuna cu familia B. am sesizat Primaria Rm. Valcea, Directia de Urbanism, Inspectoratul de Stat in Constructii si Corpul de Control al Primariei.

 

In declaratia data de Primaria Rm. Valcea, semnata de domnul primar R.R. se spune ca aceasta cafenea nu necesita autorizatie (dar nu se spune daca necesita sau nu si acordul vecinilor!) conform legii 50 din 29 iulie 1991 republicata art. 11 intrucat nu s-a modificat structura de rezistenta. !?

 

De asemenea, reprezentantii primariei veniti la fata locului ne-au spus sa ne adresam la Registrul Comertului. Domnul director al Registrului Comertului a spus ca aceasta cafenea cu pariuri sportive nu necesita nici o autorizatie din partea primariei, a asociatiei de proprietari sau acordul vecinilor intrucat este spatiu comercial, dar nu ne-a spus in baza carei legi si sa ne adresam Inspectiei Muncii daca nu respecta decibelii legali sau nu au strat antifonic. NE TRIMIT DE LA O INSTITUTIE LA ALTA CA LA PING-PONG!

 

Reprezentantul cafenelei a precizat (in momentul in care lucrarile erau finalizata si a spus ca a luat legatura doar cu presedintele de asociatie si administratorul) ca nu este nevoie de strat antifonic.

 

Dupa cum puteti vedea, suntem plimbati de la Ana la Caiafa, iar autoritatile nu sunt precise si clare in interpretarea si aplicarea legii.

RUSINE INSTITUTIILOR STATULUI ROMAN !

Statul roman e in disolutie, iar institutiile sale sunt corupte si nu isi fac datoria fata de cetatean. Asta am constat-o pe propria piele.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2.Societatea comerciala mentionata mai sus a montat niste aparate de aer conditionat sub fereastra si balconul apartamentului nostru, fara acordul meu, ca si vecin si proprietar direct afectat, desi m-am opus de la inceput.

Aceste aparate ma deranjeaza prin zgomotul produs si mai ales prin faptul ca functioneaza si pe perioada noptii, dupa terminarea programului de lucru al agentiei.

Am incercat sa rezolv problema amiabil cu aceasta societate fara rezultat. Am vorbit si cu administratorul asociatiei de proprietari si lucrurile au ramas la fel.

 

Am sesizat Primaria, Politia, Directia de Sanatate, Registrul Comertului si ITM si in toate adresele se spune ca nu era nevoie de acordul meu pentru monatarea acestor aparate sub fereastra mea, dar ca societatea trebuie sa respecte programul de lucru autorizat de primarie, respectiv orele 22:00 si aparatele nu trebuie sa functioneze dupa aceasta ora.

Am sunat si la Politie - 112 intr-o noapte cand aparatele functionau, dar agentii au venit , au constatat si au plecat fara sa imi lase nici un document - Proces Verbal de constatare. Mi-au spus ca nu prea au cum sa intervina.

 

Le-am cerut celor de la Politie o dovada a faptului ca acele aparate functionau si pe perioada noptii pentru a putea merge in instanta cu acea dovada. Cei de la Politie au inceput sa o dea in balbaiala. La inceput mi-au raspuns oficial prin adresa cum ca nu mi se poate pune la dispozitie nici un document intrucat se incalca legea 677 privitoare la libera circulatie a datelor cu caracter personal.

Dupa care au recunoscut (verbal) ca nu s-a intocmit nici un document si ca oricum nu e nici o lege care sa interzica functionarea acelor aparate pe timpul noptii.

Oare cei de la Politie nu au auzit de perturbarea linistii publice? - E o intrebare retorica.

 

M-au chemat de vreo doua ori la Politie tot pe mine la interogatoriu si incepusera cu tot felul de mistouri si ironii.

Dupa care ma suna unul din agenti si imi spune ca s-ar putea sa existe vreo dovada intr-un registru consemnata in noaptea incidentului si mi-o poate pune la dispozitie daca ma duc in instanta, daca stam mai mult de vorba, dar nu prin telefon. E vorba de agentii de la punctul de lucru din piata Nord a municipiului Ramnicu Valcea.

RUSINE POLITIEI ROMANE !

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

As dori sa stiu daca merg in instanta cu aceasta societate ce sanse am de castig? Am inteles ca instanta poate dispune ca Politia sa puna la dispozitie acel document prin care sa se dovedeasca faptul ca aparatele mergeau noaptea, dar daca nu s-a intocmit nici un document si cei de la Politie nici nu mai recunosc ca aparatele mergeau ce ar mai fi de facut? Am vazut coruptia si indiferenta din Politie.

Nu stiu in ce masura as putea aduce martori sau vecini la proces.

Eu le-am trimis celor de la parter o notificare ca ii dau in judecata, un fel de chemare la reconciliere dar nu mi-au raspuns.

 

Mentionez ca si alte persoane (rude, cunostinte, prieteni) care au dormit la mine in sufragerie s-au plans ca nu s-au putut odihni pe perioada noptii din cauza zgomotului produs de aparatele montate sub balcon si fereastra, precum si din cauza trepidatiilor pe care acestea le produc.

Edited by Calin-file-poveste

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×