Sari la conținut
Forum Roportal
Sonia_sym

Despre Adenium Obesum

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

post-358211-0-76428600-1325963382_thumb.jpg

Familia: Apocynaceae

Denumire populara: Trandafirul desertului

Origine: Africa de Est,sudul Arabiei

Tipul plantei: Suculenta

Frunze: 7-10 cm lungime,ovale

Flori: Albe,roz,rosii sau bicolore cu diametrul 5-8 cm

Pamant: Turba amestecata cu nisip

Perioada de inflorire: Primavara/ vara, inceputul toamnei

Toleranta la caldura: Excelenta

 

Adenium Obesum denumita popular si Trandafirul Desertului, este o planta tropicala originara din Africa, fiind descoperita in anul 1752 in Kenya de catre savatul german P.Forsskai. Denumirea ei este inspirata din numele unui golf ce se afla intre Marea Rosie si Oceanul Indian, numit Aden.

Trandafirul Desertului face parte din categoria plantelor suculente si perene, devenind foarte populara datorita aspectului sau neobisnuit si frumusetea florilor sale. Pe masura ce creste, aceasta planta dezvolta o radacina masiva de tip pivotant. Tulpina acestei plante are un rol important in dezvoltarea ei, comportandu-se precum un rezervor de apa din care planta se serveste doar cu o anumita cantitate care ii este necesara. Frunzele au forma ovala, avand o lungime de 7-10 cm, si sunt destul de rare la extremitatea ramurilor.

 

In trecut, culoarea de baza a florilor Obesum era roz, insa in timp au fost dezvoltati numerosi hibrizi, ajungandu-se in prezent la o gama variata de culori si forme. Florile sale sunt lipsite de parfum, solitare sau in buchete, cu diametrul de 5-8 cm. Perioada de inflorire poate fi atat in sezonul primavara/vara cat si la inceputul toamnei. Fructele au forme de bace, ca doua coarne, sunt verzi si contin numeroase seminte.Fiind o planta tropicala Adenium Obesum iubeste soarele, caldura si lumina fiind esentiale pentru o buna dezvoltare a plantei. In perioada de vegetatie din primavara pana toamna sunt necesare 3-4 ore de soare pe zi. Adenium este o planta foarte rezistenta la seceta, udarea acesteia fiind necesara doar atunci cand pamantul este foarte uscat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×