Sari la conținut
Forum Roportal
Narcisu20

temperatura hdd

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

SONY VAIO VGN AR71M - HDD FUJITSU MHX2300BT

 

acest laptop il am de aproape 3 ani si 2 luni, nu mi-a facut mai deloc probleme pana acu o luna de zile ! sau n-am dat eu prea multa importanta la el ... ? dupa cum spuneam acu o luna de zile am observat temperatura hdd-ului ca a ajuns la temperatura de 37 de grade, temperatura ce nu prea am mai observat-o pana-n acel moment ... pana atunci vazusem pana-n 32 de grade ... Sa fie o temperatura de speriat ... ? sa-mi fac probleme in aceasta privinta sau ... ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cresterea de temperatura poate avea mai multe cauze, inclusiv acumularea de praf in laptop care cauzeaza o ventilare mai greoaie. Temperatura nu e mare. Cresterea insa trebuie monitorizata. Vezi daca e cineva dispus sa goleasca laptopul de praf. In 3 ani ajunge sa se umple mai tare decat un sac de aspirator.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa si eu am patit cu laptopul tot de 3 ani si ceva nu a fost umblat in el si se incingea foarte tare, si cand ma jucam, dupa un timp se inchidea brusc. si ventilatorul vajaia ca nebunul. facea un zgomot.. Acum dupa ce l-am curatat Ventilatorul porneste numai uneori si e silentios si nu mai am probleme cu laptopul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am uitat sa mentionez ca laptop-ul a fost dus in service pt curatarea de praf + pasta termoconductoare ... deoarece temp. la placa video, procesor ajungea pana-n 70 de grade si nu mai scadea decat atunci cand il inchideam :) nu mai puteam sa fac nimic ... chiar si dupa ce l-am curatat de praf temperatura era tot asa, a trebuit sa reinstalez de vreo 3 - 4 ori windowsul (am incercat si windows 7, am revenit inapoi la vista) si si-a revenit inapoi ... dar acum temperatura hdd urca pana-n 37

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am deschis acest topic deoarece pana sa implineasca 3 ani de la achizitionarea lui ... nu stiu daca am vazut o temperatura mai mare de 32 de grade !

 

 

mai am o intrebare care am sa o incadrez tot aici, ca sa nu mai deschid alt topic ... are ceva daca las laptop-ul deschis si nu-l mai inchid ? precizez ca daca-l las deschis si nu mai fac nimic la el 5 - 7 ore temperatura scade si ajunge la temperatura normala la deschiderea lui ....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Depinde cum e setat... Poate e setat ca sistemul sa opreasca hard-diskul daca nu faci nimic cu el, si asta ar explica racirea lui.

 

Daca se intampla ceva daca il lasi pornit? Pai exista anumite uzuri, depinde ce face cand sta, ce functioneaza... Poti sa il faci sa intre in stand by sau hibernate si atunci uzurile si consumul sunt minime, dar iti continui treaba de unde ai ramas.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Normal ca daca nu e folosit, nici nu mai e asa cald...

 

Legat de uzuri, sigur ca pot sa apara, dar nici nu vrei sa tii calculatorul o viata. Unele lucruri, ca de ex. un cooler se poate inlocui mai usor. Daca iti crapa un integrat de pe placa de baza, evident e mai greu de depistat si reparat. Una peste alta, daca te tine 5-6 ani, eu zic ca si-a facut treaba.

 

BTW, calculatorul meu functioneaza de ani de zile aproape fara oprire. Opresc doar monitorul, si doar manual. Si daca se strica ceva, strica-se!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×