Sari la conținut
Forum Roportal
aiCuraj

AVOCAT?!

Postări Recomandate

Buna, m as bucura daca as gasii la ora asta tarzie vreun membru online , de profesie avocat!(sau chiar si politist la rutiera).

Astazi a avut loc un eveniment nefericit si anume..fratele meu..a fost plecat cu serviciul prin tara, Brasov mai exact..si a luat o doamna ce facea stop ul, pentru ca era frig si a zis sa i faca un bine! nu a facuto pentru bani ..nu a luat niciodata bani pentru asa ceva! Si si au continuat drumul doar ca la un moment dat a facut explozie o roata din fata, si dupa ce s au rotit pe carosabil de mai multe ori au ajuns intr un sant de beton! (femeia avea centura , pentru ca a insistat fratele meu sa si o puna cnad a urcat, la fel si el avea). Masina este cam praf..dar nu asta conteaza. Ideea este ca femeia imediat dupa accident a spus si ea fratelui meu "las bine ca suntem bine si ca nu a intrat nimeni in noi sau noi in cineva..s.a.m.d ". Pe fratele meu l au dus la recoltare de probe sangv. si pe ea cu ambulata la spital. (el nu bause..deci alcolemie 0,0%) dar pe cand a ajuns la spital femeia a inceput sa planga..sa zica (nu zic ca nu este adevarul) ca nu are bani, ca doar sotul ei lucreaza...ca nu are asigurare medicala...cu ce plateste spitalizarea. Doamna are ceva probleme la coloana..(traumatist cranio cerebral acut...si ceva vertebre tasate). Medicii i au spus ca o vor tine max o sapt in spital si ca v a trebui sa mai stea o sapt acasa in pat fara sa faca efort s.a.m.d . Si ea se tot plangea ca nu are bani si ca i a spus medicul ca i trebue nu stiu ce corset pentru coloana ce costa 400 de ron si bani pt spitalizare si ca ce se face..si ca si daca o trimite acasa ea nu o sa poate sa stea o sapt in pat si etc. Desii verbal a spus de mai multe ori ca nu a fost vina lui, doar ca ea ce se face?! Si ca fratele meu este tanar (28 de ani) si ca are timp sa lucreze si sa si faca alta masina dar ca ea ce se face?(de parca in ziua de astazi e asa usor . Masina era un opel astra vagon din 2000...deci ca si valoare..vreo 3000 euro cred..Deci nu era ceva de lux..ca sa nu credeti ca fratele meu este nu stiu ce bogatan, ba din contra ..bate tara in lung si n lat cu serviciu..cand acasa are o fetita de 1 an...nu e usor tot pe drumuri si tot obosit!) Politistii au spus ca totul depinde de ce va declara ea (dar stim cu totii cum sunt oamenii in ziua de azi...sireti si parsivi si de multe ori incearca sa scoata bani mai ales la trebuirle astea cu accidentele..din pacate). Clar este ca el nu este de vina..de asta mi e ciuda..si nu stim ce sa facem. sa i dea bani?cati..(se imprumuta daca trebe..dar prea multi oricum nu are cum) si ideea e ca de ce ?doar femeia era matura..s a angajat sa faca autostopul..accidentul sa intamplat fara vina soferului..nu vad ce de ar da bani, dar ar ajutao cu corsetul si poate zilele de spitalizare desi..risca sa si piarda si serviciul pt ca a ramas fara masina..si nu stiu de ounde o sa aibe bani!?!?!?

Ce sa faca?sa i dea bani?sa nu i dea? Daca ii da..si ea pe urma nu seamneaza declaratie prin care zice ca nu are pretentii?!..sau chiar daca ii da si seamneaza...peste 8 luni..ea poate sa ceara din nou si sa faca alta declaratie..si sa l dea in judecata..si sa mai faca iarsi rost de bani (astea sunt legile la noi din cate am inteles) si atunci cum e mai bine!? sau sa nu dea nimic sa i explice ca nu a fost de vina el ..desii stie si ea acest lucru si ca nu are de unde sa i dea..si asa a ajutoto azi toata ziua..i a cumparat pijamale..haine.mancare..dar mi e sa nu l ia de fraier!..

 

Nu stim ce sa facem! As avea nevoie de un sfat !

Multumesc si sarb fericite tuturor!

ps: scz pentru greselile din text..dar chiar nu am stare sa corectez ..sunt cu moralul la pamant!

astept posturi aici sau nr de tel pentru un sfat de la un politist..avocat..sau persoane in cauza..

Editat de aiCuraj

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

 

Am vrut sa-ti las ieri un mesaj, dupa ce am citit postarea ta, dar am renuntat, pentru ca avand in vedere ca nu am studiat dreptul in Romania, ci in afara tarii, si nu sunt abdolut deloc familiara cu sistemul judiciar de acolo, nu vad ce sfat folositor ti-as putea da.

 

Pot spune insa, ca raportat la alt sistem judiciar, in baza celor relatate de tine mai sus si facand presupunerea ca relatarea este adevarata si completa, duduia aceea nu are caz cu posibilitate de succes in instanta, daca ar decide sa-l dea pe fratele tau in judecata. Dar, dupa cum am spus, asta in alt sistem judiciar.

 

Nu stiu cum e la voi sistemul cu asigurarile auto. Vad ca nu ai mentionat nimic la capitolul asta. Altundeva, asigurarea auto a fratelui ar fi buna de plata, nu fratele.

 

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Ce pot eu spune, nu are relevanta acolo.

 

Iar faptul ca femeia aia deja bate apropouri la bani si indirect il face pe fratele sa se gandeasca la posibilitatea unei dari in judecata, mi se pare santaj, in special daca e constienta ca accidentul nu s-a produs din vina lui, ba chiar a si spus-o de nenumarate ori. Poate ar fi indicat ca fratele tau sa ia datele celor care au auzit-o spunand acest lucru, in eventualitatea ca va avea nevoie de martori intr-o buna zi si de asemenea in eventualitatea ca ea va declara cu totul altceva la politie.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mito, cateodata cauciucurile mai explodeaza si din cauza vreunui defect de fabricatie sau din cauza presiunii neadecvate (prea multa presiune) a aerului din ele, nu e musai din cauza ca sunt foarte uzate. Aia e una din cauze dar nu singura.

 

Chiar si reputabila companie Firestone au avut parte de o publicitate extrem de negativa acum cativa ani, din cauza defectelor de fabricatie in cauciucuri pe care le-au dat pe piata si care explodau, noi noute fiind.

 

Daca se poate dovedi ca fratele lui a neglijat cauciucurile pana s-au uzat intratat incat sa explodeze, atunci da, el va fi scos vinovat dar de la asta pana la a face automat prezumtia ca este vinovat din aceasta cauza, e cale lunga.

 

In law, nu conteaza ceea ce stii ci ceea ce poti dovedi.

 

Iar faptul ca politistii i-au spus aluia ca totul depinde de ceea ce va declara duduia aia, mi se pare o porcarie. Totul ar trebui sa depinda de ce se poate dovedi in instanta, inainte de obtinerea unui verdict. doh.gif

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cine e responsabil acolo de ancheta tehnica asupra autovehicolului, dar in orice caz daca se ajunge pana la tribunal, ar trebui efectuata.

 

Eu cand am avut accidentul meu, o armata de "cercetasi" specialisti trimisi de compania de asigurari, au dat buzna peste epava masinii sa o ancheteze la milimetru.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Realistic vorbind, cine face auto-stopul isi asuma riscuri : sa dea ortu popii in vreun accident, sa ajunga la spitat, sa fie jefuit, violat, ucis sau toate trei la un loc, nu neaparat in aceiasi ordine.

 

Cat despre chestia cu masina facuta praf, da, si mie mi sa parut cam dubioasa, avand in vedere ca realatea de mai sus spune asa "...

dupa ce s au rotit pe carosabil de mai multe ori au ajuns intr un sant de beton ". Acum depinde si ce inseamna "cam praf" pentru interlocutorul nostru, dar daca masina doar sa rotit pe carosabil si nu rostogolit, dupa care a ajuns cu botul sau fundul in sant, nu cred ca ar intra tocmai la categoria praf. Daune considerabile mai ales daca sunt la motor, da, da chiar praf nu.

In fine, pointul este ca chiar si partea cu viteza este demonstrabila.

 

Cred ca au spus asta pt ca, daca victima nu depune plangere, urmarirea penala nu incepe.

Aaa ok. I anderstand nau. :o:

 

Eh, tu stii ca noi am dat 8000 ron pt o entorsa de glezana... :crazy:

Asta cam cat vine in drahme canadiene ? crazy.gif

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doamna in cauza e o piaza rea, din cauza ei a facut fratele tau accident. Pun pariu ca a explodat cauciucul de pe partea ei. Ghinion de liviu rebreanu. Nu, nu sunt avocat, nu trebuie sa spui asta la tribunal.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tristul adevar este ca am vazut cazuri si cazuri din astea, unde s-au primit despagubiri financiare considerabile fara merit si cazuri in care merit era din belsug dar despagubirile au lasat de dorit. Ramane de vazut in care se incardeaza doamna 'ceea.

 

Cateodata justitia ( adica avocatii :lol: ) poate fi bitch, oriunde.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×