Sari la conținut
Forum Roportal
Diela

Dezamăgirea

Postări Recomandate

E mai crunta cand te-a dus pe o pista gresita, cu cat mai gresita pista cu atat mai mare dezamagirea. Daca ne-ar fi lasat unde si cum eram inainte de dezamagire, n-ar avea prea mare efect. De aceea se si zice ca nu e prost cine greseste, ci acela care persevereaza in greseala.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sigur că dezamăgirile din dragoste dor de regulă mai tare decât altele, dar în acest topic le luăm la grămadă pt că întrebarea este când simţi că te dărâmă cel mai tare o dezamăgire - când eşti în decada 16-25 de ani şi acorzi mai mult credit celor din jur, iar dezamăgirea îţi striveşte corola de minuni a lumii sau când ai trecut de 40-45 de ani şi crezi că deja ai acumulat suficientă experienţă încât să poţi citi oamenii şi să-ţi alegi bine partenerul/prietenul/mentorul şi de fapt constaţi că experienţa nu ţi-a folosit la nimic şi ai luat iar ţeapă?

 

Intensitatea unei dezamăgiri se manifestă în funcţie de activitatea fiecărui om.

 

Dacă luăm viaţa de cuplu, pentru un om care se preocupă de relaţia dintre el şi iubită, apoi dintre el şi soţie, dacă partenerul îi ascunde ceva, sau îl înşeală, va fi foarte dezamăgit, indiferent de vârstă. Tot aici pot apărea şi dezamăgiri create de copii părinţilor. Asta se întâmplă după ce fiul sau fiica a ajuns la adolescenţă, şi după ea.

 

Pentru un om de afaceri, dacă e înşelat de parteneri, şi el e cercetat de DNA, din nou dezamăgirea e mare. Şi cum de obicei, afacerile de succes apar după 30 de ani, dezamăgirile mari vor apărea după această vârstă.

 

În cadrul unei prietenii, dacă unul înşeală, şi aici suferinţa e mare. Dacă omul înşelat de un prieten, e căsăstorit, şi îşi iubeşte soţul sau soţia, atunci dezamăgirea cauzată de acel amic, nu va fi la fel de mare ca şi pentru omul necăsătorit, deoarece, cel care are familie, are unde se orienta după dezamăgirea pricinuită de prieten. După 30 de ani, dezamăgirea unui prieten nu e prea intensă deoarece omul are experienţă.

 

În politică, dezamăgirile sunt cauzate de trădări sau de necâştigarea alegerilor. Şi asta se manifestă la orice vârstă.

 

Să nu uităm sportul, unde dezamăgirile cauzate de ratarea unui obiectiv, sunt la fel de mari. A se vedea echipa naţională de handbal feminin. :)

 

În concluzie, eu spun că intensitatea oricărei dezamăgiri e proporţională cu domeniul de activitatea pe care omul îl are ca prioritate. Au fost oameni maturi şi bătrâni care au murit de inimă rea, din cauza unor dezamăgiri. Regele Carol I al României, a murit de inimă rea în 1914, la vârsta de 75 de ani, dezamăgit fiind că oamenii politici români au ales să meargă în Primul Război Mondial alături de Antanta (Franţa-Anglia-Rusia), şi nu alături de Tripla Alianţă (Germania-Austro-Ungaria), regele fiind german.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

depinde si de experientele prin care ai trecut. de ex. daca ai stat 40 de ani in pufulet, ani in care mami, tati si iuby ti-au rezolvat toate problemele, normal ca la 40 de ani si 1 secunda esti dezamagita de oameni pentru ca tanti Georgeta ti-a spus ca nu iti sta bine coafura. :roll:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

depinde si de experientele prin care ai trecut. de ex. daca ai stat 40 de ani in pufulet, ani in care mami, tati si iuby ti-au rezolvat toate problemele, normal ca la 40 de ani si 1 secunda esti dezamagita de oameni pentru ca tanti Georgeta ti-a spus ca nu iti sta bine coafura.

 

Într-adevăr, experienţa are un rol foarte important în a decide...intensitatea dezamăgirii. Orice om cunoaşte dezamăgiri la orice vârstă, dar forţa ei e dată de experienţa de viaţă, cum bine ai spus.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vorba...vorbii: nu-i prost cine e dezamagit odata (hai, de 2 ori), e prost cine continua sa se lase dezamagit iar si iar...

 

Cine e dezamăgit iar şi iar...şi iar din nou...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Oamenii sunt diferiţi şi de aceea nu cred că există un răspuns universal valabil corect sau incorect, dar, dacă tot discutăm dicuţii, cum consideraţi?

 

Dezamagirile cele mai crunte le'am avut in adolescenta , din prostie, as spune .

Acum insa ... viata m'a invatat ca fiecare lucru are un inceput si un sfarsit si nu merita sa ma gandesc la sfarsitul lucrurilor.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×