Jump to content
Forum Roportal
IonescuS

Cimentul Romcim produs de Lafarge se faramiteaza?

Rate this topic

Recommended Posts

Salut, am o mare problema cu cimentul Romcim produs de Lafarge, in sensul ca l-am folosit la o sapa, un planseu si alte aplicatii, cu agregate de calitate si cu retete diferite, dar de fiecare data a iesit betonul faramicios.

Ca sa va faceti o idee, dupa ce se intareste betonul suprafata acestuia arata ca o caramida veche din demolari, sau ca o bucata de creta, iar cand dau cu matura se umple un faras de praf.

De duritate nu mai zic, daca ploua pe el absoarbe apa ca un burete si se fac gauri in beton in cateva zile.

Am incercat sa consolidez sapa cu "Primer ep-amorsa bicomponenta pe baza de rasini epoxidice pentru consolidarea sapelor si planseurilor din beton..." iar rezultatul a fost zero, doar un miros persistent de diluant.

 

Astept si alte pareri dar eu personal sunt foarte nemultumit de cimentul asta si nu-l recomand deloc la alei sau unde se lasa suprafata betonului neacoperita.

post-108019-0-56217600-1323604598_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

cel mai prost ciment inventat vreodata e cimentul de la romcim.e mai tare caramida decat cimentul asta.la alei e varza.e mai bun carpatcement de cel putin 3 ori.eu mi-am luat teapa cu cimentul de romcim.daca e mai slab si decat multibatul.a facut un vecin o alee cu romcim si nu i-au ajuns sacii.ii mai trebuia unul.a completat cu multibat ca-l avea pe stoc.surpriza a fost cand dupa 2 luni romcimul se faramitase tot iar multibatul doar foarte putin.sa-l folosesti doar la fundatii in partea de jos.la alei mai bine plachezi cu piatra rau.

 

trebuie sa ne strangem mai multi pagubiti si sa-i dam in judecata pe nenorociti.nu e posibil ca sapa de 8-10 cm sa o spargi cu lopata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Cimentul este ok, eu personal am lucrat cu el, problema este posibil sa fie in modul de preparare a sapei, respectiv a betonului (respectarea retetei). Poti sa incerci sa sclivisesti fata betonului sau a sapei, astfel incat combati problema infiltratiei de apa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai auzit si alte pareri, unii zic ca-i bun cimentul, altii zic ca-i foarte slab.

Cineva a spus ca se fabrica la Targu Jiu si la Medgidia, cel facut la Targu Jiu fiind mult mai slab calitativ.

Eu unul nu mai risc cu Romcim, mai ales ca sunt multi care recomanda cimentul de la alti producatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×