Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Valerspin

Localitatea milenilui trei

Rate this topic

Recommended Posts

Daca ar fi sa infiintez o noua localitate, mi-as dori sa fie diferita de ceea ce stiu, sa arate ca apartinand mileniului trei, iar ceea ce este cel mai important, in aceasta localitate sa fie armonie, bun simt, civilizatie, responsabilitate si functionalitate optima. Toate acestea si nu numai, se pot realiza daca, de la inceput sunt foarte clar stabilite obligatiile, drepturile si sanctiunile(penalitatile).

Personal, as face ca aceasta localitate sa aiba constructii tip, gen : subteran, dormitoarele cu tavan de sticla sau echivalent, astfel incat cerul sa fie vizibil; la suprafata living plus bucatarie, acoperisul acesteia fiind format din panouri solare,iar alaturi, sera. Proprietatile sunt delimitate cu gard viu sau orice alta idee domestica.Localitatea ar fi delimitata cu elemente de siguranta in ceea ce priveste accesul altor persoane neavizate, cu centralizare a consumurilor de utilitati,acestea fiind deasemeni bine definite si moderne, cu spatiu amenajat pt aterizari sau decolari elicopter urgente, cu magazine la margine pt aprovizionare numai din exterior, etc. Acestea sunt doar cateva aspecte, restul va propunem sa le dezbatem impreuna. In aceasta localitate poate sa locuiasca orice familie care, dupa ce parcurge intregul regulament de convietuire, bazat, cum spuneam mai sus, pe drepturi, obligatii si sanctiuni, incheie un contract de asumarea responsabilitatii legat de acesta, inclusiv legat de pierderea dreptului de a mai domicilia in aceasta localitate, ca urmare a nerespectarii lui.

Sunt foarte multe de discutat, important este daca v-am starnit interesul! Ce ziceti?

Cred ca ar fi constructiv daca ar fi mentionate clar:drepturile, obligatiile si anctiunile pe care le propuneti!Pe parcursul discutiilor voi mai adauga si alte idei personale. Va propun sa formam impreuna o ALTFEL DE LUME!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Localitatea ar fi delimitata cu elemente de siguranta in ceea ce priveste accesul altor persoane neavizate, cu centralizare a consumurilor de utilitati,acestea fiind deasemeni bine definite si moderne, cu spatiu amenajat pt aterizari sau decolari elicopter urgente, cu magazine la margine pt aprovizionare numai din exterior, etc. Acestea sunt doar cateva aspecte, restul va propunem sa le dezbatem impreuna.

 

Astfel de localităţi, asemănătoare cu ce descrii tu aici, există

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu cunosc si ma bucur de asta pentru ca as fi influentat. eu merg pe cultura noastra, pe specificul nostru. categoric avem farmecul nostru tipic, iar la capitolul imaginatie pozitiva, nu cred ca avem rivali si nici nu ar conta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×