Sari la conținut
Forum Roportal
Geena245

27 ani: admitere medicina?

Postări Recomandate

Buna!

Ma numar printre intarziatii care se trezesc dupa mult timp (timp in care au terminat o facultate care nu m-a implinit, nici nu m-a ajutat, timp in care am lucrat, mult si fara sens) ca ar trebui sa fac ce imi place in viata. Am oscilat pana acum, am avut unele optiuni, am explorat o parte din ele, dar revin cam odata la 2 ani la gandul obsesiv ca trebuia sa dau la medicina (si ma refer aici la o chemare, la avea o abilitate pentru acest domeniu, nu la bani, statut sau altele la care am observat ca se raporteaza unii). Si ma gandesc mereu ca as mai putea inca sa fac ceva in privinta asta. Am citit mult pe forumuri despre alte persoane in situatia asta dar eu nu am sprijin financiar din partea parintilor si ar insemna sa termin facultatea la 33 de ani si rezidentiatul aproape de 40. Sunt curajoasa in general, dar acum nu m-as pripi.

Sa fac saltul?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca iti dai seama ca 99% din populatie ajung la un moment dat in viata (cel putin) la o astfel de dilema. Multi ajungem sa ne intrebam daca nu putem face mai mult, nu putem fi mai mari.

 

Sper ca ai sa intelegi ca nu ai nevoie de sfaturi sau de parerea altora daca sustii ca e visul tau.

Visul trebuie sa fie castigat. Cladit, caramida pe caramida.

 

Daca ai sa ajungi acolo unde tanjesti sa ajungi, numai de jos poti sa o iei. Daca vrei un viraj de 180%, numai virand poti sa-l executi. E greu? Firesc ca e foarte greu, nu greu. Aici se da adevarata batalie : iti doresti suficient de mult incat sa duci in spate indiferent de cat greu si imprevizibil poate implica asta?

 

E usor sa iti doresti, desi la inceput asta poate parea cel mai greu lucru. E usor pana la urma si sa ai talent daca il ai. Fara capacitatea sa le sustii pe cele din urma, visezi gratuit.

 

 

....si...ai o singura viata ca sa o irosesti cu visuri gratuite.

Editat de stupid_me
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Daca incepi facultatea, nu e neaparat sa o si termini. Ai insa sansa sa vezi cum iti place, ce simti fata de acea profesie, poti vedea daca ai intr-adevar chemare. Sa te lasi dupa doi ani, nu e o mare drama. Sa ramai cu o dilema toata viata, poate chiar cu o frustrare, gandindu-te ca ai ratat sansa sa faci ceea ce iti doreai, asta e dupa parerea mea, mai rau. Deci, eu zic sa incerci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

n-am legatura cu domeniul dar au trecut cateva carti de medicina prin mana mea. trebuie sa stii bine chimie si biologie si sa ai o memorie f. buna. sunt o gramada de termeni care trebuie sa-i memorezi.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

... sunt o gramada de termeni care trebuie sa-i memorezi.

 

si o alta gramada mare de prescurtari pe care n-ai voie sa le confuzi ... insa eu te sfatuiesc sa nu eziti, sa te duci cat mai repede si nu pierde timpul cu alte nimicuri. Varsta de 40 de ani nu inseamna nimic, viata de abia incepe la foarte multi. Doar in ROmania este sau a fost cu scoala si varsta, in alta parte facultatile reprezinta educatie pentru restul vietii ca te mai intorci pentru cate-un semestru de una-alta sa fi la curent cu noutatile in multe domenii. Succes!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×