AndreiRN 225 Raportează post Postat Noiembrie 21, 2011 Cum gatiti urzici? Si care sunt beneficiile consumului de uzici? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Martie 1, 2021 Planta pe care mulți o ignorăm, dar are multiple beneficii pentru sănătate (doctorulzilei.ro) De cateva ori am adunat si gatit urzici in viata mea dar numai in Europa, in State am locuit mereu in oras si nu am de unde sa-l procur. Primavara se mananca numai pana sint fragezi, se oparesc in apa fiarta cu sare sa fie distrusi tepii si mai departe o ia calea spanacului, ca-i supa sau mancare scazuta sau care cum vrea. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Septembrie 14, 2021 https://evz.ro/romania-prima-tara-din-europa-care-aclimatizeaza-o-planta-asiatica-e-cea-mai-folosita-in-bucataria-coreeana.html Urzica de Coreea, creşte în formă de tufă. Aceata poate fi consumată în stare crudă, dar şi procesată la temperaturi mari. Recomandate pentru consum în alimentaţie sunt în special frunzele, mari, cărnoase şi închise la culoare. Planta este bună în salate dar ar putea fi folosită cu succes şi la prepararea tradiţionalelor sarmale româneşti, cărora le-ar da o aromă specială, cred sepcialiștii în horticultură. Aroma nu seamănă cu a niciunei plante din România. Daca nici urzica nu se poate aclimatizaoriunde pe planeta, nu meritam nimic ca sa ne usture pielea ca s-a cheltuit cu banala planta!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri