Jump to content
Forum Roportal
@5 IP

Alegere utilaje pt. gradinarit

Rate this topic

Recommended Posts

Vreau sa stau o perioada la tara, intr-o casa a carei gradina n-a fost ingrijita de ani buni.Suprafata de amenajat e de 5000mp.

In principiu...stiu cam ce-mi e de trebuinta: motocoasa,motocultor, drujba, foarfeci...Ce nu stiu e catre ce marca sa ma orientez.Merita sa dau o gramada de bani pe o motocoasa Sthill, sau aceeasi treaba o face si una chinezeasca, dar la sfert de pret? Eu nu sufar prea tare de snobism.

Acasa aveam un cuptor de paine chinezesc, care facea aceeasi paine cu unul italienesc pe care il aveau parintii.Acum s-au stricat amindoua (defecte diferite,reparatii ioc)...deci o fi la fel si cu astea?Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am un aparat de taiat iarba, Bosch, chinezesc, electric cu fir de plastic. Si merge f bine.

Cu motocoasele nu stiu.

Dar ptr suprafete mari, e bine sa fie aparate profesionale. Intreaba pe cei ce taie iarba pe afara. iti vor spune la fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De multe ori sculele cu renume nu si-au cladit renumele doar pe reclame. Acum, tu stii mai bine cat esti de priceput in ale gospodariei. Stiu eu exemple la care poti sa le pui orice scula in mana ca tot ti-o strica.

In sensul asta, daca esti priceputeanu, poti sa mergi si pe marci mai ieftine. Eu am o multime de scule fara pretentii care merg bine si frumos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pt. raspunsuri.

Frumoasa viata la tara dar n-am internet.

Mi-am cumparat utilajele, si le-am pus la treaba.Am curatat gradina si pot spune ca ce am achizitionat e optim.

Motocultorul are 10cp, motocoasa 3cp si drujba 2cp. Doar ultimele doua sunt cunoscute pe piata, dar si motocultorul face treaba...daca-l tot repari, ca se strica mereu, desi e nou.Macar ca e puternic.Nu recomand motocultoare asamblate la Craiova.

Recomand tuturor care au posibilitatea de a merge la tara, sa se ocupe personal de muncile in gospodarie si sa nu angajeze localnici.Eu am facut greseala asta si dupa cateva zile mi-au furat sistemul de irigatii (tevile,robinetii,aspersoarele...).I-a prins repede,iar unul era chiar un vecin care ma ajutase sa car ceva.Am recuperat cea mai mare parte, dar m-am ales cu amenintari de la cei din tribul lui.

Si mai ratati si ocazia de a face miscare prin munca fizica.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utilaje pentru gradina care ti le pot recomanda sunt cele de la ruris. Ruris este unul dintre cele mai cunoscute companii care produc utilaje gradina in zona Olteniei.

Compania ofera utilaje de gradina, utilaje agricole, cum ar fi motoferastraie, motocoase, aparate de stropit, de irigat, masini de tuns gazon, dar si generatoare de curent si motopompe.

Poti sa le gasesti pe http://utilaje-gradina.ro .

post-396148-0-68863100-1373359463_thumb.jpg

post-396148-0-72492000-1373359470_thumb.jpg

post-396148-0-31322200-1373359477_thumb.jpg

Edited by lupini
Editat numărul de telefon şi e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×