Sari la conținut
Forum Roportal
soresita

tv din Canada in tara

Postări Recomandate

Posibil ? Poate.

Probabil ? Nu cred.

 

In primul rand e problema cu priza si stecherul care difera in Europa.

Dar asta se poate rezolva usor cu un adaptor. Dupa aceea se pune problema curentului electric. In Europa e 220 volti, in Nord-America e 110volti. Electonicele din Nord-America se pot folosi doar cu adaptor SI transformator in Europa, altfel ti le prajeste curentul de acolo. Asa am patit eu cu baza incarcatoare de la periuta de dinti electrica. Mi-a arso in Europa. Data trecuta cand am fost in concediu acolo, am avut nevoie sa incarc bateria de la aparatul foto si a trebuit sa folosesc ambele, altfel imi distrugea si incarcatorul bateriei.

 

In continuare mai e o buba. Cea a rezolutiei in sistemele NTCS (Nord-America) si PAL (Europa) si a semnalului (50Hz) care este in Europa. Televizorul din Canada nu cred ca il va accepta. Unele s-ar putea sa accepte semnalul, depinde de TV dar foarte rar gasesti TV multifunctional care sa functioneze pe ambele NTCS si PAL.

In concluzie citeste in manualul televizorului daca e compatibil cu standardurile europene, si daca este atunci nu-ti mai ramane decat de rezolvat problema cu priza si electricitatea.

 

Bonus info: Nici DVD-uri sau DVD players din Nord-America nu functioneaza in Europa. Asta e sigur, nu probabil. Astea sunt encodate pe zone globale. Nord-America e zona 1 iar Europa face parte din zona 2.

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca problema e doar la tensiunea de alimentare (110/220v) se rezolva f. usor.(ti-a explicat si Naeema).Se gasesc transformatoare ieftine.Daca difera si frecventa (50/60 hz)e cam dicificil.

Acum, majoritatea aparatelor tv, sunt concepute sa accepte si NTSC si PAL_BG,DK,SECAM,ME-SECAM...E suficient sa verifici menu-ul "Search options",sau echivalentele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×