Sari la conținut
Forum Roportal
Gilles

TBC

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

IN urma cu 3 luni am fost diagnosticat cu TBC. Am facut tratamentul 2 luni si jumatate in spital iar acum acasa pentru inca cateva luni.

Din cand in cand mai expectorez cu cheaguri de sange, Stie cineva ce se intampla, Medicul care mi-a facut iesirea a zis ca se curata zona afectata de bacilul Koch, insa mie mi se pare cam mult, sa expectorez sange la 3 luni si ceva de la internare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tratamentul si recuperarea pot dura si un an, iar sechelele pot ramane si pe viata, daca tratamentul este administrat incorect. Dar daca vrei tu sa fii mai linistit, consulta si alt medic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Medicul ti-a redus cumva din tratament? S-ar putea sa ai nevoie sa te tratezi un timp mai indelungat si de o doza mai mare de medicament (rifampicin, pirazinamida, izoniazida, unii mai folosesc streptomicina) si, de asemenea, crescuta doza de Silimarina sau Liv 52, in lipsa carora te-ai putea imbolnavi de hepatita toxica. Depinde foarte mult de stadiul in care erai cand ai fost diagnosticat-cat de damaged erau plamanii, daca aveai sau nu caverne- "buzunare" in parenchimul pulmonar (=tesutul spongios al plamanului, bogat vascularizat), ce sunt cauzate de sangerari si apar in lipsa unui tratament adecvat, formandu-se cavitati cu puroi-abscese. Este adevarat, consecintele sunt ireversibile. Insa, ca si Darianna, sunt de parere ca ai nevoie de parerea altui medic.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×