Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Gilles

TBC

Rate this topic

Recommended Posts

IN urma cu 3 luni am fost diagnosticat cu TBC. Am facut tratamentul 2 luni si jumatate in spital iar acum acasa pentru inca cateva luni.

Din cand in cand mai expectorez cu cheaguri de sange, Stie cineva ce se intampla, Medicul care mi-a facut iesirea a zis ca se curata zona afectata de bacilul Koch, insa mie mi se pare cam mult, sa expectorez sange la 3 luni si ceva de la internare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tratamentul si recuperarea pot dura si un an, iar sechelele pot ramane si pe viata, daca tratamentul este administrat incorect. Dar daca vrei tu sa fii mai linistit, consulta si alt medic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Medicul ti-a redus cumva din tratament? S-ar putea sa ai nevoie sa te tratezi un timp mai indelungat si de o doza mai mare de medicament (rifampicin, pirazinamida, izoniazida, unii mai folosesc streptomicina) si, de asemenea, crescuta doza de Silimarina sau Liv 52, in lipsa carora te-ai putea imbolnavi de hepatita toxica. Depinde foarte mult de stadiul in care erai cand ai fost diagnosticat-cat de damaged erau plamanii, daca aveai sau nu caverne- "buzunare" in parenchimul pulmonar (=tesutul spongios al plamanului, bogat vascularizat), ce sunt cauzate de sangerari si apar in lipsa unui tratament adecvat, formandu-se cavitati cu puroi-abscese. Este adevarat, consecintele sunt ireversibile. Insa, ca si Darianna, sunt de parere ca ai nevoie de parerea altui medic.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×