Sari la conținut
Forum Roportal
ceapaev

Setare Mozilla Thunderbird

Postări Recomandate

Ba exista. Sau cel putin eu unul folosesc Thunderbird.

Din pacate nu am ce contributie obiectiva sa aduc in plus fata de ceea ce scrii tu, fiindca nu ma pricep la asa ceva. Dar ceea ce scrii mi-a fost de folos.

Asadar, nu pot decat sa iti multumnesc si sa te citesc in continuare.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca pe acest forum exista si alte persoane care utilizeaza Thunderbird in loc de Micro$oft Outlook sau banalul Webmail...

Probabil ca ceilalti fie au ramas pe Outlook Express din Windows XP, fie utilizeaza Opera Mail care este integrata in browserul Opera, fie utilizeaza alti clienti de e-mail mai putin performanti sau pentru care nu se mai ofera suport, fie nu au acordat suficienta atentie lui Thunderbird.

De aceea, voi incerca sa reorientez firul discutiei spre o alta problema: "De ce am alege Mozilla Thunderbird in loc de altceva?"

 

Poate ca si titlul topicului ar trebui schimbat, simplu, doar in "Mozilla Thunderbird" pentru a nu fi necesara crearea altuia mai general.

Un moderator ar putea sa ne ajute in acest sens, avand in vedere ca titlul "Setare Mozilla Thunderbird" deja nu mai este adecvat, nu doar pentru ca "setare" exprima ideea de singular in timp ce aici se vorbeste despre "setari" (de fapt, "configuratii", la plural) ci si pentru ca discutiile au depasit problematica "setarilor"...

 

(Eu consideram ca nu intereseaza pe nimeni ce am scris si pentru motivul ca nu am primit macar un singur like la vreunul din mesajele mele sau un scurt comentariu. Uneori avem nevoie si de feedback ca sa nu simtim ca scriem in van...)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca aveti probleme cu afisarea diacriticelor in cazul anumitor mesaje (cu codificare unicode) atunci cand vizualizati sau daca dati Forward la un astfel de mesaj, atunci va poate ajuta sa alegeti din meniu: View > Character Encoding > Unicode (UTF- 8 cu aplicare la mesajul curent sau la mai multe subfolderele...

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Uite ca asta cu diaritice este important, o sa incerc sa vad ce imi iese.

Si cei pe care ii mai stiu eu folosesc Opera, sau Explorer.

Editat de Two

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Observ ca, spre bucuria mea, a fost reparata problema acestui topic si acum poate fi consultat.

 

Legat tot de afisarea corecta a diacriticelor:

Acum cateva zile cand am dat forward la un mesaj cu diacritice (codificarea implicita fiind pe Central European), in momentul deschiderii mesajului diacriticele au fost automat inlocuite cu alte caractere. Pentru a rezolva problema am inchis fereastra cu acest mesaj revenind in lista de mesaje, cursorul fiind pozitionat pe mesajul la care doream sa dau Fwd. Am efectuat urmatoarea configuratie din meniu, inainte de a da click pe butonul Forward:

View > Character Encoding > More encodings < East European > Central European (ISO-8859-2)

Aceasta setare a rezolvat problema. Pentru a verifica daca mesajul a fost transmis corect am dat Fwd tot catre contul meu si BCC (Blind Carbon Copy) catre celelalte persoane din lista la care voiam sa ajunga acest mesaj.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din greseala am dat update la versiunea portabila de Thunderbird pe care o utilizez in DropBox si m-am trezit cu unele "surprize". Nu voi intra in detalii... Doar va previn sa nu repetati greseala mea. Daca totusi patiti ceea ce am patit eu, atunci singura solutie este sa mutati in alta parte tot continutul folderului \ThunderbirdPortable\Data\profile, dupa care sa stergeti in intregime folderul \ThunderbirdPortable\ apoi sa instalati noua versiune portabila de Thunderbird si sa puneti la loc folderul cu profilul dumneavoastra, avand grija sa utilizati acelasi nume de profil la prima pornire a clientului de e-mail...

Versiunea curenta este 17.0.8: http://portableapps.com/apps/internet/thunderbird_portable

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×