Sari la conținut
Forum Roportal
ceapaev

Setare Mozilla Thunderbird

Postări Recomandate

Setare Mozilla Thunderbird

 

Cum setez Mozilla Thunderbird pentru 4 conturi unul fiind principal? Am XP, sunt abonat RCS RDS si am un router wireles si programul ypops..Multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si eu aveam o problema cu Mozilla Thunderbird: voiam sa schimb ordinea de afisare a conturilor de e-mail in lista si eram surprins ca nu exista nicio optiune pentru aceasta. Insa am gasit undeva pe Internet informatii despre cum se procedeaza: trebuie inchis Thunderbird si editat fisierul prefs.js (.\profile\prefs.js). Ordinea conturilor de e-mail este exact cea a adaugarii lor si sunt denumite prin etichetele account1, account2 etc. Din pacate nu am gasit si posibilitatea de a afla exact carui cont ii corespunde fiecare dintre aceste etichete, asa ca a fost necesar sa inversez cateva dintre etichete cam la intamplare pana cand am resuit sa mut exact contul pe care il voiam mutat. Ordinea de afisare a conturilor de e-mail se gaseste pe linia care arata ca in exemplul urmator:

user_pref("mail.accountmanager.accounts", "account4,account1,account3,account2");

La mine a fost mai complicat intrucam am peste 50 de conturi de e-mail :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intrucat deja exista acest topic (altfel as fi creat eu unul), in masura timpului disponibil o sa va tin la curent cu diverse probleme care pot aparea la utilizarea clientului de e-mail Mozilla Thunderbird si cum ar putea fi depasite (in cazul in care uit cum am rezolvat o anumita problema, macar voi sti unde sa caut, insa sper sa va fie si voua de folos).

 

Recent m-am confruntat cu urmatorul mesaj de eroare:

 

Save Draft Error

 

Unable to save your message as draft.

Unable to open the temporary file PATH\mapiattach.tmp.

Check your 'Temporary Directory' setting.

Dupa cateva cautari pe Google si urmare a recomandarilor gasite, singura metoda care a functionat era urmatoarea (mai simpla decat am fi fost tentati sa luam in calcul):

Dezactivati antivirusul si executati programul ca administrator!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa adaug la mesajul anterior ca daca doriti sa importati sub Windows mesajele si adresele din Microsoft Outlook (sau Outlook Express) in Mozilla Thunderbird, atunci este, de asemenea, necesara executarea lui Thunderird ca administrator (preferabil dezactivand si temporar antivirusul).

 

Un alt aspect demn de retinut: In cazul in care reinstalati Thunderbird sau doriti sa treceti la varianta portabila a lui Thunderbird, inainte de a rula pentru prima oara programul este bine sa urmati pasii:

 

Executati comanda: Start > Run > Open:

 

thunderbird.exe -ProfileManager

 

Apoi, din interfata programului

Create Profile... > Next >

Enter new profile name: aici scrieti, de exemplu, prenumele vostru

> Choose Folder... [browse]: aici alegeti folderul unde doriti sa fie salvate datele sau unde le aveti deja salvate in urma instalarii anterioare sau unde le-ati mutat

> Select Folder > Finish > Exit

 

Daca doriti sa treceti la Thunderbird portable (de exemplu, ca sa instalati Thunderbird in folderul de la DropBox si sa puteti accesa Thunderbird de pe mai multe calculatoare cu Windows sau Linux), atunci trebuie sa tineti cont ca acesta este pornit automat, imediat dupa decomprimare.

Din aceasta cauza va trebui sa il inchideti si sa dati comanda: "thunderbird.exe -ProfileManager", apoi sa stergeti profilul creat automat si sa creati voi unul conform pasilor de mai sus.

La mine directorul cu date de la versiunea portabila se afla in E:\PERSONAL\Dropbox\ThunderbirdPortable\ThunderbirdPortable\Data\profile

 

Pentru cine doreste, versiunea portabila se poate descarca de aici: http://portableapps....erbird_portable (acum ajunsa deja la versiunea 17.0.6) ca si Mozilla Thunderbird versiunea oficiala (updatata la 14 Mai 2013): http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Voi continua seria prin adaugarea si in aceasta dimineata a unui raspuns la urmatoarea intrebare:

Ce facem atunci cand primim mesajul de eroare ca folderul este plin si nu mai poate receptiona noi mesaje?

 

Aceasta se intampla intrucat mesajele nu sunt sterse fizic din foldere ci doar marcate ca sterse. Golirea thrash-ului (cosului de gunoi) nu le sterge efectiv, deci folderul va creste continuu pana cand va atinge o anumita limita de la care nu mai permite adaugarea de noi mesaje. In mod obisnuit, aceasta situatie se intampla cu folderul inbox, daca este dezactivata sau refuzata compactarea automata a folderelor sau daca nu a fost efectuata compactarea in mod manual a folderelor.

 

Deci, solutia ar fi sa fie realizata o compactare a folderelor. Daca aceasta nu functioneaza (de exemplu, dupa ce am refuzat sa acceptam compactarea de prea multe ori), nu mai ramane decat o slolutie: Sa presupunem ca folderul Inbox de la un cont de e-mail nu mai poate primi mesaje si compactarea nu a rezolvat nimic! In acest caz, trebuie sa mutam absolut tot ce exista in inbox intr-un alt folder, sa inchidem Thunderbird si sa identificam locatia exacta a acestui folder pe disk. Dupa ce il gasim, stergem inboxul (care este un fisier destul de mare) si repornim Thunderbird. In aceasta situatie folderul inbox va fi recreat si va ocupa initial 0 bytes.

 

* Pentru ca nimeni nu a oferit feedback pentru seria mea de mesaje, nu voi intra in detalii suplimentare, ramanand ca pe acestea sa le cereti voi la nevoie, in cazul in care nu va dati singuri seama despre ce trebuie facut.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In lipsa contributiilor voastre, "episoadele" prezentate de mine la acest topic incep sa arate tot mai mult a blog personal...

 

Pe vremea cand nu utilizam versiunea portabila a lui Thunderbird m-am confruntat la un moment dat cu urmatoarea situatie:

Trebuia sa plec din tara si, evident, ca urma sa imi iau laptopul cu mine, asa ca am copiat intreaga arhiva cu mesaje si setarile conturilor de e-mail pe laptop.

Dupa ce am revenit, am uitat sa procedez invers, adica sa copiez sau sa mut arhiva de pe laptop pe desktop (calculatorul de birou) si am deschis clientul de e-mail care a inceput dintr-o data sa descarce mesajele noi. In plus, configurasem clientul de e-mail sa imi stearga automat mesajele luate de pe server. Ca sa rezolv problema, ar fi trebuit sa intru de pe Web in cateva zeci de conturi si sa recuperez mesajele sterse din Trash, ceea ce nu prea imi suradea, mai ales ca incurcasem niste parole (in clientul de e-mail sunt deja salvate de multa vreme). Dupa ce m-am gandit un pic, am procedat in felul urmator (sper ca voi reconstitui corect pasii pe care i-am urmat):

 

1. Dupa descarcarea tuturor mesajelor noi, am inchis clientul de e-mail (Mozilla Thunderbird) si am mutat intregul continut din arhiva de pe desktop in alt director, plasand in locul lui arhiva de pe laptop.

2. Am creat un nou cont de e-mail, am pornit clientul si am adaugat noul cont pe care l-am configurat sa imi ia mesajele prin protocolul POP3.

3. Am intrerupt conexiunea la Internet, imediat dupa crearea contului.

4. Am inchis Thunderbird, apoi am realizat o copie a directorului corespunzator noului cont creat.

5. Am suprascris din directorul mutat la pasul 1 (arhiva de pe Desktop) continutul unui director asociat contului de e-mail corespunzator in care primisem mesaje (data ultimei modificari a fisierului corespunzator inboxului poate fi vizualizata in Total Commander sau in Windows Explorer) peste directorul contului nou creat.

6. Am pornit Thunderbird.

7. Am mutat mesajele din inboxul contului nou in foldere separate.

8. Am inchis Thunderbird (si am repus la loc directorul salvat la pasul 4; pas care s-ar putea sa nu fie neaparat necesar - eu am procedat asa ca sa fiu sigur ca nu vor exista probleme).

9. Am revenit la pasul 5, trecand la urmatorul cont de e-mail in care primisem mesaje noi si asa mai departe pana la epuizarea tuturor inboxurilor care au primit mesaje noi.

10. Am refacut legatura la Internet...

 

Este posibil sa existe si alte solutii, poate mai bune. Mie doar metoda aceasta mi-a venit in minte la vremea respectiva si de atunci pana acum nu m-am mai confruntat cu aceasta situatie.

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma voi tine de cuvant si voi continua seria cu o alta idee utila:

 

Pentru imaginea (de exemplu, fotografie) atasata unei semnaturi, Mozila Thunderbird utilizeaza o cale absoluta, asa ca daca doriti sa utilizati versiunea portabila a lui Thunderbird, atunci nu puteti plasa fisierul care contine imaginea pe propriul disc.

De asemenea, imaginea nu se incarca automat in anumite situatii, de exemplu, atunci cand raspundem la un mesaj, insa poate fi incarcata in momentul expedierii mesajului (chiar daca la redactare imaginea este invizibila).

Pentru detalii puteti consulta pagina: http://kb.mozillazine.org/Signatures_%28Thunderbird%29

 

Iata continutul fisierului meu "signature.html" (am eliminat din el doar datele personale):

 

<HTML>

<HEAD> </HEAD>

<BODY>

 

<TR>

<TD><IMG SRC="http://......../....jpg" moz-do-not-send="false" ALT="........'s signature"></TD>

</TR>

<!-- Calea catre fisierul imagine trebuie sa fie absoluta -->

<!-- "http://......../....jpg" -->

<!-- "file:///home/......../.mozilla-thunderbird/....jpg" -->

<!-- "file://C:/......../....jpg" -->

 

<BR>

<font size="2" color="DarkBlue">

<B>Bogdan Popescu</B><BR>

</font><font size="1" color="Navy">

<B>profesor</B> la <B><I>........</I></B>: <A HREF="http://www........."> http://www........./</A><BR>

 

personal website: <A HREF="http://......../"> http://.........ro</A>,

<A HREF="http://......../"> http://........</A>,

<A HREF="http://......../"> http://........</A>.<BR>

</font>

 

</BODY>

</HTML>

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alta problema: Sa presupunem ca ati sters complet anumite mesaje din greseala.

Cum puteti descarca din nou ultimele mesaje deja descarcate?

 

1. Goliti folderul Inbox din Thunderbird (de exemplu, prin mutarea lor intr-un alt folder);

2. Inchideti Thunderbird;

3. Stergeti fisierul popstate.dat din folderul asociat profilului vostru;

4. Reporniti Thunderbird.

Ar trebui sa fie descarcate din nou mesajele daca nu au fost sterse si de pe server.

 

Cum puteti descarca din nou toate mesajele vechi pastrate in arhiva de la Gmail?

 

1. Accesati contul vostru Gmail din interfata Web;

2. Intrati in "Settings" facand click in coltul din dreapta sus (langa adresa voastra de e-mail);

3. Faceti click pe "Forwarding and POP/IMAP";

4. In al doilea grup care apare, POP Download, dati click pe butonul rotund cu optiunea "Enable POP for all mail (even mail that's already been downloaded)".

Rezultatul va fi ca se vor descarca absolut toate mesajele (chiar si mesaje receptionate cu multi ani in urma).

Atentie: in cazul in care ati primit multe mesaje in cont de la crearea contului, descarcarea lor ar putea dura multe ore, veti face mult trafic de date si riscati sa va treziti cu cativa gigabytes de mesaje descarcate! In aceasta situatie, va trebui ca periodic sa stergeti/ mutati mesajele descarcate in inbox (inclusiv din "cosul de gunoi" de la Thunderbird) si sa compactati folderul, altfel nu va mai putea receptiona noi mesaje. (Mesajele pot fi sterse definitiv cu Shift+Delete, adica nu vor mai ajunge in "cosul de gunoi").

Evitati sa efectuati aceasta procedura daca exista o alta solutie pentru recuperarea mesajelor!

De asemenea, va recomand sa nu abuzati de acest serviciu intrucat Google ar putea sa il retraga daca se abuzeaza de el!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Observ ca nu prea exista utilizatori de Thunderbird...

Puteti obtine suport general pentru produsele Mozilla la http://support.mozilla.org/en-US/home sau http://support.mozilla.org/ro/home

In particular, pentru Mozilla Thunderbird, pagina principala de suport se afla la https://support.mozillamessaging.com/en-US/home

De asemenea, exista un forum dedicat problemelor legate de Mozilla Firefox, Thunderbird si altele la http://forums.mozillazine.org/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×