Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Minty

Pareri despre acest tablou, si valoarea.

Recommended Posts

Am primit acest tablou de la mama mea si nu stiu nimic despre pictorul lui sau valoarea. Pe el scrie doar 1889 si deasupra este ce ar putea fi o semnatura sau un nume mazgalit. Imi puteti spune ceva despre el daca stiti?

post-344316-0-41049400-1313075545_thumb.jpg

post-344316-0-92065300-1313075586_thumb.jpg

Edited by Minty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minty, dupa umila mea parere, tabloul tau pare sa aibe doar o valoare sentimentala. Nici compozitia, nici culorile, nici tehnica nu incurajeaza alta parere. Sigur, varsta tabolului este una respectabila, dar asta nu-l face mai pretios si nici nu-i scade din valoarea de amintire pe care inteleg ca o are.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minty, imi este teama ca trebuie sa fiu de acord cu lynxul.Cred ca ai cazut si tu in aceiasi capcana de profan in ale artei ca si mine.Am avut ocazia sa intru intr-o galerie de arta ,ce vindea obiectele in regim de consignatie.Am ramas uimit sa vad tablouri ale unui pictor olandez din 1600,propuse spre vanzare la niste preturi derizorii ,in timp ce opera unui tanar roman talentat, pictata cu un an in urma, era evaluata la 3000 de euro.

Am intrebat si mi-a fost explicat ca pretul il dicteaza piata,promovarea mai mult sau mai putin agresiva si artificiala,starea efectiva a tabloului(necesitatea restaurarii scade mult din valoare),cota de moment.Pana si starea ramei este luata in calcul,daca nu vorbim de un consacrat celebru.Am aflat ca un pictor interbelic,se vindea mult mai bine decat Grigorescu.Am aflat si ca interbelicii mei, valorau mai putin in galerie ,decat imi oferise un intermediar venit acasa, pe care il refuzasem indignat.

Tablourile acelui tanar pictor roman ,au fost apreciate la o expozitie in USA si cumparate acolo de colectionari ,la preturi de mii de dolari.Pictura olandeza nu apartinea unui consacrat de marca,necesita restaurare si cel mai important, nu exista cerere pentru ea.Desi recunostea si vanzatoarea ca probabil era valoroasa ca arta,in acel moment facea fix 200 de lei.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×