Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Stiri: Americanii renunta la scrisul de mana. Noi suntem pregatiti pentru asa ceva?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Indiana se alatura statelor americane unde scrisul de mana nu va mai fi obligatoriu, acesta fiind inlocuit cu abilitati "mai utile", de tastare, dupa cum spun profesorii.A Masura face parte din Initiativa Common Score State Standards, care isi...

 

Articolul complet

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scrisul de mana era ultima reduta in calea completului dezinteres pentru ortografie. A nu se intelege ca ma laud cu a mea, care este des afectata de anumite confuzii si reguli uitate. Odata cu renuntarea la scrisul de mana, copiii se vor baza exclusiv pe ''uneltele'' de genul celor din Microsoft Word pentru a invata sa scrie - si de fapt nu e nevoie sa invete daca oricum greselile sunt corectate automat. Nici de cunoasterea multor cuvinte nu va fi nevoie pentru ca exista oricand optiunea de a afla definitii si sinonime in programe ca Word. Generatiile viitoare probabil nu se vor putea exprima in scris fara a folosi un calculator si nu se vor putea exprima corect fara programe care sa ii ajute.

Scopul acestei manevre este limitarea limbajului pentru a evita ca oamenii sa faca schimb de idei in mod eficient.

''Noi suntem pregatiti pentru asa ceva?'' sugereaza faptul ca asta ar fi un progres :rot: si ca asta e singura cale de urmat, acum sau mai tarziu - copierea modelului de acolo. Tipic.

Editat de Finnian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oare ce se va intampla cand vor aparea computerele la care se lucreaza intens de cativa ani sa elimine toate firele ca legaturi externe la reteaua electrica si cel mai interesant...se va elimina si orice fel de tastatura si mouse etc pt. ca "scrisul" se va face direct pe ecran pe cale..orala,deci vorbesti si apare in cuvinte pe ecran ce spui si poti fi oriunde in casa pe o anumita zona de receptie.????In plus ortografia se va face automat corect pe ecran chiar daca tu esti prost si vorbesti aiurea si esti un agramat total.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×