Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Enki

In Turcia cu masina inmatriculata pe firma

Recommended Posts

Citisem pe undeva ca pentru a pleca in Turcia cu o masina care este pe firma, este nevoie de o procura care se legalizeaza numai la Ambasada Turciei. Nu prea am inteles care sunt pasii de urmat: se face procura la orice notariat si la ambasada fac o legalizare suplimentara? se face direct la ambasada? Trebuie in limba turca procura banuiesc. Puii mei, ma apuca durerea de cap. Ce altceva mai trebuie facut sa pot intra in Turcia cu masina pe firma? Multumesc.

Rog un moderator sa modifice titlul ca la editare nu pot, evident este vorba de masina inmatriculata pe firma, nu de firma :crazy: . Multumesc.

Edited by Enki
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

n-ai nevoie de nici o procura notariala, e suficienta o simpla declaratie/delegatie/imputernicire din partea firmei pentru a putea parasi tara in perioada pe care o doresti.

cel putin asa primesc eu de la firma de leasing - proprietara masinii - o imputernicire prin care in perioada x - y masina, proprietatea sa, cu date de identificare, poate parasi tara catre tara/tarile de destinatie sau spatiul ue daca e cazul. apoi, o fraza in care tu esti legitimat cu datele din pasaport/ci si ca ai dreptul de a conduce acea masina

apoi, semnatura director

 

si aceeasi imputernicire, in engleza, pe jumatatea a 2-a de pagina, cu aceeasi semnatura...

 

si gata, la turci te duci la vama cu pasaportul tau, si iti trece si masina pe pasaport, langa viza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

corect :yes:

 

se subantelege ca imputernicirea trebuie sa aibe si stampila firmei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand am iesit prima oara in Turcia cu o masina pe care o am cu contract de comodat a trebuit sa fac o traducere legalizata in limba turca a actului. Stiu ca am trecut si pe la ambasada cu ea. Cel mai bine te interesezi la ambasada Turciei care e reglementarea curenta. In Bucuresti gasesti translator autorizat chiar langa ambasada.

Vezi ca in Turcia soferul care intra cu masina nu mai poate iesi decat cu masina, nu poate merge fara masina in excursii, sa zicem in Grecia, cu autocarul. O sa-ti puna o stampila pe pasaport cu numarul masinii cu care ai intrat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luni a plecat cineva de la noi in Grecia , am cerut imputernicire de la firma de leasing , cu traducere asa cum spunea si Andrei mai sus ,a ajuns cu bine fara probleme .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×