Sari la conținut
Forum Roportal
Enki

In Turcia cu masina inmatriculata pe firma

Postări Recomandate

Citisem pe undeva ca pentru a pleca in Turcia cu o masina care este pe firma, este nevoie de o procura care se legalizeaza numai la Ambasada Turciei. Nu prea am inteles care sunt pasii de urmat: se face procura la orice notariat si la ambasada fac o legalizare suplimentara? se face direct la ambasada? Trebuie in limba turca procura banuiesc. Puii mei, ma apuca durerea de cap. Ce altceva mai trebuie facut sa pot intra in Turcia cu masina pe firma? Multumesc.

Rog un moderator sa modifice titlul ca la editare nu pot, evident este vorba de masina inmatriculata pe firma, nu de firma :crazy: . Multumesc.

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

n-ai nevoie de nici o procura notariala, e suficienta o simpla declaratie/delegatie/imputernicire din partea firmei pentru a putea parasi tara in perioada pe care o doresti.

cel putin asa primesc eu de la firma de leasing - proprietara masinii - o imputernicire prin care in perioada x - y masina, proprietatea sa, cu date de identificare, poate parasi tara catre tara/tarile de destinatie sau spatiul ue daca e cazul. apoi, o fraza in care tu esti legitimat cu datele din pasaport/ci si ca ai dreptul de a conduce acea masina

apoi, semnatura director

 

si aceeasi imputernicire, in engleza, pe jumatatea a 2-a de pagina, cu aceeasi semnatura...

 

si gata, la turci te duci la vama cu pasaportul tau, si iti trece si masina pe pasaport, langa viza...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

corect :yes:

 

se subantelege ca imputernicirea trebuie sa aibe si stampila firmei

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand am iesit prima oara in Turcia cu o masina pe care o am cu contract de comodat a trebuit sa fac o traducere legalizata in limba turca a actului. Stiu ca am trecut si pe la ambasada cu ea. Cel mai bine te interesezi la ambasada Turciei care e reglementarea curenta. In Bucuresti gasesti translator autorizat chiar langa ambasada.

Vezi ca in Turcia soferul care intra cu masina nu mai poate iesi decat cu masina, nu poate merge fara masina in excursii, sa zicem in Grecia, cu autocarul. O sa-ti puna o stampila pe pasaport cu numarul masinii cu care ai intrat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Luni a plecat cineva de la noi in Grecia , am cerut imputernicire de la firma de leasing , cu traducere asa cum spunea si Andrei mai sus ,a ajuns cu bine fara probleme .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×