Sari la conținut
Forum Roportal
Anes22

problema cainilor maidanezi

Postări Recomandate

Cainii maidanezi o problema generala

 

Cu totii cunoastem aceasta problema generala a Bucurestiului si cu totii asteptam sau ne gandim cand o sa apara unele solutii pentru rezolvarea ei. La nivelul capitalei sunt aproximativ 50.000 de caini fara stapan, o cifra in crestere fata de anii precedenti chiar daca autoritatiile se lauda ca sterilizarea este facuta la nivel general si continuu. Cu ce ne ajuta totusi aceasta sterilizare? Animalele tot se intorc pe strazi, poate mai speriate si agresive in urma traumei pe care o traiesc in asa zisele adaposturi pe perioada sterilizarii.

Autoritatiile nu au reusit decat sa ofere niste solutii radicale, adica eutanasierea lor, fapt ce a enervat la culme pe iubitorii de animale dar si Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor infiintata anul trecut. S-a vazut vreo schimbare? Ceva in bine ? Trebuie sa reamintim ca numarul persoanelor muscate este in crestere de la an la an ? Sa nu uitam ca un caine bolnav poate transmite omului 42 de boli, din care mai mult de jumatate sunt de natura parazitara. Printre cele mai grave boli se numara turbarea (transmisa prin saliva odata cu muscatura) si leptospiroza (transmisa prin intermediul urinei).

Vrem sa vedem putina initiativa din partea primariilor de sector, fiecare sa isi rezolve problema patrupedelor. Nu credeti ca ar fi mai simplu ca fiecare primarie sa primeasca niste fonduri pe care sa le distribuie cum doreste pentru gasirea unei solutii ? Sunt atatea spatii verzi la marginea orasului, chiar nu se pot construi niste adaposturi pentru aceste biete animale?

Bineinteles, costurile necesare pentru intretinerea lor sunt mult mai mari decat cele ale eutanasierii, dar alta cale de mijloc nu exista intre autoritati si iubitorii de animale. Nu dorim ca aceste animale sa fie chinuite nici pe strazi, nici in adaposturi. Odata aduse in aceste adaposturi, sa fie ingrijite si hranite, nu batjocorite pentru ca stim bine in ce tara traim. Nu exista adaposturi sau sunt pline? Construiti altele !

Vrem ca autoritatiile si in principal Primaria sectorului 1, sa arate o implicare mult mai mare, iar problemele care la prima vedere par mici, sa devina prioritare, pentru ca locuitorii capitalei sa fie satisfacuti si protejati. Nu mai vrem sa fim batjocoriti de straini care deja ne vad ca pe o tara murdara si plina de caini maidanezi.

Solutii sunt, din pacate interes mai putin. Iar daca autoritatiile sunt incapabile sa ofere solutii, atunci sa le adopte pe cele din Vest, sa ia exemplu de la tarile civilizate care nu cred ca au facut vreo magie si au scapat de problema cainilor maidanezi.

 

 

post-239918-0-86090500-1311535719_thumb.jpgpost-239918-0-40002700-1311535678_thumb.jpgpost-239918-0-27788600-1311535666_thumb.jpgpost-239918-0-74222200-1311535647_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi extraordinar daca s-ar infiinta niste adaposturi in care animalele sa fie ingrijite. Punerea lor pe picioare ar presupune, ce-i drept, investitii financiare majore, dar s-ar putea intretine apoi din donatii(asa am vazut ca e in strainatate). Peste granita, le si vindeca de diversele boli, le salveaza si le trimit spre adoptie (asta daca, desigur, considera ca animalul vizat nu este prea violent) si aceste asociatii funtioneaza non-profit.

 

Mi se rupe sufletul sa vad caini suferinzi pe strada, chiar ieri am dat peste un princhindel pe care, daca as fi putut, l-as fi luat acasa.

 

Oamenii ii abandoneaza, ii arunca in pungi ca pe niste gunoaie prin paduri sau in spatele blocurilor. Cum se poate sa nu te doara inima cand vezi ca fiintele lui Dumnezeu sunt tratate in asemenea hal?

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand "vrem", cine e vrem? Vorbesti in numele nostru, al tuturor? In al doilea rand:

http://www.roportal.ro/discutii/topic/5695-maidanezi/page__pid__1060522714__st__820#entry1060522714

 

A fost inchis cu un scop, va fi redeschis cand consideram ca e cazul. Asadar, acest topic este inchis.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×