Sari la conținut
Forum Roportal
lucian_27

Hepatita C in conditii de tratament cu Metadona

Postări Recomandate

Buna

Ma numesc Lucian si am 27 de ani.

6 ani am fost dependent de heroina, acum fac un tratament cu metadona asistat la Spitalul Sf Stelian

In urma analizelor, am fost diagnosticat cu hepatita cronica C, urmand sa-mi faca analize speciale, sa-mi determine incarcatura virala, si sa fac tratamentul cu Interferon+Ribavirina.

Intrebarea mea catre cei care sunt in situatia mea cu hepatita este : cat costa tratamentul cu Interferon si in ce conditii se face?, iar a doua intrebare este: se recomanda tratamentul cu Interferon cand esti sub medicatie cu Metadona?

Va multumesc si va urez succes in lupta cu boala asta nenorocita.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut Lucian!

Daca ai asigurare, tratamentul cu Interferon+Ribavirina este gratuit.

Despre posibilitatea trat. in conditiile in care iei metadona iti va spune medicul specialist.

Metadona iti solicita ficatul, ca toate medicamentele, mai mult sau mai putin. Ce stii despre ce urmeaza sa faci in legatura cu metadona? Mai iei? Cat timp? Vei putea renunta la el?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Lucian,

 

poate va trebui sa astepti cu tratamentul impotriva HCV pana cand vei termina celalalt tratament cu metadona....Poate este si mai bine asa, intrucat nu stiu cat de indicat este in cazul tau un dublu tratament, ceea ce inseamna si o dubla povara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna la toti!

Am citit ceva despre tratamentul imptriva HCV-ul cu Interferon si Ribavirim la pacientii care primesc simultan metadon sau alte inlocuitoare de droguri. Redau pe scurt:

Din 115 pacienti infectati cu HCV au fost 40 de acord sa participle la acest studiu. 49% au avut genotipul 2 sau 3, 48% genotipul 1, iar la 3% nu s-a putut constata genotipul. 62,5 % au fost tratati cu succes (SVR), 22,5% au avut o relapsa, 5% au fost non responder, altii 5% nu au mai venit la controalele finale, altii 5% mai necesita controlul dupa 6 luni. Concluzia care se trage: Cu o rata de vindecare de 62,5% este succesul de vindecare cel putzin tot asa de mare ca si la pacientii fara inlocuitori de droguri. Dependentii de heroina cu hepatita C cronica in special in perioada unui tratament cu inlocuitori de droguri pot fi tratati cu success.

Juliana

 

http://www.scientificjournals.com/sj/sfp/Pdf/aId/7448

 

in germana:

 

Hepatitis-C-Therapie w

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara

Vreau sa va multumesc tuturor din acest forum pentru ca sunteti asa drgautzi si-mi puneti la indemana informatii atat de utile in lupta mea contra hepatitei.

Vreau sa va zic ca acum ma simt de 10 ori mai puternic pentru ca stiu ca nu sunt singur si stiu ca va pasa iar pentru asta vreau sa va arat ca apreciez tot ce faceti aici, in acest forum.

Liliana, vreau sa-ti multumesc pentru detaliere, esti intr-adevar o persoana foarte informata si opinia ta este una demna de luat in considerare, insa mie, sincer, mi-e frica de reactiile pe care le poate declansa Interferonul in conditiile in care iau si Metadon. Nu ai cum sa-ti dai seama, dar Metdona singura poate face organismul tau sa slabeasca si sa devina mai sensibil, daramite atunci cand voi face si Interferon, care nu e usor de suportat.

In plus, simt niste dureri in partea dreapta, sub coaste, exact unde este ficatul (nu ca nu ar fi si alte organe pe acolo), dureri care nu prea imi convin si as vrea sa-mi spuneti daca vreunul dintre voi simte asa ceva si daca e cazul, sa ma edificati si pe mine cam din ce cauza ar fi, deoarece sunt cam speriat. De specificat ca aceste dureri au aparut ca rezultat al epunerii de efort si in loc sa dispara dupa ceva timp de odihna, de 1 saptamana, au ramas, mai diminuate, dar constante. Enervant de constante! Oare ficatul meu este obosit de la Metadona? O fi o reactie a ficatului la efort careia ii trebuie mai mult timp sa-si revina? N-o i de la ficat , ci de la altceva? Am auzit ca ficatul nu doare, in general, nici cand ai hepatita. Atunci de la ce ar putea fi?

Va rog mult-mult de tot, daca aveti vreo informatie care mi-ar putea fi de folos, impartasiti-mi-o!

Va multumesc anticpat

Al vostru

Lucian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut Lucian!

Daca ne poti spune ce rezultate ti-au iesit la analize, iti vom putea spune ceea ce stim noi despre starea ficatului tau.

Nu trebuie sa te temi de combinatia interferon si metadona. In primul rand esti tanar si asta conteaza foarte mult. In timpul tratamentului vei face lunar analize (cel putin hemoleucograma) sau chiar mai des daca este nevoie. Tratamentul PegIntron+Rebetol se poate adapta conditiei bolnavului din momentul respectiv.

Ficatul nu doare, dar apasa pe restul vecinilor daca este inflamat. Ai facut ecografie?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

poate este doar si o durere cauzata psihic....eu nu am crezut ca exista asa ceva dar mi sa intamplat in perioada cand am afalt ca trebuie sa fac biopsia....o saptamana intreaga am avut dureri in zona pieptului, destul de tari...am fost controlata...nimica....si ca o minune dupa biopsie a disparut complet...:friends:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Lucian,

Durerea poate fi cauzata si de un calcul biliar. Asta se poate vedea la eco.

Indiferent de ce tratament vei urma stiindu-te bolnav de HC trebuie sa eviti efortul, sa te alimentezi adecvat bolii si sa iei hepatoprotectoare. Deocamdata astea sunt masuri care se impun imediat. Celelate tratamente sau scheme de tratament ti le vor stabili medicii.

Multa sanatate

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Si eu am periode in care ma doare in zona ficatului. Precizez ca sunt operata de colecist si nu e vb de colica biliara. E pur si simplu o durere surda, nu f. puternica - mai mult ca o senzatie de greutate, de apasare. In prezent fac tratamentul cu pegasys+copegus (de o luna) si durerea aceasta e iar prezenta, cu intermitentze.

 

Viviana22

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara tuturor!

Mentionand ca sunteti extraordinar de dragutzi si de treaba, va spun ca nu mi-am facut inca ecografie, pentru ca imi trebuie o adeverintza de salariu, apoi o internare ambulatorie la Matei Bals pentru a-mi face toate analizele de sange, cele speciale, biopsia hepatica si ecografia abdominala. Astept sa-mi dea drumul la contract la servici ca sa pot sa cer adeverintza de salariu, si ma voi duce ct de repede pot sa mi le fac pe toate, atunci putand sa va spun ce viremie am, ce genotip, s.a.m.d.

Referitor la durerile mele, opiniile medicilor sunt atat de diverse si de ambigue, incat de la o zi la alta ma conving din ce in ce mai mult ca doctorii nostri sunt in faza de pionierat cu boala asta.

De exemplu: - opinia nr. 1 "te doare ptr ca hepatita ta este in forma incipienta, nu poti face Interferon acum, deoarece sigur nu ai biopsia nu stiu-cat, si e normal sa te doara..."

opinia nr. - 2 " ficatul nu doare, nu ai de ce sa-ti faci griji, ca nu te doare de la hepatita, probabil e ceva de la bila sau de la intestine..........sau poate de la rinichi?......cine stie?"; CINE STIE? Asta-i raspuns de medic?

In fine, avand in vedere faptul ca se stiu prea putine despre acest virus parsiv, nu avem alta solutie decat sa ne incredem in parerile medicilor, fie ele chiar asa, contraditorii, cateodata.....

Oricum, eu va multumesc mult-mult de tot, pentru toate informatiile pe care mi le-ati pus la indemana si daca este ceva cu care as putea sa va ajut, doar scrieti-mi si va voi raspunde

Al vostru,

Lucian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×