Sari la conținut
Forum Roportal
Taquito

Lumea oamenilor care dau sfaturi

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Traim in lumea oamenilor care dau sfaturi !

 

indiferent ce problema ai, oricat ar fi de gravă, sar 100 de persoane sa te sfătuiască, sa te incurajeze, sa-ti spuna ce să faci. mai ales femeile care iti insira o lista intreaga cu sfaturi.

 

chiar daca nu le ceri sfatul, de exemplu esti putin mai suparat, vin cu 100 de sfaturi. n-ai voie sa fi suparat...

 

uneori sfatul poate fi luat si ca pe-o insulta deoarece arată ca acel om te considera incapabil si te invata el cum sa faci.

 

eu m-am saturat de sfaturi. de la parinti, de la colegi, de la vecini... ei incearca sa ma modeleze, sa devin o oaie(sa intru in turma), sa-mi construiasca ei viata pas cu pas.

daca procedezi invers sfatului lor, se supara...

 

cum poti sa dai un sfat unui om pe care nu-l cunosti ? nu stii ce simte, prin ce a trecut, cum gandeste, cum percepe el lumea ! poate ca acel sfat il va băga si mai mult in groapă. chiar si unui cunoscut e greu sa-i dai un sfat.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De obicei, oamenii dau sfaturi din dorinta de a ajuta. Eu, de exemplu, dupa ce primesc sfaturi, le triez si aleg ce consider eu ca-i mai bine. E adevarat ca se pot supara, dar le va trece, mai ales daca le "refuzi" sfaturile in mod politicos. In plus, mereu se vor gasi "pro" si "contra", asta e ceva cu care trebuie sa ne obisnuim. Din pacate, nu putem multumi pe toata lumea, dar asta este. :pardon:

 

Oamenii dau sfaturi si cand le ceri si cand nu, oricare dintre aceste categorii te poate ajuta, ideea este sa fii selectiv.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi se pare o mare lipsa de respect fata de initiator, de ceilalti useri care sunt interesati de topicul asta si fata de moderatori, sa te trezesti vorbind pe langa subiect in felul asta. Postarile sunt invizibile deja, nu e cazul sa se simta ceilalti.

 

 

Parerea mea e ca sfaturile ar trebui sa vina solicitate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sfaturile sunt de două feluri: cele pe care le-am cerut, şi cele care vin fără să le fi cerut.

 

Ambele pot fi folositoare, însă tot ce contează, e trăirea sufletească de moment.

 

Un om aflat în culmea fericirii, care a obţinut o mare realizare, nu va cere sfaturi, dar se vor găsi destui care să-l sfătuiască ce să facă cu fericirea lui. Aceste sfaturi nesolicitate, pentru mine sunt ca acele momente când suntem în obor, şi vin după noi "unii" să ne vândă ceasuri, sau telefoane, şi sunt foarte insistenţi: "domnişorule, ia ceasul sau telefonul că e aproape gratis !". Şi însistă, şi insistă, şi aleargă după tine, şi nu te lasă până ce te enervezi. Aşa e cu sfaturile nesolicitate atunci când omul e fericit, sau cel puţin nu are necazuri.

 

În schimb, atunci când avem un mare necaz, orice sfat e binevenit. Evident, nu mulţi ne vor binele, dar în astfel de momente e bine să avem parte de cât mai multe sfaturi pentru a avea cât mai multe idei despre ieşirea din situaţia neplăcută.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca ar trebui sa fim foarte atenti cui si cand cerem sfaturi. Iar sfaturile necerute consider ca mai degraba ar trebui sa fie ignorate. Toata lumea se inghesuie sa dea sfaturi (mai ales necerute) altora, dar ei insisi n-ar fi in stare sa le urmeze. E usor sa dai sfaturi, mai ales in necunostinta de cauza. De aceea consider ca trebuie ignorate; sfatuitorii (neceruti) nu pot intelege cu adevarat natura nevoii tale, doar se rezuma la a da sfaturi gata preluate din legile (mai ales nescrise) ale vietii. Adica, vezi Doamne, asa TREBUIE sa faci si sa fie.

Insa, de multe ori, chiar si atunci cand cer sfaturi, oamenii in general au o idee despre ce ar trebui sa faca. Cauta mai degraba o confirmare si de multe ori, ar vrea sa primeasca sfaturile pe care ei ar dori sa le auda. Cum parerile difera in general de la om la om si sunt mai degraba subiective, generate de experienta de viata a fiecaruia, cel care cere sfatul risca sa se deprime si mai mult (la o suparare mai mare), dat fiind ca sfatul nu intotdeauna va fi cel pe care ar vrea sa-l auda.

Prefer sa merg pe un auto-sfat in prima faza: asculta-ti in primul rand inima, sufletul, iar daca chiar ai nevoie de un sfat, ai mare grija cui il ceri. Unii oameni sunt foarte influentabili si un sfat ''binevoitor'' poate distruge o viata

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pfa, ce parere proasta am despre sfatuitori. Vor doar sa para ei interesanti si te privesc cu mila, simtindu-se superiori (ca doar asta presupune mila, a te considera mai sus si mai tare decat celalalt, pe care il compatimesti). Unii dau sfaturi sa se afle in treaba, nestiind cum este sa fii in situatia in care esti tu. Pentru ei, totul pare usor. De cele mai multe ori ma enervez. Sfaturile (nefanteziste) trebuie sa vina numai in cazul in care au fost solicitate. Altfel, sfatuitorul va fi blagoslovit destul.

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vor doar sa para ei interesanti si te privesc cu mila, simtindu-se superiori (ca doar asta presupune mila, a te considera mai sus si mai tare decat celalalt, pe care il compatimesti).

 

Daca mila e autentica, in niciun caz nu presupune asa ceva.

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Niciodata nu am primit un sfat "bun". Adica, nu mi s-a spus ceva ce nu stiam deja... Plus de asta, psihologia inversa e geniala, de obicei tind sa fac exact opusul *sfatului* primit, numai sa vad ce se intampla.

 

Ceea ce ştiu la şaizeci de ani ştiam la fel de bine la douăzeci. Patruzeci de ani ai unei inutile munci de verificare... -Emil Cioran

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×