Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Eu am dormitorul matrimonial cu fereastra la nord.Am soare foarte putin.Ce-i drept si clima de aici nu aduce in general prea mult soare..dar asta-i alta poveste.

Revenind la culori, stil samd.Daca as avea bani(cat sa junga pt. nebunia mea) mi-as face o casa imensa in care sa am camere cate stiluri sunt pe lume.Pentru ca imi plac atatea, incat niciodata nu reusesc sa ma hotarasc la unul in mod special.

Dar..tura asta cand am facut redecorari majore in casa, dormitorul de care spuneam l-am reamenajat complet.Peretii sunt varuiti(e un var cu structura..cu o rola varuiesti, cu cealalta, ca un burete , dai peste si se fac un soi de zimtisori, nu stiu cum sa le zic; e perfect pentru peretii care nu-s perfecti, estompeaza problemele peretelui..nu cele majore)in culoarea caisei.Asa se cheama culoarea.Ceea ce se vede exact pe perete nu-i chiar caisa pe care o stim, super coapta, dar pe aproape.

Pe jos am laminat.Culoarea lui..nu prea stiu eu cum s-o definesc.Nu-i foarte deschis, nu-i foarte inchis.Nuanta de pe eticheta zice cires.Iar pe o placa de laminat is nuante mai multe, deci laminatul nu are culoare uniforma.Patul are lemnarie bej.Sifonierul cu oglinda pe mijloc are una din nuantele parchetului, la fel si noptiera pe care zace un TV.De o parte si de alta a patului, din lipsa de spatiu, sunt improvizate niste noptiere .Practic sunt 2 cutii cu capac dintr-un soi de rafie impletita.Cum erau cosurile pe vremuri in Romania.Pe noptierele astea am doua lampi care-s in acelasi stil, doar ca impletitura este mai rara.Evident ca nuanta e bej-cenusiu.Iar dramul de culoare adus in asa zisa monotonie coloristica..e dat de lumanari rosii de diferite dimensiuni si draperiile de la geam:jaluzelele sunt din bambus, simple, iar draperiile sunt lungi si semi-transparente de culoare rosu-visiniu cu benzi latute colorate.Evident ca lenjeria patului, fiind dupa gustul meu deschisa la culoare mereu sau visina putreda, are si ea rolul ei.Asta ca sa-ti faci o idee.

In ce priveste varianta marina pentru care vrei sa optezi..uite ce as face eu:

As varui un perete la baza cu albastru inchis si progresiv as deschide nuantele pana la tavan.Peretele opus l-as varui in nuante cenusiu-auriu(culoarea nisipului)dar tot asa..de la baza spre tavan in 2-3 nuante(diferentele evident nu strigatoare la cer).Pe peretele asta cu cenusiu-auriu as lipi scoici.Pe toata latimea, cam un sfert de inalt, pornind la baza cu scoici mari si continuan pana la cele mici pt. a creea efectul vizual de adancime.Ceilalti 2 pereti , uniform intr-o nuanta pala. (galben sau bleu).

Mai conteaza si cata mobila ai in camera si ce culoare este.Ar fi ideal daca ar fi bejulie, realmente deschis, ca sa nu sara in ochi.Daca poti improviza niste etajere, le poti vopsi in albastru(nu foarte tipator)si pe care sa pui scoici mai mari si sticlute cu nisip.Poti improviza(in loc de sticlute)borcane de diverse dimensiuni in care sa pui feluritele feluri de nisip pe care le ai si pe borcane poti lipi scoici marunte.Daca printre astea ratacesti si un cd-player la care asculti cd-uri cu muzica marina(se gasesc acum..din colectia music for spirit/music for soul..sau asa ceva)..atmosfera marina e completa.Asta e ceea ce mi-a trecut mie prin minte acum.E drept ca e 02.00am..deci nu ma injura.:P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o camera foarte mare si mi-a venit ideea intr-o zi si o voi face cu siguranta...sa-mi pun pe tavan un fototapet cu universul..am si neon negru si albastru o sa iasa super ok...

sa stai noapeta in pat ganditor sa te uiti la stele :scare:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Rog toate cunostintele sa imi aduca putin nisip de pe unde merg, inca sunt in cautarea unor sticlute in care sa imi etalez 'colectia'. Voi ce preferinte / idei aveti? :o:

 

 

 

O sa-ti duc o duna de nisip, foarte fina si fierbinte, plin de scorpioni, pentru decoratie preparati intre doua sticle !!!

 

http://www.desertusa.com/sandhills/plankrd.html

 

http://www.entomon.net/scorpion-picture-fr...ts-for-sale.htm

 

 

Nu ai gusturi rele Flori de camp. Dar nu vrei si o piscina pe acolo?

 

 

Un jacuzzi este mai practic sub terasa acoperita, direct din pat intra sa relaxeze in jet de apa la temperatura pe care o vrea.

Imaginam si pereti din caramizi transparente sa acorde intimitate terasei.

 

http://www.jacuzzi.co.uk/uk/en-GB/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

.imi renovez camera si nu stiu cum sa fac sa potrivesc culoriile de la mobila cu peretii,parchetul,perdeaua...mobila este de un maro inchis.referitor la culoarea peretilor as vrea un orange,dar cum camera mea este destul de mica mesterul mi-a recomandat sa-mi fac doi pereti portocalii si doi albi.vreau sa stiu daca aveti orange in camera..cum va "intelegeti"cu aceasta culoare... ;) si ce culoare ar trebui sa fie parchetul si perdeaua ca sa se potriveasca cu nota data de celelalte culori... :jester:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
.imi renovez camera si nu stiu cum sa fac sa potrivesc culoriile de la mobila cu peretii,parchetul,perdeaua...mobila este de un maro inchis.referitor la culoarea peretilor as vrea un orange,dar cum camera mea este destul de mica mesterul mi-a recomandat sa-mi fac doi pereti portocalii si doi albi.vreau sa stiu daca aveti orange in camera..cum va "intelegeti"cu aceasta culoare... :) si ce culoare ar trebui sa fie parchetul si perdeaua ca sa se potriveasca cu nota data de celelalte culori... :(

Daca mobila e maro inchis, banuiesc ca un mahon, atunci parchetul ori de fix aceeasi culoare, ori un alburiu deschis gen bambus cum e in poza: post-41139-1192993643_thumb.jpg nu as pune o alta nuanta de lemn, covorul l-as pune o nuanta deschisa cu ceva pete in culoarea peretilor sau canapelelor(daca e living), perdeaua tot culoare deschisa calda. Nu ne-ai spus despre care camera e vorba adica ce mobila mai ai prin ea. La pereti... depinde de ce fel de orange vrei, si de cum faci restul, sa nu iasa foarte intunecata camera.

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ultimele tendinte in materia de design de interior dicteaza intoarcerea la stilurile traditionale ale secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX (stilul retro). Totodata stilul individual este stilul care se suprapune cel mai mult tendintelor eclectice actuale. Din punct de vedere cromatic ies in evidenta doua culori: albastru iris si galben. Galbenul instituie o atmosfera de calm, caldura, socializare si da o nota foarte primitoare interiorului in timp ce albastrul intregeste contrastul cald-rece, aceasta juxtapunere de culori ce denota menirea oricarui interior, aceea de spatiu relaxant.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si totusi de stiluri nimeni n-a pomenit nimic p'aici, doar de tendinte si culori.

 

Mobilier traditional

Este construit din lemn de culoare mai inchisa si este acoperitt cu sculpturi decorative care ii dau un aspect maiestuos. Stilul decorativ este mai aglomerat, de aici si detaliile ornamentale mai complicate.

 

Secolul al XVII-lea

In aceasta perioada au aparut mai multe stiluri, pe care fabricantii de mobilier le-au adoptat imediat. Altii au impartit perioada in sub-stiluri ca Queen Anne, Chippendale, Hepplewhite, Sheraton si Federal.

 

Majoritatea mobilierului din secolul al XVIII-lea este construit din lemn de mahon. Liniile tind sa fie elegante, sculpturi ornamentale si un design care graviteaza frecvent in jurul liniilor curbe (mai ales Queen Anne si Chippendale, celelalte pereferand liniile mai curate, drepte).

 

In ceea ce priveste forma si ornamentele, stilurile federal si Sheraton incorporeaza elemente clasice - creaturi mitologice, zei din Grecia antica, steaguri, animale, urne si medalioane. Totusi, aceste stiluri nascute in America incearca sa urce pe acelasi loc si vulturul. Decoratiunile sunt mai degraba plate, impletite.

 

Queen Anne

Este folosit mai ales lemnul de nuc, desi unii fabricanti utilizau artar si cires. Caracteristice mobilierului sunt picioarele subtiri, unor curbe, cu baza intoarsa in afara (la mobilierul Chippendale, terminatiile picioarelor au forma rotunda, de minge sau gheara. Queen Anne si Chippendale folosesc sculpturi ornamentale si de cele mai multe ori designul mobilierului graviteaza in jurul acestui tip de decoratiuni, bazate pe cerc si linii curbe. Spatare de scaun in forma de S, frontoane sparte, motive marine (scoici), manerele sculptate sunt cateva din motivele de baza.

 

Mobilierul tip Louis Philippe

Este simplu, cu linii rotunjite si cu putine elemente ornamentale. Se prefera lemnul de culoare inchisa, mai ales de nuc sau mahon. Mesele (si alte piese de mobilier care presupun suprafete plate) sunt de cele mai multe ori acoperite cu marmura si uneori au marginile sculptate.

 

Neo Classic

Imprumuta din abundenta motivele clasice din mitologia greco-romana. Altfel, stilul este elegant si oarecum mai simplist decat Queen Anne sau Chippendale.

 

Colonial

Stilul colonial simplifica aspectul mobilierului european, imprumutand in mare parte elemente din stilurile Queen Anne si Chippendale. Scaunele tind sa aiba picioarele simple si spatarele formate din bare de lemn, mai degraba decat sa fie sculptate.

 

Victorian/French Provincial

Piesele de mobilier care apartin acestui stil tind sa aiba un aspect mai dur, mai rustic decat mobilierul fabricat in secolul al XVIII-lea. Scaunele cu spatarul si sezutul plin le inlocuiesc pe cele tapisate; culorile sut intense. Se folosesc frecvent materiale naturale, inclusiv teracota si marmura, dar si fierul.

 

 

Mobilierul contemporan

Lemn mai usor, lini mai simple, aspect curat, design mai simplu sunt cateva din caracteristicile acestui stil. Sunt folosite detalii de lemn, metal, plastic si piatra. Culorile sunt in general neutre, dar se accepta si accentele indraznete. Atentia cade asupra liniei si formei de baza. Stiluri cuprinse: Art Deco, Modern, Retro si Urban.

 

Art Deco

Este caracterizat atat de forme geometrice, cat si de linii drepte. Culorile sunt luminoase, liniile puternice, verticale, rotunjite la colturi. De cele mai multe ori, piesele de mobilier art deco sunt fabricate din lemn exotic. Scaunele joase dau un aer informal. Masutele de cocktail si cele pentru radio au aparut pentru prima data in cadrul acestui curent. Juxtapunerea elementelor opuse este o practica obisnuita (de exemplu, alaturarea pietrelor de jad rare si foarte scumpe, cu bakelita).

 

Modern

Abunda suprafetele stralucitoare, formele geometrice, lucioase si asimetria. Influenta reciproca a interiorului si a paisajului exterior se face prin ferestre mari, neacoperite. Piesele de iluminat au de cele mai multe ori un design indraznet, dand impresia ca plutesc (se foloseste foarte mult combinatia de metal si culori foarte luminoase). Liniile simple si curate ale lemnului indoit sunt punctele de reper pentru scaunele si fotoliile art deco. Materialele folosite sunt plasticul colorat, vinilul, melamina, dar si lemnul indoit, fibra de sticla, aluminiu, otel si fier.

 

Retro

Este mai mult o stae de spirit decat un stil anume. Mobilierul retro este o evocare a pop art si a lui Andy Warhol.

 

Urban

In general considerat a fi un stil minimalist, mobilierul tinde spre piese realizare la scara mai mica, care ar incapea bine intr-un apartament. Lemnul folosit are in general un finisaj de culoare neagra, cu accente de aluminiu, sticla sau spoturi luminoase.

 

 

Mobilierul rustic

Este caracterizat de portiuni mari de lemn neprelucrat, expus, de linii simple, pereti netapisati, coloane si barne de lemn. Se mai intalnesc peretii acoperiti cu panouri de lemn si piatra. Mobilierul rustic pare greoi. Accesoriile sunt in general nefinisate si reduse la strictul necesar. Finisajele trebuie sa dea un aspect cat mai natural sau de vechi.

 

Lodge

Piesele de mobilier din aceasta categorie sunt in general greoaie. Materialele folosite sunt cele naturale, mai ales lemnul dur, neprelucrat.

 

Southwestern

Stilul include adesea covoare sau paturi in stilul celor facute de indienii Navajo si accesorii caracteristice partii de sud-vest a Americii.

 

 

Mobilierul country

Lemnul este vopsit in culori palide, mobilierul are linii simple si un aspect comfortabil.

Cottage

Mobilierul din acest stil este creat in ideea de comfort si culoare. Piesele au linii simple si gratioase. Texturile diferite sunt date de paturi, tablii tapisate, folosirea fibrelor naturale in podea si la ferestre. Caracteristic este finisajul, care trebuie sa dea mobilierului de lemn un aspect de vechi, uzat. Paleta de culori aduce aminte de o gradina cu flori.

 

Nostalgic

Este un stil foarte asemanator cu cottage, numai ca incearca sa dea un sentiment si mai puternic de comfort.

 

French Country

Stilul doreste sa simplifice anumite trasaturi. Mobilierul tinde sa fie putin mai natural si rustic decat majoritatea pieselor din stilurile asemanatoare. Scaunele cu spatar sau sezut din nuia le inlocuiesc pe cele capitonate; culorile folosite sunt intense. Se folosesc materiale naturale, inclusiv teracota, marmura si fierul.

 

Shaker

Caracterizat printr-un design curat. De multe ori, mobilierul din acest stil este confundat cu cel de tip mission, in ciuda faptului ca cele doua sunt fabricate in colturi diferite ale Statelor Unite. Mobilierul Shaker este de culoare mai deschisa si mai putin greoi decat celalat.

 

Mission

Designul este curat, cu linii dreptunghiulare si culori inchise. Mobilierul este in general greoi. Caracteristice sunt articulatiile expuse, care ajung aproape adevarate decoratiuni.

 

 

Mobilier tranzitional

Liniile sunt mai simple decat la mobilierul traditional, dar nu la fel de mult ca la cel contemporan. Menirea mobilierului traditional este sa imbine comfortul si simplitatea cu liniile pline de gratie ale mobilierului traditional.

 

Casual

Piesele de mobilier apartinand acestui stil arata ''admiratia'' pentru elementele clasice dar in acelasi tind militeaza pentru un produs confortabil, nu numai la moda. Camerele mobilate in acest stil sunt mai informale.

 

Eclectic

Stilul eclectic imbina mai multe elemente de design apartinad unor perioade sau stiluri diferite. Aspectul general al unei camere astfel mobilate este unificat de folosirea cu grija a culorii si finisajelor, a formelor si texturilor.

 

Sursa: artline.ro

Editat de nicnic3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna,cu privire la amenajarea unei camere (a casei)este foarte important stilul.In occident n-ai sa gasesti peretii colorati

atat de intens ,iar combinatia nepotrivita de culori este o mare problema!

Ne apropiem mai mult , ca si stil de turci ,de indieni,de tarile arabe...

Noi romanii nu avem un stil propriu,ne place sa copiem pe altii si din pacate nu tarile civilizate.

Va sugerez o intoarcere la normalitate,la imbinarea armonioasa a culorilor,o sa va dea mai multa liniste sufleteasca....

Culori mai in armonie cu natura, am vazut atatea acoperisuri albastre si rosii de m-au socat...

Priviti si la o Franta,Germania,Italia nu mai vorbim de Austria - cata armonie, cata nota de civilizatie!!!

 

Lasam un pic deoparte obiceiurile care nu ne fac cinste- un pic de sange latin ne mai curge prin vine,nu trbuie inlocuit in totalitate cu cel oriental....

Curaj ca se poate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×