Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Berea, una dintre cele mai populare şi consumate băuturi din lume, conţine multe vitamine şi nutrienţi esenţiali cu efecte benefice asupra organismului uman.

Rapoartele realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii arată că berea are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3, cunoscută şi sub denumirea de niacină, utilă în prevenirea şi tratarea depresiilor, a durerilor de cap şi a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 ml de bere conţine o cantitate de 1,83 miligrame de niacină.

Pe lângă niacină, berea mai conţine şi alte vitamine sau nutrienţi cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic, cunoscut şi ca vitamina B5, colină, flavonoide şi alte vitamine ale grupei B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conţine o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii, este prezentată în tabelul de mai jos. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Se consideră consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.

 

http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/de-ce-este-berea-buna-pentru-sanatate-310846.html

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine ma imbata o doza de 0,33 de bere. Nu 'duc' deloc cand e vb de bere, am o toleranta f scazuta la alcool fata de bere. Nu mi-a placut deloc gustul amar al berii, am incercat zeci de tipuri. Un amestec de bere cu limonada mi-a placut, dar nu stiu cum se numeste, am gasit vara asta in Ro. Aia era misto, avea max 2% alcool si era asa buna cand era rece, dar gustul amar tot il simteam.

 

Cu burta, burta de bere, cu aia ce facem?

Editat de **Alex**

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exista o sumedenie de variante de bere cu suc ( asa zisele radler, cooler, etc) bune ca sa te racoresti.Mie imi place Ciuc radler

De la o bere pe zi nu faci burta

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se cheama Panaché!!! bere amestecat cu sirop de zmeura este cel mai popular in Franta. Si eu fac aici combinatia cateodata pe mare canicula cand simt ca ia foc corpul iar apa nici platit n-as putea sa beau!!! Eu mai cumpar si bere fara alcool pentru ocazii de toate zilele in caz de ceva sa fie in rigider foarte rece. Week end-ul urmator este party de gratar american cand se va consuma bere foarte multa, deja partea noastra este la rece, acum o sa incerc sa curat usturoiul pentru mici!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×