Sari la conținut
Forum Roportal
Ea.

Psihosexualitatea

Postări Recomandate

Asta nu o sa o inteleg niciodata ( cyber sex ) . Cred ca videochatul traieste pe baza acestei dependente

Editat de Ea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asta nu o sa o inteleg niciodata ( cyber sex ) . Cred ca videochatul traieste pe baza acestei dependente

 

 

Barbatii se stimuleaza foarte mult pe cale vizuala.

In lumea animala e la fel: arata unui barbatus un simulacru penibil de femela, incropit din carpe, si el se va excita.

 

Femeile se excita mai mult pe cale imaginativa. La ele reprezentarea mentala joaca un rol important in stimulare. Cartile erotice sunt cele mai potrivite pentru femei. Pentru ca ele au nevoie de o trama complicata care face ca eroul sa isi arate partea emotionala treptat, astfel incat femeia descopera gradat personalitatea lui. Ca in viata, nu?

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Cercetătorii încearcă de secole să înţeleagă de ce majoritatea animalelor se reproduc prin sex. Reproducere asexuată, în care organismele îşi clonează propriul material genetic, pare mai logică, susţin oamenii de ştiinţă, deoarece organismele nu trebuie să caute un partener pe care să îl seducă, nu este nevoit să se lupte cu competitori pentru a obţine un partener şi nici nu riscă să contracteze o boală transmisibilă sexual. Acum, oamenii de ştiinţă par să fi descoperit motivul pentru care, în ciuda avantajelor oferite de reproducerea asexuată, majoritatea fiinţelor folosesc sexul pentru reproducere.

 

Într-un studiu publicat în ultimul număr al jurnalului Science se arată că animalele folosesc sexul pentru a se reproduce, combinând astfel genomul a două fiinţe, pentru că acest lucru ajută la respingerea paraziţilor dăunători.

 

Noile cercetări vin în sprijinul teoriei evoluţionare care susţine că prin combinarea genomului a două animale este conceput un urmaş cu un cod genetic nou, ce permite o mai bună rezistenţă la atacuri. Astfel, animalele continuă să rămână cu un pas în faţa paraziţilor care evoluează constant, încercând să le infecteze. Această teorie nu este nouă, însă până acum aceasta nu a fost susţinută de dovezi concrete.

 

Studiul efectuat de cercetători de la Universitatea din Indiana constituie cele mai clare dovezi aduse până acum în susţinerea acestei teorii. Oamenii de ştiinţă au modificat genetic mai multe exemplare dintr-o specie de viermi cilindrici numită Caenorhabditis elegans. Astfel, cercetătorii au conceput exemplare care se puteau reproduce exclusiv prin sex şi alte câteva exemplare care se puteau reproduce doar prin clonare.

 

Apoi, cercetătorii au expus aceşti viermi la o bacterie ucigătoare, studiind efectul pe care aceasta îl are asupra lor. Oamenii de ştiinţă au descoperit că viermii care se puteau reproduce prin sex au reuşit să supravieţuiască bacteriei timp de mai bine de 20 de generaţii, pe când viermii care recurgeau la clonare pentru reproducere au murit în scurt timp.

 

"Bacteria a devenit din ce în ce mai infecţioasă pe măsură ce a trăit alături de viermi, iar cei ce se reproduceau prin clonare nu au putut să-şi modifice materialul genetic pentru a deveni la rândul lor mai rezistenţi la ea, de aceea au murit", a explicat Levi Morran, cercetătorul care a condus echipa ce a efectuat acest studiu.'

 

http://www.descopera.ro/dnews/8470904-oamenii-de-stiinta-au-descoperit-care-este-scopul-sexului

 

Dupa cate se pare, sexul aduce avantaje pentru urmasii nostri, de-a lungul generatiilor viitoare.

Editat de Kosmotro
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Barbatii se stimuleaza foarte mult pe cale vizuala.

In lumea animala e la fel: arata unui barbatus un simulacru penibil de femela, incropit din carpe, si el se va excita.

 

Asta s-ar putea sa fie inexact pentru multe specii animale.

 

Cel mai adesea declansarea comportamentului sexual la animale nu are nimic de-a face cu excitatia, ba chiar nici cu femela, ci cu revarsarea hormonilor din perioada rutului. Atunci masculul respectiv trebuie sa copuleze si, prin urmare, isi cauta o femela, cel mai adesea pe baza mirosului, a feromonilor sau a unor miscari rituale menite sa semnalizeze de aproape respectiv de la distanta disponibilitatea sexuala a femelei. Daca exista masculi care recurg la un comportament sexual fata de un simulacru este cel mai adesea nu din pricina ca ar fi pacaliti de momaia din carpe, ci din cauza ca nu pot scapa de acest comportament odata declansat de hormoni.

 

Parerea mea este ca "excitarea" animalelor are cauze interne (hormoni, ceasul biologic al perioadei de imperechere), spre deosebitre de om/barbat, la care acestea pot fi si externe, adica aparute pur si simplu la vederea, auzul, contactul cu o femeie. Omul este (aproape) singura specie care face sex oricand, in ignorarea unei perioade de imperechere.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×