Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Trucuri

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Daca desenul ti se pare prea mic, schimba rezolutia la una mai mica. De exemplu, daca lucrezi cu 1024x768 incearca sa schimbi pe 800x600.

 

Pentru o desenare mai usoara apasa F11 (full-screen) daca lucrezi la o rezolutie mai mica.

 

Pe Windows XP dezactiveaza optiunea 'Enhance pointer precision' pentru a desena mai precis. Mergi in Start Menu, Control Panel, Mouse, sectiunea Pointer Options. Nu uita sa o activezi la loc dupa ce ai terminat de desenat!

 

Pentru a simula efecte de fum sau nori, micsoreaza opacitatea de la 'Culoare linie' sau 'Culoare umplere' si deseneaza mai multe straturi. Atentie insa, foloseste cumpatat aceasta optiune intrucat desenarea se va face mult mai greu pe calculatoare mai slabe.

 

Ai mana nesigura la trasarea liniilor drepte? Traseaza cu linia haotica si vei obtine un efect artistic iar linia va parea dreapta!

 

Cursorul negru de pe bara de sub desen reprezinta progresul redarii sau numarul de actiuni ramase in cazul desenarii. Daca ajunge in capat fie s-a terminat de desenat fie nu mai ai 'cerneala' de desenat!

 

Foloseste optiunea 'Ascunde pensula' atat la desenare cat si la redare pentru a stoarce mai mult decat o picatura de performanta din calculatorul tau.

 

Daca ai incercat orice si inca iti merge incet calculatorul in timp ce desenezi, mai ai o optiune. Da click dreapta pe desen, 'Quality' si alege 'Low'.

 

Sa nu-ti fie frica sa experimentezi: ai la dispozitie butonul Undo cu care poti anula ultima actiune.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×