Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sunt convinsă că toţi cei care ne ducem traiul în grădina carpatină la umbra controversatei frunze ne întâlnim des cu situaţii absurde, tragi-comice, groteşti, care desfid raţiunea şi bunul simţ. Lor li se datorează mai mult ca sigur numărul unu ocupat de români la boli cardiace şi consum de alcool/capita şi locul codaş la speranţă de viaţă şi :senile:

 

Scopul acestui topic este de a face haz de necaz şi de a ne descărca nervii că .... de unde nu se poate, nici Dumnezeu nu cere.

 

Deci, o astfel de situaţie:

 

Pt că birourile firmei din oraş erau mici şi ne frecam coatele şi mesele unii de alţii şi pt că firma deţinea un teren către periferia oraşului, s-a construit un sediu nou, mare unde stăm în largul nostru câte doi per birou şi unde ne odihnim ochii privind pe geam fie munţii, fie un teren cu stufăriş pe care se mai plimbă fazanii, fără gălăgie şi trafic. :beach:

 

Dar, ca pt orice alt lucru lumesc, avantajele şi dezavantajele vin la pachet:

 

Unu, locaţia e greu de găsit de către neiniţiaţi chiar dacă le dai indicaţii clare la telefon: „Treceţi de calea ferată şi o luaţi imediat la dreapta pe drumul către închisoare .... Nuuu, nu ajungeţi la închisoare, o luaţi iar pe prima străduţă la dreapta şi la capătul ei vedeţi o clădire albă cu sigla firmei pe faţadă.”

 

Doi, străduţa aşa greu de dibuit nu e asfaltată, probabil a fost cândva pietruită căci nişte capete de roci ies pe alocuri din pământ şi după fiecare ploaie cota de adâncime a gropilor se schimbă proporţional cu cota de înălţime a dâmburilor.

 

Om cu iniţiativă, pe la începutul anului, şefa mea strânge capii celor 5 firme vecine şi 1 locuinţă particulară şi subsemnata redactează o adresă către primărie prin care cerem asfaltarea străzii, pe principiul egalităţii – dacă plătim impozite egale cu firmele din oraş să avem şi beneficii egale de gropi în asfalt, nu în pământ. Semnează toţi (cel care are atelier auto cam greu :D ), depunem adresa la biroul urbanistic al primăriei şi .... aşteptăm, că răbdarea e cununa sfinţilor.

 

Luna trecută primim un telefon: „Ca răspuns la adresa dvs nr ... din ianuarie 2011, vă solicităm să aduceţi acte doveditoare cum că această stradă este în proprietatea statului şi nu are alţi proprietari privaţi.” :stars: :blink: :soc:

Să-ţi stea mintea-n loc, nu alta. Adică ei nu ştiu ce străzi au în ograda proprie de care trebuie să se ocupe??!! Că doar nu-i Baia Mare cât New York-ul să li se piardă urma. Să dovedesc eu că e strada lor??!!

 

Buun, mergem la cadastru şi cerem harta topografică, registrul cadastral, mă rog … tot ce ne pot da să dovedim că e strada oraşului. Cei de acolo ne pun la dispoziţie actele cerute cu atâta amabilitate încât ne ia un sentiment de copleşire. Numai că copleşirea e înlocuită de stupoare când aruncăm ochii pe hârtii – datau din anul .... :blink: :soc: :stars: .... 1915 DH (după Hristos), dar IRD (înainte de România dodoloaţă) şi toate erau în limba maghiară scrise de mână indescifrabil.

Şi, da, astea sunt cele mai recente (!) hârtii privind locaţia în cauză şi, da, atestă că e strada primăriei, nu e reţeta originală de gulaş. Păcat, reţeta de gulaş poate era mai folositoare. =P~

 

Ei, asta am primit, asta transmitem domnilor din clădirea frumoasă din centru cu asfalt bun în faţă.

 

După vreo 2 săptămâni, apare la firmă un domn de acolo. De fapt, să fiu precisă: apare o burtă în care s-a investit mult, o mustaţă cât un guler de halbă de bere şi apoi deţinătorul legal al lor. Domnul a fost trimis de la departamentul de relaţii cu publicul al primăriei să ne anunţe că în urma adresei nr ... din ianuarie 2011 nu ni se poate aproba cererea căci fondurile de asfaltare pe acest an au fost deja alocate.

Şi chiar de ar fi fonduri, mai întâi să contactaţi Regia de apă-canal să realizeze canalizarea (deocamdată suntem dotaţi cu fose septice) şi abia apoi veniţi la noi pt asfaltare.

Dar bine, omule ....... (punctele înlocuiesc cuvinte interzise de regulament şi nerostite cu voce tare, de ce ne-aţi mai pus să umblăm după hârtii din vremea regalităţii dacă ştiaţi că oricum nu veţi face nimic anul acesta?

Păi, cine v-a pus? :huh: Doar noi avem la primărie o situaţie cadastrală nouă - din 1961 (sâc!) şi ştim că e strada noastră, dar până acum 5 ani nu era nici o clădire aici, doar terenuri, şi n-am luat în calcul asfaltarea ei. Dar, cum am spus, mai întâi rezolvaţi canalizarea.

 

Domnul şi-a luat burta şi mustaţa şi s-a reîntors la clădirea frumoasă din centru cu asfalt bun în faţă, însoţit de gândurile noastre, din nou interzise de regulament pt a fi redate.

 

În urma ploilor de zilele trecute, azi dimineaţă strada avea o configuraţie a reliefului originală. Atelierul auto are parcarea plină de maşini "bolnave" şi acum soarele străluceşte peste toţi.

 

Ce mai poţi pretinde? :headspin:

 

 

Voi ce aţi pretins?

Editat de Diela
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hai, tu, Rodi, o dată pe an scriu o postare c

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unu la mana : m-ai facut sa rad, lucru foooarte greu de realizat azi!!!

Doi: nu mi te imaginez nervoasa! E nevoie de mai multe gropi,mai multe burti, mai multe mustati (am observat ca se poarta iar mustata, ma intreb la ce le foloseste.......dar nu vreau sa aflu)

 

Mi-am imaginat toata tarasenia pentru ca in aceste mici imperfectiuni uriase (alaturare permisa cand e vorba de Romania) me impiedic relativ frecvent, chiar si atunci cand umblu in balerinii aferenti birocratiei.......

 

Si acum referitor la subiect - o buna prietena mi.-a spus ca a trebuit sa isi schimbe buletinul care expirase si ca i s-a spus ca toata treaba va merge repede. Dupa ce a depus fituica depasita pentru un o CI noua a primit un beletel acasa cum ca trebuie sa vina la primarie sa dovedeasca faptul ca strada pe care locuieste are aceeasi denumire ca inainte sau sa declare daca s-a schimbat "intre timp" :stars: Tipa nervoasa s-a dus la primarie si i-a intrebat daca ei nu stiu cum li se intituleaza strazile .......ce pretentii sa aiba de la cetateanu ingropat in treburi administrative. Pa la urma, a zis "bine, de unde iau hartia????"

"De la primarie, biroul X" (adica au chemat-o la Primarie ca sa afle ceva ce primaria stia???)

Si dupa ce a scos hartia aceea a trebuit sa mai astepte o saptamana ca sa verifice daca e......schimbat numele sau nu :crazy: :crazy:

Da, asta se intampla la Cluj nu in Miraujtu de Padure...........

 

Nu-ti spun ca tipa e foc si para, inca nu si-a primit buletinul........

Editat de joannahart
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La Castelul Bran plăteşti bilet de intrare şi

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prin 2006 am trecut si noi prin ce treceti voi acum , am asteptat doi ani ca primaria sa faca ceva si mai asteptam noi mult si bine .Fiind mai multe firme pe platforma (peste 15 ) am pus mana de la mana si ne-am tras asfalt pe banii nostrii , ai firmelor .Bine , la noi lipseau doar 3 km de asfalt , restul era deja asfaltat pentru ca pe acolo treceau domnii de la primarie la Metro :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Di, ai dreptate :lol: :lol: poate ca face parte din strategia de promovare turistica a tarii. Vizitand pe rand incaperile recunoastem diverse stiluri arhitecturale, acolo aflam si care e calitatea hartiei , pana ajungem sa stim si ce fel de celuloza se foloseste.......interactionam cu oamenii , mai facem sauna, ne testam rabdarea (chestii psihologice care peviitor or sa ne ajute)........si toate astea fara bani

 

Aza, vezi daca primarul vostru n-a avut nicio nunta in familie sau o vizita importanta.......?Poate asa se gaseau banuti pentru 33 km

Editat de joannahart

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cea mai tare postare din cate am citit pana acum. Citesc la unii cate un rand si raman cu o mie de semne de intrebare. Aici am inteles din nou ca Romania e unica cu adevarat!!!!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×